Fantastisk lækker opskrift på langtidsstegt lammekølle på rotisseri, hvor lammekøllen snurrer rundt, så kødsaften fordeles i hele kødet, så du får en lækker og saftig grillet lammekølle.
Fidusen ved at langtidsstege en lammekølle på et rotisseri er nemlig, at kødet bliver både meget mørt og saftigt, mens det drejer rundt.
Du kan lave denne opskrift på både en gasgrill og en kulgrill.
Har du ikke et rotisseri, kan vende lammekøllen hver 15 minut, så saften fordeles i hele lammekøllen.
Prøv også lammekølle på rotisseri i gasgrill
Gå til
Sådan begynder du at grille
Det er vigtigt, at man ved hvordan man skal begynde at grille, for, at få et godt resultat.
Her får du nogle tips til, at gøre grilning bedre og meget sjovere.
- Jo lavere temperatur, jo længere tid skal lammekøllen have.
- Brug kun de yderste brændere, når du langtidssteger, de midterste, som er under kødet, skal kun bruges til, at brune kødet.
- Vi bruner først kødet ved høj varme og griller derefter selve lammekøllen ved ca. 120 grader i ca. tre timer.
- Du kan skrue temperaturen op, så den er ca. 150 grader, så vil stegetiden reduceres yderligere.
- Griller du ved ca. 200 grader, skal du beregne en stegetid på ca. 2 timer.
Tilbehør til lammekølle
I denne opskrift på langtidsstegt lammekølle, serverer vi flødekartofler og en frisk salat med appelsin.
Vi serverer frisk salat, da både lammekølle og flødekartofler er meget mættende, og frisk salat er med til, at give god syre til maden.
Du kan selvfølgelig variere tilbehøret efter dine egne smagspræferencer.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør 10 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 3 timer. Samlet tid er ca. 3 timer og 15 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. lammekølle
- hvidløg (fed, hakket)
- rosmarin (friskhakket)
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
- smør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hak rosmarin. Pil og hak hvidløg.
- I en lille skål blandes og røres hvidløg, rosmarin, salt, peber og lidt olivenolie sammen til en pasta.
- Du kan tilsætte lidt citronsaft til pasta, hvis du ønsker lidt syre.
- Gnid pastaen over hele lammelåret, og sørg for at dække det jævnt.
- Drys evt. med lidt ekstra friskhakket rosmarin.
- Stik grillspyddet gennem midten af lammekøllen og fastgør den med de to gafler.
- Tænd grillen op på alle blus. De yderste brændere på fuld varme, det midterste på lavest varme.
- Sæt lammekøllen på grillen og sæt den ind i rotisserie motoren og tænd motoren, så spydet drejer rundt.
- Nu skal lammekøllen brunes i ca. 15 minutter, eller indtil den har fået lidt farve.
- Derefter slukkes for midterste brænder og de yderste skrues ned på middel varme.
- Lad lammet stege i cirka 3 timer ved ca. 120 grader, eller indtil den indre temperatur i lammekøllen når 62° Celsius.
- 60 grader er meget rosa til rødt lammekød.
- 62 grader for medium.
- 65 grader er let rosa.
- 70 grader er gennemstegt. Denne temperatur kan ikke anbefales, da kødet vil blive lidt tørt.
- Tjek lammet af og til og pensl det med mere rosmarin pasta, hvis det er nødvendigt.
- Det er ikke nødvendigt at pakke køllen ind i stanniol, som normalt, da kødsaften er fordelt i hele køllen.
🍽Servering
- Servér straks med det ønskede tilbehør
Video: grillning af lammekølle på rotisseri
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her får du nogle tips og råd til, at grille en lammekølle:
- Mariner lammekøllen: Marinering af kødet hjælper med at mørne og give smag. Brug din favorit marinade eller en kombination af olivenolie, hvidløg, rosmarin, citronsaft, honning, salt og friskkværnet peber.
Tilsæt ikke for meget honning til pastaen under bruningen, da honning og sukker branker kødet ved høj varme. - Forvarm grillen: Sørg for, at din grill er forvarmet til medium-høj varme, før du lægger lammet på den.
- Bruning: Grill ved høj varme i de første 20 minutter, så køllen bliver gylden hele vejen rundt og forsegler kødsaften, som derved bliver i kødet.
- Tilbered af køllen: Tilbered lammekøllen indtil den indre temperatur når 62° celsius for medium. Brug et kødtermometer til at kontrollere temperaturen.
- Hviletid: Det er ikke nødvendigt at pakke køllen ind i stanniol og lade kødet hvile i 20 minutter, som man normalt gør, da kødsaften allerede er fordelt i hele køllen.
- Servéring: Skær lammet i skiver og server med grillede eller dampede grøntsager og kartofler.
❓ FAQ
Bruning: Grill ved høj varme i de første 20 minutter, så køllen bliver gylden hele vejen rundt og forsegler kødsaften, som derved bliver i kødet.
Tilbered af køllen: Tilbered lammekøllen ved lav varme, mellem 120° 150°, og indtil den indre kernetemperatur på lammekøllen når 62° celsius
Når du langtidssteger en lammekølle på rotisseri i grill, får du en helt utrolig lækker saftig og mør lammekølle, som er sprængfyldt med smag.
Opskrift med noter
Langtidsstegt lammekølle på rotisseri i grill
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Rotisserie spyd og motor
Ingredienser
- 1 stk. lammekølle (2-3 kg)
- 6 stk. hvidløg (fed, hakket)
- 2 kviste rosmarin (friskhakket)
- 1 tsk. salt og friskkværnet peber
- 1 tsk. olivenolie
- 1 tsk. smør
Sådan gør du
- Hak rosmarin. Pil og hak hvidløg.
- I en lille skål blandes og røres hvidløg, rosmarin, salt, peber og lidt olivenolie sammen til en pasta.
- Du kan tilsætte lidt citronsaft til pasta, hvis du ønsker lidt syre.
- Gnid pastaen over hele lammelåret, og sørg for at dække det jævnt.
- Drys evt. med lidt ekstra friskhakket rosmarin.
- Stik grillspyddet gennem midten af lammekøllen og fastgør den med de to gafler.
- Tænd grillen op på alle blus. De yderste brændere på fuld varme, det midterste på lavest varme.
- Sæt lammekøllen på grillen og sæt den ind i rotisserie motoren og tænd motoren, så spydet drejer rundt.
- Nu skal lammekøllen brunes i ca. 15 minutter, eller indtil den har fået lidt farve.
- Derefter slukkes for midterste brænder og de yderste skrues ned på middel varme.
- Lad lammet stege i cirka 3 timer ved ca. 120 grader, eller indtil den indre temperatur i lammekøllen når 62° Celsius.
- 60 grader er meget rosa til rødt lammekød.
- 62 grader for medium.
- 65 grader er let rosa.
- 70 grader er gennemstegt. Denne temperatur kan ikke anbefales, da kødet vil blive lidt tørt.
- Tjek lammet af og til og pensl det med mere rosmarin pasta, hvis det er nødvendigt.
- Det er ikke nødvendigt at pakke køllen ind i stanniol, som normalt, da kødsaften er fordelt i hele køllen.
Servering
- Servér straks med det ønskede tilbehør
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer