Lasagne fedtfattig
Til 3-4 personer
Af Min Madopskrift
Du får den skønneste og meget velsmagende lasagne selvom den er fedtfattig. Smagen kommer nemlig fra alle de lækre grøntsager vi tilsætter. Du vil blive forbavset over hvor smagfuld den er. Derudover har grøntsagslasagnen den dejligste sprøde skorpe og samtidig den blødeste konsistens indvendig.
Ingredienser grøntsagslasagne
- 400 – 500 4-7 % gram hakket oksekød
- 6 stk. forårsløg
- 2 små rødløg
- 2 gulerødder
- 2 bladselleri
- 2 fed hvidløg
- 1 stor porre
- 2 dåser flåede tomater
- 1 rød peberfrugt
- ¼ spidskål
- 1 spsk. paprika
- ¼ tsk. cayennepeber
- ¼ tsk. spidskommen
- ¼ tsk. kanel
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. vineddike
- 1 spsk. vineddike
- Lasagneplader (evt. friske)
- 5 dl. vand
- Olivenolie
- Salt og Peber
Tilbehør
- Flutes, smør og frisk salat
Fremgangsmåde
- Rens og skyl alle grøntsager og skræl gulerødder.
- Skær bladselleri, rød peber, porre, gulerødder og løg i tynde aflange strimler og hak hvidløg.
- Kom lidt olie i en gryde og svits oksekød hårdt så det får lidt farve.
- Kom alle krydderier ned til kødet og rør rundt i ca. 1 minut.
- Kom alle grøntsager i gryden og svits under omrøring i ca. 2 minutter.
- Kom tomater og vandet i gryden og lad det simre i ca. 20 min. uden låg.
- Tilsæt nu vineddike og krydr med salt og peber.
- Tag et ovnfast fad.
- Begynd med et lag grøntsagsblanding og læg så et lag lasagneplader.
- Forsæt denne fremgangsmåde indtil du er færdig med grøntsagsblanding på toppen.
- Kom det ind i en 175 grader forvarmet ovn i ca. 35 min. eller til lasagnen er gylden.
Servering
- Serveres med frisk salat.
Kommentarer
Ingen kommentarer