Lammegryde
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Lammekød giver en fantastisk smag til gryderetter. Lammegryde er en eksotisk menu som ikke er billig at tilberede. Men til gengæld får man en gryderet som matcher god rødvin og får den til at eksplodere i alle sine smagsnuancer pga. de mange krydderier.
Ingredienser
- 800 gram Lammekød f.eks. lammekølle
- 2 Løg
- 6 fed Hvidløg
- 1 tsk. Spidskommen, stødt
- 1 tsk. garam masala
- 1 tsk. kanel, stødt
- 1 tsk. chili
- 2 cm. Ingefær
- 1 spsk. Paprika
- 1 kvist rosmarin, hakket
- 1 kvist timian, hakket
- Salt
- Olivenolie
- 1 ds. Hakkede tomater
- 1 spsk. Honning
Pynt
- Koriander, hakket
Fremgangsmåde
- Skær kødet ud i terninger og svits det ved høj varme indtil det har fået farve og kom det i en skål.
- Hak løg, ingefær og hvidløg fint og kom det i skålen med kød.
- Kom alle de tørre krydderier og olivenolie i skålen og rør godt rundt.
- Lad det trække i køleskabet i mindst 1 time gerne længere.
- Kom tomater i en gryde og kog det ind med honning, chili, rosmarin og timian og smag til med salt og peber.
- Kom kødet fra køleskabet ned i tomatsaucen og vend det rundt. Varm det godt igennem.
- Kog ris
- Pynt med hakket og server straks.
Prøv også lammekrone
Tips til lammegryde
Tilsæt lidt yoghurt naturel eller fløde hvis du synes krydderier er for kraftigere i smagen
Kommentarer
Ingen kommentarer