Marcipanknas indeholder de bedste ingredienser, som hører julen til. Marcipan, nougat, mandler, havregryn og et tykt lag mørk chokolade gør dette stykke konfekt helt specielt. Vi på Min Madopskrift, har måske lavet årets flotteste konfektstykke. I anledningen af julen 2013 har vi afprøvet mange forskellige konfekt opskrifter, for at lave julens og årets bedste julekonfekt. Vi havde inden vi gik i gang, aftalt, at det skulle være et stykke konfekt, som de fleste ville kunne lave. Konfekten skulle bestå af få, men de bedste ingredienser og være enkel at lave. Derudover, skulle der indgå marcipan, nougat og mørk chokolade, som jo hører julekonfekt til.
Marcipanknas kan brækkes af, så der opstår rustikke stykker, eller den kan skæres ud med en skarp kniv, så strukturen står knivskarp. Vi har kaldt vores nye konfektstykke, Mørk marcipanknas.
Prøv også romstjerner
Gå til
Årets julekonfekt
Min Madopskrifts luksus julekonfekt stykke 2013. Mørk marcipanknas er et elegant design julekonfekt stykke, som kan skæres ud i total rette linjer, og derved få helt skarpe kanter. Overfladen pensler vi med vand, så overfladen fremstår eksotisk farvet, og nærmest træagtig i strukturen.
Opskrift med noter
Konfektknas med marcipan, nougat og havregryn
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Franskbrødsform 28 cm gange 12 cm
Ingredienser
Sådan gør du
- Mandlerne hakkes eller kommes i multihakker. Derefter blandes mandler og havregryn. Tag nu en stegepande og smelt smørret. Rist sukker og havregryn i nogle minutter til det dufter og er let gyldent.
- Rul imens marcipanen ud, i en firkantet form, i den størrelse vi anbefaler. Brug evt. knoerne til at sprede det ud, og derpå en paletkniv.
- Smelt nougat over vandbad og bland det godt med mandel og havregryn blandingen. Blandingen vil fremstå tør, men stadig nem og arbejde med.
- Hæld blandingen over marcipanen og fordel det hele med en paletkniv.
- Sæt det på køl en times tid eller indtil det er fast.
- Tag den mørke chokolade og smelt den i et vandbad. Vil den mørke chokolade ikke smelte helt, kommes en tsk. kogende vand i chokoladen. Smør det på toppen af den faste masse.
- Tag en pensel og dyp den i vand og pensel chokoladen. Derved opstår den overflade vi ønsker. Ønsker man en blank overflade, udelades penslingen.
- Kom det hele i køleskabet og lad det størkne.
- Tag derefter det store stykke konfekt ud af formen ved at vende formen på hovedet.
- Skær konfekten ud i de ønskede størrelser.
Noter
- I stedet for mandler, kan der bruges hasselnødder.
- Ønskes helt knivskarpe konfekt stykker, skæres konfekten ud med en hobbykniv der er opvarmet i kogende vand.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Køletid ca. 60 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 1 time og 20 min. Opskrift giver ca. 25 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 200 g Marcipan
- 100 g Nougat
- 100 g Mandler
- 40 gram Havregryn
- 100 g Chokolade (mørk)
- 1 tsk. Sukker
- 5 gram Smør
- 1 spsk. Kogende vand til pensling
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Mandlerne hakkes eller kommes i multihakker. Derefter blandes mandler og havregryn. Tag nu en stegepande og smelt smørret. Rist sukker og havregryn i nogle minutter til det dufter og er let gyldent.
- Rul imens marcipanen ud, i en firkantet form, i den størrelse vi anbefaler. Brug evt. knoerne til at sprede det ud, og derpå en paletkniv.
- Smelt nougat over vandbad og bland det godt med mandel og havregryn blandingen. Blandingen vil fremstå tør, men stadig nem og arbejde med.
- Hæld blandingen over marcipanen og fordel det hele med en paletkniv.
- Sæt det på køl en times tid eller indtil det er fast.
- Tag den mørke chokolade og smelt den i et vandbad. Vil den mørke chokolade ikke smelte helt, kommes en tsk. kogende vand i chokoladen. Smør det på toppen af den faste masse.
- Tag en pensel og dyp den i vand og pensel chokoladen. Derved opstår den overflade vi ønsker. Ønsker man en blank overflade, udelades penslingen.
- Kom det hele i køleskabet og lad det størkne.
- Tag derefter det store stykke konfekt ud af formen ved at vende formen på hovedet.
- Skær konfekten ud i de ønskede størrelser.
Anretning
Anret f.eks. Mørk marcipanknas på en flot bakke af træ.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- I stedet for mandler, kan der bruges hasselnødder.
- Ønskes helt knivskarpe konfekt stykker, skæres konfekten ud med en hobbykniv der er opvarmet i kogende vand.
❓ FAQ
Ja, brug en god mysli der evt. også indeholder lidt tørret frugt
Ca. 14 i en lukket kagedåse. Konfekten kan dog blive lidt tør efter en uges opbevaring
Kommentarer
Ingen kommentarer