Drengerøvsgryde er en ret der består af masser af kød og har saft og kraft, som mange mænd og drengerøve bare godt kan lide. Drengerøvsgryden er rigtig god og nem, at gå til, for mænd der ikke er vant til, at være i køkkenet til hverdag, og retten er tilmed rigtig nem at lave.
Drengerøvsgryde smager super godt og får sin lidt røgede smag fra cocktailpølserne. Husk, du kan altid skifte kokosmælk med piskefløde, hvis det skal være mere traditionelt.
Prøv også opskriften på drengerøvsret
Gå til
Inden du går i gang
Før du begynder at lave denne ret, er der nogle ting, du skal overveje og være opmærksom på:
Drengerøvsgryde med kokosmælk er en lækker og mættende ret, der er perfekt til en kold og hyggelig aften. Retten består af masser af kød, grøntsager, tomat, fløde og kokosmælk, og har en lidt røget og krydret smag fra pølser og bacon.
Læs opskriften først: Læs opskriften igennem først, så du ikke får overraskelser undervejs.
Alle ingredienser: Før du begynder på opskriften, skal du sørge for at have alle de nødvendige ingredienser og dine køkkenredskaber skal være klar.
Sørg for at have alle ingredienserne klar, inden du begynder på maden. Det gør det nemmere at følge opskriften og du undgår, at brænde noget på.
Ris eller kartofler: Retten kan serveres med ris eller kartoffelmos.
Kokosmælk: Vær opmærksom på, at kokosmælk indeholder en del fedt og kalorier, så hvis du vil spise sundt, skal du måske begrænse mængden af kokosmælk eller vælge en light-version. Du kan også erstatte kokosmælken med flødeerstatning, skyr eller græsk yoghurt for at gøre retten mere fedtfattig.
Krydret: Vær opmærksom på, at drengerøvsgryde er en ret krydret ret, så hvis du ikke kan tåle stærk mad, skal du måske justere mængden af paprika, sennep og chili. Du kan også tilføje mere tomat eller vand for at gøre retten mere mild.
Fyldig: Vær opmærksom på, at drengerøvsgryde er en ret fyldig ret, så hvis du vil spare på kalorierne, skal du måske servere den med en let salat i stedet for ris eller kartoffelmos. Du kan også bruge fuldkornsris eller -mos for at få flere fibre.
Drengerøvsgryde – Umami
Der er masser af umami smag i drengerøvsgryde. Pølser, løg og bacon giver eksplosioner af smagsstoffer.
Kokosmælken og fløden samler smagen og afrunder den perfekt og tilfører også umami smag.
Men, lad os sige det med det samme, der er masser af smag, og derfor også en del kalorier.
Vi serverer ris til, men kartoffelmos vil også være perfekt tilbehør.
Du behøver ikke pynte retten, men hvis du synes drengerøvsgryden skal se lidt indbydende ud, kan du hakke lidt basilikum og drysser over.
Velbekomme
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 45 min. Samlet tid er ca. 55 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
500 gram Oksekød f.eks. oksefilet elle oksemørbrad
3 stk. Løg groft snittet
2 stk. Gulerødder økologiske skåret i strimler
150 gram Champignons skåret i halve
125 gram Bacon I skiver
400 gram Cocktailpølser
1 dåse Kokosmælk lille
1 stk. Peberfrugt rød, skåret i strimler
1 dåse Tomater økologiske hakkede
2 spsk. Tomatpure koncentreret
1 spsk. Dijonsennep
2 spsk. Paprika
1 stk. Chili finthakket rød jalapeno
1 liter Oksebouillon hjemmelavet eller 1 liter vand og 1 oksebouillonterning
1 bundt Basilikum frisk
¼ liter Piskefløde
2 tsk. Salt og knivspids peber
4 spsk. Olivenolie
🥗Tilbehør
4½ dl Ris
🥬Pynt
1 spsk. Basilikum Friskhakket
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en stor tykbundet gryde, f.eks. en støbejernsgryde og kom olie i.
- Tilsæt oksekødet og svits det til det er brunet. Tilsæt halvdelen af bacon og lad det smide fedtet.
- Tilsæt de to løg, peberfrugt og gulerødder. Det skal stege et par minutter. Så tilsættes halvdelen af champignons.
- Det steger indtil champignons er blevet brunet lidt.
- Tilsæt paprika, dijonsennep og tomatpure og rør godt rundt hele tiden.
- Efter 2 minutter tilsættes de hakkede tomater på dåse, chili og hønsebouillon.
- Lad retten småsimre ca. 30 minutter.
- Tilsæt derefter fløde og kokosmælk og lad retten simrer videre en lille halv time.
- Tag en lille gryde, og kog risene som anvist på posen.
- Tag en stegepande og hæld olie på.
- Svits cocktailpølser, resten af bacon, et hakket løg og resten af champignons.
- Når det har fået farve og smag hældes det på toppen af drengerøvsgryden.
- Serveres straks, evt. med en kold pilsner øl til.
Opskrift med noter
Drengerøvsgryde – Umami
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram Oksekød (f.eks. oksefilet elle oksemørbrad)
- 3 stk. Løg (Groft snittet)
- 2 stk. Gulerødder (økologiske skåret i strimler)
- 150 gram Champignons (Skåret i halve)
- 125 gram Bacon (I skiver)
- 400 gram Cocktailpølser
- 1 dåse Kokosmælk (lille)
- 1 stk. Peberfrugt (Rød, skåret i strimler)
- 1 dåse Tomater (Økologiske hakkede)
- 2 spsk. Tomatpure (Koncentreret )
- 1 spsk. Dijonsennep
- 2 spsk. Paprika
- 1 stk. Chili (Finthakket rød jalapeno)
- 1 liter Oksebouillon (Hjemmelavet eller 1 liter vand og 1 oksebouillonterning)
- 1 bundt Basilikum (Frisk)
- ¼ liter Piskefløde
- 2 tsk. Salt og knivspids peber
- 4 spsk. Olivenolie
Tilbehør til Drengerøvsgryde
- 4½ dl Ris
Pynt
- 1 spsk. Basilikum (Friskhakket)
Sådan gør du
- Tag en stor tykbundet gryde, f.eks. en støbejernsgryde og kom olie i.
- Tilsæt oksekødet og svits det til det er brunet. Tilsæt halvdelen af bacon og lad det smide fedtet.
- Tilsæt de to løg, peberfrugt og gulerødder. Det skal stege et par minutter. Så tilsættes halvdelen af champignons.
- Det steger indtil champignons er blevet brunet lidt.
- Tilsæt paprika, dijonsennep og tomatpure og rør godt rundt hele tiden.
- Efter 2 minutter tilsættes de hakkede tomater på dåse, chili og hønsebouillon.
- Lad retten småsimre ca. 30 minutter.
- Tilsæt derefter fløde og kokosmælk og lad retten simrer videre en lille halv time.
- Tag en lille gryde, og kog risene som anvist på posen.
- Tag en stegepande og hæld olie på.
- Svits cocktailpølser, resten af bacon, et hakket løg og resten af champignons.
- Når det har fået farve og smag hældes det på toppen af drengerøvsgryden.
- Serveres straks, evt. med en kold pilsner øl til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til drengerøvsgryde:
Du kan udelade fløden
Du kan udskifte kokosmælk med fløde
❓ FAQ
Ja, cocktailpølser, kokosmælk og fløde kan reduceres hvis det skal være mere fedtfattigt.
I køleskabet
Ja, svits lidt cayennepeber sammen med løg eller tilsæt lidt hakket chili
Peter Parbst
Opskrift x3 til tolv personer, tilbehør kartoffelmos rørt op med fløde.
Der blev spist op, gryden blev skrabet til sidst skefuld.
Bliver tvunget til at lave den igen til næste generalforsamling!
Bjørn Nielsen
Hej Peter
Tak for den flotte anmeldelse.
Vi er rigtig glade for, at du synes om vores opskrift og at den blev en succes til generalforsamlingen. 🙂
Mvh.
Bjørn