Her får du opskriften på de rigtige lækre gammeldags klassiske pebernødder, som smager hen af de berømte Bastogne kiks. Disse pebernødder smager lidt brunt og brændt og er dem som de fleste forbinder med gammeldags pebernødder.
Gå til
Sprøde klassiske Pebernødder
En pebernød er en lille velduftende knasende sprød småkage, som smager godt til kaffen eller som en lille snack. Hemmeligheden ved klassiske pebernødder er kandissukker, brun farin og kanel, som giver pebernødderne den kraftige velkendte smag af jul.
Opskrift med noter
Gammeldags pebernødder
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Smør og sukker røres sammen i en skål. Hæld det kogende vand over postasken så den bruser og rør den ud.
- Rør potaske, mælk og alle krydderier sammen, og kom det op i skålen med smør og sukker.
- Bland melet i lidt efter lidt, indtil du får en fast men alligevel blød dej.
- Tril dejen i meget tynde ruller og skær disse ud til pebernødder af lidt over 1 cm. Rul dem runde og tryk dem flade i bunden eller den form du ønsker.
- Bag pebernødder ved 200 grader i ca. 7 – 10 min. Eller til de begynder at tage farve.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 5 min. Arbejdstid ca. 15 min. Tilberedningstid ca. 8 min. Samlet tid ca. 28 min. Opskrift til ca. 450 g pebernødder.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser pebernødder:
- 250 g mel
- 120 g smør (eller margarine)
- 100 g brun farin
- 20 gram kandissukker
- ½ tsk. potaske
- 1 spsk. kogende vand
- ½ dl. mælk
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. vanilje
- 1 tsk. ingefær (eller nelliker)
- ½ tsk. hvid peber
- 1 Knivspids salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Smør og sukker røres sammen i en skål. Hæld det kogende vand over postasken så den bruser og rør den ud.
- Rør potaske, mælk og alle krydderier sammen, og kom det op i skålen med smør og sukker.
- Bland melet i lidt efter lidt, indtil du får en fast men alligevel blød dej.
- Tril dejen i meget tynde ruller og skær disse ud til pebernødder af lidt over 1 cm. Rul dem runde og tryk dem flade i bunden eller den form du ønsker.
- Bag pebernødder ved 200 grader i ca. 7 – 10 min. Eller til de begynder at tage farve.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Pebernødder smager fantastisk når de er lune
- Kom dem i en lufttæt beholder, så de ikke bliver bløde
❓ FAQ
Ja, lidt hvid peber, som kan erstattes af sort friskkværnet peber.
Forskellen mellem hvid og sort peber er den måde hvorpå peberkorn plukkes og behandles. Sort peber smager noget bedre end hvid peber. Sort peber er stærk og krydret i smagen. Hvid peber er bittert og ram i smagen.
Kommentarer
Ingen kommentarer