Grillede gulerødder og dampede sukkerærter vendt i citronmarinade. Retten kan laves på ca. 10 min. og er perfekt som tilbehør til grillmad.
Sommer, salat og grøntsager er ingredienser, som passer godt sammen. Det er om sommeren at salaten og grøntsagerne er bedst.
De hjemmeavlede grøntsager som har stået i rigtig jord og fået masser af frisk regn og sol er sprængfyldte med mineraler og vitaminer.
Det er som sådan ikke en salat, nærmere dampede og grillede grøntsager og sådan lidt gourmet agtig.
Prøv også gulerodssalat med ærter og kørvel
Gå til
Citrondressing
Gulerodssalat med sukkerærter er en rigtig sommerspise og dressingen må gerne smage af dejlig frisk sommer
Vi har her rørt en frisk dressing sammen af citron og citronskal som giver et godt spil til den fede olivenolie. Hvis du har citrontimian vil den være perfekt i denne dressing.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 2 minutter. Tilberedningstid ca. 5 min. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 12 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 INGREDIENSER
🥦Grøntsager
- 800 gram gulerødder
- 200 gram sukkerærter (friske )
🥣DRESSING
- 1 stk. Citron (økologisk, skal og saft)
- 1 dl Olivenolie
- 1 knivspids Salt og peber
🥬PYNT
- 1 spsk. kørvel (eller friskhakket estragon )
🔪 SÅDAN GØR DU
🥣Dressing
- Vask citron og dup den tør. Riv lidt af den gule citronskal af og pres saften ud. Bland revet citronskal, saft, olie og evt. krydderier sammen.
🥦Grøntsager
- Skyl gulerødder hvis der er jord på dem og skræl dem. Skær gulerødder igennem på langs.
- Tag halvdelen af dressingen og hæld over gulerødderne. Lad det trække et par timer.
♨️GRILL
- Grill gulerødderne på begge sider indtil de får grillstriber. Læg dem på et opvarmet fad sammen de blancherede gulerødder. Hæld resten af dressingen over.
- Drys friskhakket estragon eller timian hen over.
- Vask og skyl sukkerærter. Blancher dem kort i kogende vand. Du kan også dampe dem i stedet.
🍽 SERVERING
- Anret sukkerærter i en skål. Hæld lidt dressing over sukkerærterne og servér straks.
Opskrift med noter
Grillede gulerødder med citrondressing og dampede sukkerærter
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Salat
- 800 gram gulerødder
- 200 gram sukkerærter (friske )
Dressing
- 1 stk. Citron (økologisk, skal og saft)
- 1 dl Olivenolie
- 1 knivspids Salt og peber
Pynt
- 1 spsk. kørvel (eller friskhakket estragon )
Sådan gør du
Marinade
- Vask citron og dup den tør. Riv lidt af den gule citronskal af og pres saften ud. Bland revet citronskal, saft, olie og evt. krydderier sammen.
Grøntsager
- Skyl gulerødder og skræl dem. Skær gulerødder igennem på langs. Tag halvdelen af dressingen og hæld over gulerødderne. Lad det trække et par timer.
Grill
- Grill gulerødderne på begge sider indtil de får grillstriber. Læg dem på et opvarmet fad sammen de blancherede gulerødder. Hæld resten af dressingen over.
- Drys friskhakket estragon eller timian hen over.
- Vask og skyl sukkerærter. Blancher dem kort i kogende vand. Du kan også dampe dem i stedet.
Servering
- Anret sukkerærter i en skål. Hæld lidt dressing over sukkerærterne og servér straks.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ TIPS OG FAQ
- Hvis du har citrontimian vil den være perfekt i denne dressing.
- Hvis du har kinakål eller peberfrugt, er de også velegnede på grillen og servere sammen med.
❓ FAQ
Ja, men den er bedst frisk
3 dage i lufttæt beholder
Kommentarer
Ingen kommentarer