Denne opskrift har vi tilegnet Gordon Ramsay. Vi sรฅ mesterkokken lave sin Gordon Ramsay Tikka Masala pรฅ tv, og blev inspireret til, at prรธve at lave retten som han gjorde og om den nu ogsรฅ var sรฅ god.
Gordon Ramsay Tikka Masala kylling opskrift
Denne Tikka Masala bliver du aldrig trรฆt af, det er en af de skรธnneste retter med kylling. Prรธv den endelig. Vi er blevet kรฆmpe fans af Gordon Ramsay, efter vi smagte denne dejlige kylling menu. Og det bedste af det hele er, at den er utrolig nem at lave og tager under en halv time at tilberede.
Ingredienser til Gordon Ramsay Tikka Masala:
- 1 stort lรธg, skrรฆllet og skรฅret i skiver
- 1 -2 friske grรธnne chili, afhรฆngigt af hvor stรฆrkt du kan lide det
- 1 lille stykke frisk ingefรฆr , skrรฆllet og hakket fint
- 3 fed hvidlรธg , skrรฆllede og hakkede
- ยฝ tsk. chili pulver
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 store tsk. Garam masala
- 1 spsk. brun farin
- 1 spsk. koncentreret tomatpurรฉ
- 400 – 500 g hakkede รธkologiske tomater
- 500 gram eller 4. stk. kyllingebryst
- 10 tรธrrede karryblade eller en hรฅndfuld frisk (Krydderurt som kan kรธbes pรฅ markeder)
- 4 -6 spsk. naturel yoghurt
- 1 hรฅndfuld, friske korianderblade, hakket. (lille hรฅndfuld, hvis man ikke er sรฅ vil med koriander)
- Olie
- Salt og peber
Tilbehรธr:
Kogte ris eller pasta
Pynt:
Friskhakket koriander eller karse for variations skyld
Fremgangsmรฅde Gordon Ramsay Tikka Masala:
- 4 spsk. olie varmes op i en stor gryde. Skรฆr lรธget og kom det i gryden.
- Fjern frรธene fra chilien og hak den fint. Skrรฆl og hak ingefรฆr og tilsรฆt det hele i gryden.
- Knus eller pres hvidlรธg og kom dette i gryden.
- Svits det i 2-3 minutter, uden at det brรฆnder pรฅ.
- Tilfรธj chili pulver, gurkemeje, garam masala og sukker.
- Kog det med i 1-2 minutter.
- Tilfรธj tomatpurรฉ og dรฅse tomater.
- Rรธr rundt og lad det koge i et par minutter.
- Tag det af varmen.
- Kom nu saucen i en blender og blend saucen indtil den er jรฆvn.
- Tilsรฆt 2 spsk. frisk olie i gryden, hvor du kogte saucen og steg kyllingebrysterne, indtil de er let farvet.
- Hรฆld saucen tilbage i gryden og tilsรฆt karry blade.
- Lad det simre i 10 minutter, eller indtil kyllingen er mรธr.
- Smag til med salt op peber
- Rรธr eller vend yoghurt i, men kun lige. Youghurt skal ikke blandes med helt med saucen.
- Kom halvdelen af โโden hakkede koriander i pynt med resterende koriander.
Tips til Gordon Ramsay Tikka Masala
- Koriander krรฆver tilvรฆnning at spise. De fleste skal lige smage koriander nogle gange inden de vender sig til smagen. Brug den derfor sparsomt i begyndelsen.
- Koriander er en fantastisk dejlig smagsgiver





Based on 52 Review(s)
















Kommentarer
Ingen kommentarer