Skøn og lækker pastaret med flødesauce og store rejer, giver pastaretten smag. Tigerrejer med spinat og pasta kan laves på ca. 30 minutter og er en perfekt ret at lave, hvis man vil lave en super lækker ret til sine gæster.
Man kan lave denne ret mens man snakker med gæsterne, så det ser let ud. Servér tigerrejer med spinat og pasta i store tallerkner, så vil retten præsenterer sig.
Servér også en god hvidvin til.
Prøv også tigerrejer med chili og hvidløg
Gå til
Pasta flødesauce
Du får en dejlig cremet flødesauce til pasta, selvom der bruges cremefine i stedet for piskefløde. Du kan selvfølgelig bruge fløde hvis du lige har det i køleskabet. Vi bruger cremefine for, at spare lidt på fedtet uden, at det går ud over smagen. Du kan bruge denne flødesauce til andre pastaretter og du kan også tilsætte lidt revet muskatnød til flødesaucen.
Store rejer – Pil selv rejer.
I denne opskrift bruges tigerrejer eller vannamei rejer, men der kan også bruges store grønlandske rejer. Små rejer er ikke så velegnede, da de vil forsvinde i retten og ikke tilføje den helt rigtig smag. Det vigtigste er dog, at der bruges gode råvarer, så smagen rigtig kommer frem. Hummerhaler eller andre skaldyr er også velegnet, hvis man ønsker, at variere retten lidt. Se vores forslag længere nede.
Pil selv rejer
Hvis du har lidt ekstra overskud, kan det betale sig, at bruge de store pil selv rejer i retten. De kan købes frosne og koster ikke væsentligt mere. Fordelen er, at der er mere smag i store pil selv rejer og de er også helt ens i størrelsen, som de skal være i denne ret.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 600 g tigerrejer (frosne og klargjorte)
- 2 spsk. smør
- 200 g Cherry tomater (halve)
- 2 stk. skalotteløg (finthakket)
- 6 stk. forårsløg (skåret i skiver)
- 4 fed hvidløg (finthakket eller presset)
- 2 håndfuld spinat (frisk)
- 1 håndfuld basilikum
- 2 ½ dl cremefine (eller piskefløde)
- 2 dl hvidvin
- 50 g parmesan (fintrevet)
- ½ stk. chili (rød)
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
- 1 spsk. olivenolie
- 600 g pasta (frisk)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kom de frosne tigerrejer i et dørslag og tø dem op. Skyl dem i koldt vand fra vandhanen, pil halen og skaller fra, så du kun har selve rejen tilbage.
- Kom smør på en stegepande og svits rejer ca. 1 minut på hver side. Tages af og sættes til side på en tallerken.
🥣Sauce
- Pil og hak skalotteløg. Skyl forårsløg, fjern toppen og skær løgene i skiver. Steg det hele i fedtstoffet fra rejer indtil løgene er klare. Tilsæt ekstra fedtstof hvis det er nødvendigt.
- Pil hvidløgsfed og hak det fint. Hak chili fint. Kom det hele på panden og steg det med et minut under omrøring.
- Skyl tomater og skær tomaterne midt over og kom de halve tomater på panden. Lad det simre i ca. 5 minutter ved middel varme.
- Krydr med lidt salt og peber. Tilsæt hvidvin og rør rundt og lad det simre lidt ind et par minutter. Smag saucen til med salt og peber.
- Tilsæt fløde og rør rundt. Lad det simre i et par minutter eller indtil du har en ensartet sauce. Riv parmesan og vend parmesanen hurtigt i saucen så du får en cremet flødesauce. Smag til sidst det hele til, med salt, og peber, og evt. ekstra hvidvin.
- Skyl spinaten og lad det vand der hænger ved komme med i retten. Vend de stegte rejer i retten så de bliver varme.
Pasta
- Kog pasta som anvist på pakken og vend den i saucen og servér straks.
🍽Servering
- Servér tigerrejer med spinat med revet parmesan og frisk basilikum.
📖Variation
Det er muligt, at variere opskriften, så den kan serveres ved forskellige lejligheder.
Spicy rejer – Du kan svitse rejer i chili og hvidløg et minut, så vil rejer få meget mere smag end de gør i opskriften.
Kylling – Du kan udskifte rejer med f.eks. andre skaldyr eller kylling
Seafood – Hvis du vil gå all in på skaldyr og fisk, kan du svitse både muslinger, hummerhaler og strimler af fisk.
Opskrift med noter
Tigerrejer med spinat, pasta, hvidvin og fløde
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 600 g tigerrejer (frosne og klargjorte)
- 2 spsk. smør
- 200 g Cherry tomater (halve)
- 2 stk. skalotteløg (finthakket)
- 6 stk. forårsløg (Skåret i skiver)
- 4 fed hvidløg (finthakket eller presset)
- 2 håndfuld spinat (frisk)
- 1 håndfuld basilikum
- 2 ½ dl cremefine (eller piskefløde)
- 2 dl hvidvin
- 50 g parmesan (fintrevet)
- ½ stk. chili (rød)
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
- 1 spsk. olivenolie
- 600 g pasta (frisk spinatpasta)
Sådan gør du
- Kom de frosne tigerrejer i et dørslag og tø dem op. Skyl dem i koldt vand fra vandhanen, pil halen og skaller fra, så du kun har selve rejen tilbage.
- Kom smør på en stegepande og svits rejer ca. 1 minut på hver side. Tages af og sættes til side på en tallerken.
Sauce
- Pil og hak skalotteløg. Skyl forårsløg, fjern toppen og skær løgene i skiver. Steg det hele i fedtstoffet fra rejer indtil løgene er klare. Tilsæt ekstra fedtstof hvis det er nødvendigt.
- Pil hvidløgsfed og hak det fint. Hak chili fint. Kom det hele på panden og steg det med et minut under omrøring.
- Skyl tomater og skær tomaterne midt over og kom de halve tomater på panden. Lad det simre i ca. 5 minutter ved middel varme.
- Krydr med lidt salt og peber. Tilsæt hvidvin og rør rundt og lad det simre lidt ind et par minutter. Smag saucen til med salt og peber.
- Tilsæt fløde og rør rundt. Lad det simre i et par minutter eller indtil du har en ensartet sauce. Riv parmesan og vend parmesanen hurtigt i saucen så du får en cremet flødesauce. Smag til sidst det hele til, med salt, og peber, og evt. ekstra hvidvin.
- Skyl spinaten og lad det vand der hænger ved komme med i retten. Vend de stegte rejer i retten så de bliver varme.
Pasta
- Kog pasta som anvist på pakken og vend den i saucen og servér straks.
Servering
- Servér tigerrejer med spinat med revet parmesan og frisk basilikum.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan bruge fløde i stedet for cremefine
- Du kan tilsætte lidt citronsaft og erstatte lidt af vin
- Du kan variere pasta
- Du kan tilsætte lidt karrypasta
❓ FAQ
Ja, brug store grønlandske rejer eller blæksprutteringe. Der kan også bruge kylling.
3 dage i køleskabet
Ja, det er asiatiske rejer
Hvis man ønsker en mere fedtfattig udgave af tigerrejer i flødesauce, kan halvdelen af fløden udskiftes med sødmælk. Brug også cremefine, det er et godt alternativ til fløde.
Kommentarer
Ingen kommentarer