Langtidsstegt svineskank
Til 2 personer
Af Min Madopskrift
Hvis du ønsker opskriften til 4 personer, tilsætter du blot 2 svineskanke mere.
Langtidsstegt svineskank braiseret i øl, er en lækker, og meget smagfuldt udskæring fra grisen, som giver en fantastisk smag til enhver ret.
Denne opskrift på Langtidsstegt svineskank, er med en spændende fremgangsmåde, og er også med masser af skønne grøntsager.
Ingredienser
- 2 stk. Svineskank
- 2 dl mørkt øl, f.eks. porter eller anden mørk øl
- ½ liter ægte æblemost
Bund
- 2 Gulerødder
- 1 porre
- 1 lille pastinak
- 6 fed Hvidløg
- 6 stk. skalotteløg eller 1 alm. løg
- 1 stilk bladselleri
- 1 bundt frisk timian eller 1 spsk. tørret
- 1 bundt frisk basilikum eller 1 spsk. tørret.
- Fløde (Kan udelades)
Tilbehør
- Ris eller kartofler
- Surt, f.eks. syltede agurker, sauerkraut eller coleslaw
Fremgangsmåde
- Skyl og rens alle grøntsager og skær dem i passende stykker.
- Gem to fed hvidløg som presses ud i lidt smør.
- Løg pilles og skæres i stykker.
- Timian og basilikum hakkes fint.
- Tag et stort ildfast fad eller en stor stegeso og læg alle grøntsagerne bunden.
- Fordel timian og basilikum over.
- Fordel det godt.
- Krydr med salt og peber.
- Fordel det godt.
- Hæld mørk øl over.
- Kom et par dl fløde i.
- Hæld ægte æblemost over.
- Fordel væsken godt.
- Tag nu svineskank og fjern unødvendigt fedt.
- Rids svineskanken.
- Tag nu en stor stegegryde og kom lidt olie og smør i.
- Svits nu svineskanke gyldne på alle sider i ca. 6 minutter.
- Krydr svineskanke med salt og læg dem ovenpå grøntsager i fadet.
- Smør svineskanke ind i hvidløgssmørret.
- Kom låg eller folie over.
- Overdæk så det holder tæt.
- Sæt det ind nederst i ovnen ved 100 grader i Ca. 4- 5 timer eller indtil kødet er mørt og lækkert.
- Tilbered kartofler eller ris. Tilbered det sure tilbehør.
- Tag kødet op af fadet og dup dem helt tørre og fjern rester af hvidløg.
- Gnid sværene med salt og sæt det ind øverst i ovnen ved højeste temperatur til sværene er sprøde. Du kan evt. åbne ovnen eller give skanke grill et par minutter.
Servering
- Serveres med kartoffelmos, kartoffelchips, ris eller brasede kartofler og surt til
Kommentarer
Ingen kommentarer