Her er vores grundopskrift på braiserede grøntsager med sød chilisauce. Det er er sund og nem aftensmad, som kan laves på ca. 20 minutter. Du kan også servere de braiserede grøntsager som tilbehør til mad.
Stegte grøntsager og braiseret grøntsager er ikke det samme. Når du braiserer, svitser du grøntsager mere nænsomt og gerne under et låg, som du tager af og på. Låget beholder fugtigheden i grøntsagerne, så de ikke bliver svitset for hård.
Opskrift med noter
Grundopskrift på braiserede grøntsager
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Skyl og klargør alle grøntsager. (Skræl de forskellige grøntsager og pil løg).
- Skær kål ud i grove stykker.
- Skær og knæk blomkål ud i små buketter.
- Skær løg i ringe.
- Porre skæres i strimler.
- Squash og gulerod skæres i 1 cm. Skiver.
- Kom olie og lidt smør på en pande og varm det op.
- Hæld alle grøntsager på panden og svits det ved høj varme i ca. 2 minutter. Derefter skruer du lidt ned og lægger et låg over panden eller gryden, så vanddampen bliver i grøntsagerne. Vend alle grøntsager ofte og læg hurtigt låget på. Efter ca. 10 minutter er grøntsagerne færdige.
- Når grøntsager har fået lidt farve kommes krydderier på grøntsager.
- Efter 1 minut hældes rød chilisauce og eddike over.
- Lad det samle sig lidt og tag det hele af panden.
- Server braiserede grøntsager straks.
Noter
- Du behøves ikke bruge alle ingredienser
- Du kan stege en steak ved siden af, hvis du vil have kød til
- Hvis du har lidt stegt kylling er det glimrende at komme ovenpå
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Denne grundopskrift på braiserede grøntsager, bruger vi meget ofte. Det er en af vore mest succesfulde opskrifter, som vi serverer med stor glæde. Det er en af de mest simple opskrifter der findes, og sprødhed og smagen fra grøntsager er stort set bibeholdt. Den søde chilisauce og paprika, er med til, at fjerne den lidt bedste smag fra de forskellige grøntsager.
Kommentarer
Ingen kommentarer