Lakseroulade er en lækker cremet forret, der også kan serveres i forbindelse med et fiskebord. Du kan med fordel lave lakseroulade med spinat og flødeost god tid i forvejen, så den er lige til, at sætte på bordet når gæsterne kommer. Lakserouladen kan også laves som en fiskeroulade eller skaldyrsroulade hvor f.eks. laks er udskiftet med store rejer.
Prøv også ingredienser til et fiskebord
Gå til
Opskrift med noter
Lakseroulade med spinat og flødeost
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Fyld
Sådan gør du
Spinatbund
- Tag spinaten god tid før den skal bruges og læg den til optøning i en dyb tallerken i køleskabet. Når den er tøet op, hældes spinaten i et dørslag til afdrypning.
- Del æg i hvider og blommer. I en skål piskes fløde, æggeblommer, salt og peber sammen. Vend den afdryppede spinat rundt i blandingen.
- I en anden skål piskes æggehviderne stive, hældes over i skålen med spinatblandingen og det hele røres forsigtigt sammen. Nu hældes blandingen ud på en stor smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir.
- Tag en paletkniv og fordel blandingen ud, så den er længere end bredere. Mål ca. 35 x 25 eller lign. Bag bunden ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til den er let gylden. Tag straks spinatbunden ud af ovnen og sæt den på en bagerist til afkøling.
Fyld
- I en skål røres flødeost, 2 spsk. finthakket dild sammen. Smag det til med salt, friskkværnet peber og lidt citron eller limesaft. Sæt det i køleskabet i ca. 1 time.
- Læg spinatbunden så den lange side vender front mod dig, så den er nem, at rulle sammen, når den er færdig. Fordel flødeostblandingen på den afkølede spinatbund, men lad 3 cm kant være fri, på begge sider, så fyldet ikke flyder ud. Læg nu en skive laks, læg den næste laks, så lige dækker den første laks, forsæt indtil al laks er brugt.
- Hvis du vil spare lidt på laksen, laver du blot lidt mellemrum mellem hvert stykke. Drys lidt finthakket dild ud over det hele. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Dryp med lidt citronsaft eller limesaft. Til sidst dryppes og sødes der med lidt honning.
- Rul det sammen så du får en lakseroulade. Pak lakserouladen ind i husholdningsfilm eller stanniol og sæt den i køleskabet i mindst 1 time.
Anretning
- Skyl salaten og fordel lidt blade på et fad. Skær forsigtigt lakserouladen ud i ca. 2 cm. tykke skiver. Dyp evt. kniven i iskoldt vand mellem hver skive, så du får en pænere snit, uden at kniven sidder fast.
- Anret f.eks. rouladen som en hestesko, og pynt evt. med skiver af laks, røde hummere, rejer, citronspringere, agurk springere og tomater i både.
- Servér straks
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 5 min. Køletid ca. 2 timer. Samlet tid er ca. 2 timer og 15 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser bunden
🍳Fyld
- 200 g laks (koldrøget )
- 150 g. flødeost
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. lime (eller citronsaft)
- 1 spsk. honning
🥬Pynt
- 1 stk. Icebergsalat
- 1 stk. Citron (citronspringer)
- 2 spsk. dild
- 4 stk. hummer (røde)
- 2 stk. tomat
- 1 stk. agurk
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Spinatbund
- Tag spinaten god tid før den skal bruges og læg den til optøning i en dyb tallerken i køleskabet. Når den er tøet op, hældes spinaten i et dørslag til afdrypning.
- Del æg i hvider og blommer. I en skål piskes fløde, æggeblommer, salt og peber sammen. Vend den afdryppede spinat rundt i blandingen.
- I en anden skål piskes æggehviderne stive, hældes over i skålen med spinatblandingen og det hele røres forsigtigt sammen. Nu hældes blandingen ud på en stor smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir.
- Tag en paletkniv og fordel blandingen ud, så den er længere end bredere. Mål ca. 35 x 25 eller lign. Bag bunden ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til den er let gylden. Tag straks spinatbunden ud af ovnen og sæt den på en bagerist til afkøling.
🍳Fyld
- I en skål røres flødeost, 2 spsk. finthakket dild sammen. Smag det til med salt, friskkværnet peber og lidt citron eller limesaft. Sæt det i køleskabet i ca. 1 time.
- Læg spinatbunden så den lange side vender front mod dig, så den er nem, at rulle sammen, når den er færdig. Fordel flødeostblandingen på den afkølede spinatbund, men lad 3 cm kant være fri, på begge sider, så fyldet ikke flyder ud. Læg nu en skive laks, læg den næste laks, så lige dækker den første laks, forsæt indtil al laks er brugt.
- Hvis du vil spare lidt på laksen, laver du blot lidt mellemrum mellem hvert stykke. Drys lidt finthakket dild ud over det hele. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Dryp med lidt citronsaft eller limesaft. Til sidst dryppes og sødes der med lidt honning.
- Rul det sammen så du får en lakseroulade. Pak lakserouladen ind i husholdningsfilm eller stanniol og sæt den i køleskabet i mindst 1 time.
Anretning
- Skyl salaten og fordel lidt blade på et fad. Skær forsigtigt lakserouladen ud i ca. 2 cm. tykke skiver. Dyp evt. kniven i iskoldt vand mellem hver skive, så du får en pænere snit, uden at kniven sidder fast.
- Anret f.eks. rouladen som en hestesko, og pynt evt. med skiver af laks, røde hummere, rejer, citronspringere, agurk springere og tomater i både.
- Servér straks
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Rør evt. en dilddressing sammen og dryp den ud over lakserouladen og sæt en skål med dilddressing ved.
Kommentarer
Ingen kommentarer