Lærkenålesnaps af friske grønne lærkenåle
Giver en flaske kryddersnaps
Af Min Madopskrift
Du får din helt egen dejlige liflige kryddersnaps af lærkenåle. Du skal bruge de helt nye lysegrønne lærkeskud til kryddersnaps. Pluk de lysegrønne friske skud i maj. Du kan også bruge grannåle eller fyrrenåle.
Ingredienser
- Klar snaps eller vodka
- Håndfuld nye skud med lærkenåle
Fremgangsmåde
- Tag et stort glas og fyld det halvt op med friske skud.
- Kom de unge skud ned i glasset og overhæld med klar snaps eller vodka.
- Lad det trække i Ca. 1 måned eller til det får en flot farve.
- Tag en smagsprøve.
- Det skal smage godt og dufte af lærkenåle og en anelse harpiks.
- Filtrer snapsen igennem et kaffefilter.
- Kom indholdet på en flot flaske.
- Lad det stå i Ca. 14 dage og trække.
- Fyrresnaps vinder ved yderligere lagring. Efter 1 år lagring på flaske, får du den bedste smag.
Fortynding: Ønskes en mildere smag af lærkenåle og harpiks, kan du fortynde snapsen med det samme som den er lagret i.
- Efter du har filtreret snapsen igennem et kaffefilter, fortynder du snapsen efter din smag. F.eks. i blandinger 1:1, 1:2, 1:3 eller 1:4. og kommer det på flasker.
- Lad det stå i Ca. 14 dage og trække.
- Lav en prøvesmagning, har blandingen for meget smag af lærkenåle, fortyndes blandingen yderligere.
- Lad det stå i Ca. 14 dage og trække.
- Gentag, til du har den perfekte smag.
- Lærkesnaps vinder ved yderligere lagring. Efter 1 år lagring på flaske, får du den bedste smag.
Servering
- Skal drikkes iskold om sommeren.
- Lidt lunere om vinteren f.eks. til julefrokosten, da den så får kraftigere smag.
Kommentarer
Ingen kommentarer