Vi bruger kærnemælk og kardemomme i vores æbleskiver, men vi har lavet opskriften på æbleskiver med kærnemælk sådan, at du selv kan bestemme, om du vil have kardemomme eller vanilje i, eller ingen af delene. Nogle kan ikke forestille sig deres gyldne æbleskiver uden kardemomme og andre elsker bare kardemomme og udelader vanilje, så her kan du variere opskriften efter din smag.
Prøv også Ærøske pandekager
Gå til
Æbleskiver med kærnemælk og appelsinsaft
Appelsinsaften er næsten uundværlig i denne opskrift, da de er med til, at gøre æbleskiverne godt sprøde med en dejlig smag. Udelades appelsinsaften, bliver æbleskiverne lidt seje og kedelige. Denne opskrift som giver store runde æbleskiver, er en de bedste opskrifter vi har afprøvet.
Natron i æbleskiver
Vi laver vores æbleskiver med lidt natron, da det er med til, at æbleskiverne hæver og holder formen bedre. Men du kan godt udelade natron, hvis du vil. Men så bør du nok tilsætte ekstra æg og mel.
Opskrift med noter
Æbleskiver med kærnemælk
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 4 dl Kærnemælk
- 2 dl Appelsinsaft (Friskpresset)
- 3 stk. Æg
- 250 g Hvedemel ((ca. 4 1⁄4 dl))
- 1 stk. Vaniljestang (Eller 2 tsk. vaniljesukker (Kan udelades))
- 1 tsk. Kardemomme ((Kan udelades))
- 1 spsk. Citronskal (Revet)
- ½ tsk. Natron
- 2 spsk. Sukker ((f.eks. rørsukker))
- ¼ tsk. Salt (Groft)
- 100 g Smør (Eller margarine, palmin til stegning)
Pynt
- 1 spsk. Flormelis
Tilbehør til æbleskiver
- 100 g Syltetøj og marmelade
- 100 g Sirup
- 100 g Brun farin (Eller sukker)
Sådan gør du
- Kom kærnemælk, appelsinsaft, citronskal, æggeblommer, mel, natron, sukker og salt i en skål og rør det sammen, så der ikke er flere klumper eller til blandingen er jævn.
- Tør siderne i skålen ren. Lad dejen hvile tildækket i ca. en time.
- Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Hæld dejen i en skål med hældetud, eller lad den blive i din røreskål.
- Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom fedtstof i hullerne, begyndende fra midten.
- Fyld det midterste hul op først og derefter alle hullerne.
- Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved lav jævn varme. Dvs. at hvis din termostat på komfuret går til 6, skal æbleskivepanden stå på 2 og måske 3.
- Bruger du mere varme, får du mørke æbleskiver der ”klasker” sammen.
- Tag en strikkepind og vip den midterste æbleskive, så du kan se hvornår den er klar til at blive vendt.
- Vend dem af og til med strikkepinden, så de får farve hele vejen rundt.
- Tag æbleskiverne af panden, hold dem varme og drys dem med flormelis.
Noter
- Du kan komme lidt mørkt nisseøl i dejen.
- Bruger du økologisk appelsin, kan du rive lidt skal med ned i dejen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 5 min. Tilberedning ca. 20 min. Samlet tid ca. 1 time og 25 min. Opskrift giver ca. 28 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 4 dl Kærnemælk
- 2 dl Appelsinsaft Friskpresset
- 3 stk. Æg
- 250 g Hvedemel (ca. 4 1⁄4 dl)
- 1 stk. Vaniljestang Eller 2 tsk. vaniljesukker (Kan udelades)
- 1 tsk. Kardemomme (Kan udelades)
- 1 spsk. Citronskal Revet
- ½ tsk. Natron
- 2 spsk. Sukker (f.eks. rørsukker)
- ¼ tsk. Salt Groft
- 100 g Smør Eller margarine, palmin til stegning
🥬Pynt
- 1 spsk. Flormelis
Tilbehør til æbleskiver
- 100 g Syltetøj og marmelade
- 100 g Sirup
- 100 g Brun farin Eller sukker
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kom kærnemælk, appelsinsaft, citronskal, æggeblommer, mel, natron, sukker og salt i en skål og rør det sammen, så der ikke er flere klumper eller til blandingen er jævn.
- Tør siderne i skålen ren. Lad dejen hvile tildækket i ca. en time.
- Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Hæld dejen i en skål med hældetud, eller lad den blive i din røreskål.
- Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom fedtstof i hullerne, begyndende fra midten.
- Fyld det midterste hul op først og derefter alle hullerne.
- Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved lav jævn varme. Dvs. at hvis din termostat på komfuret går til 6, skal æbleskivepanden stå på 2 og måske 3.
- Bruger du mere varme, får du mørke æbleskiver der ”klasker” sammen.
- Tag en strikkepind og vip den midterste æbleskive, så du kan se hvornår den er klar til at blive vendt.
- Vend dem af og til med strikkepinden, så de får farve hele vejen rundt.
- Tag æbleskiverne af panden, hold dem varme og drys dem med flormelis.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan komme lidt mørkt nisseøl i dejen.
- Bruger du økologisk appelsin, kan du rive lidt skal med ned i dejen.
❓ FAQ
Ja, man kan lave dejen dagen før, og sætte den i køleskabet. Så rører eller pisker man lige dejen lidt op igen, inden den bruges.
Kommentarer
Ingen kommentarer