Lækker og nem aftensmad, der kan laves på 30 minutter. Kylling og sød kartoffel i karrysauce har kraftig smag af karry og en afrundet sødme.
Hvis du vil have flere grøntsager, kan vi anbefale, at tilsætte 200 gram spinat, som tilsættes de sidste 5 minutter.
Drys saltede peanuts over som pynt, og svits romaine salat, som lækkert tilbehør.
Prøv også Thai sweet potato curry
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Sød og middel stærk karrysauce
- 600 g kylling (bryst eller filet)
- 1 spsk. olivenolie (eller kokosolie til stegning)
🥦Grøntsager
- 500 g søde kartofler
- 4 stk. gulerødder
- 4 cm ingefær (frisk)
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. romainesalat
- 1 dåse kidneybønner
- 1 stk. Løg
- ½ stk. spidskål
- ½ stk. chili (rød)
🥣Sauce
- ½ tsk. gurkemeje (stødt)
- 1 tsk. karry (stødt)
- 2 tsk. karrypasta (gul)
- 1 dl kyllingebouillon (eller grøntsagsbouillon)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🍽Servering
🥗Tilbehør
- 4 spsk. soya
- 4 spsk. hoisinsauce
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Kylling og sød kartoffel i karrysauce
- Pil og hak løget groft. Skyl kidneybønner.
- Søde kartofler og gulerødder skrælles og skæres i lidt grove tern.
- Skyl og skær spidskål i lidt grove strimler. Pil og hak hvidløgsfed. Skræl ingefær og hak den fint. Skyl og hak chili fint.
- Skyl romaine og skær dem igennem på langs.
- Skær kyllingekødet ud i store tern.
- Begynd med, at svitse kyllingekødet i en stor gryde. Tilsat lidt oliven- eller kokosolie og svits ved middelhøj varme, indtil kødet har fået lidt farve. Tag det af varmen kom kødet på en tallerken.
- Kom lidt ekstra oliven- eller kokosolie i gryden hvis det er nødvendigt og sæt gryden tilbage på komfuret og sæt varmen på middelhøj.
- Tilsæt og svits sød kartoffel, spidskål, løg og gulerødder og svits det i et par minutter. Skrue lidt ned for varmen. Lad det simre i et par minutter under omrøring.
- Tilsæt gurkemeje karry, chili, ingefær og hvidløg evt. med lidt ekstra oliven- eller kokosolie og steg det ved middelhøj varme par minutter under omrøring.
- Pas på at hvidløg og karry ikke brænder på, da smagen så bliver bitter.
- Hæld nu kokosmælk i gryden og rør rundt. Tilsæt lidt vand indtil du har en lidt cremet sauce. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Kom nu kyllingetern tilbage i gryden og rør rundt.
- Tilsæt kidneybønner og varm det hele igennem i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og lidt lime.
- Tag en stor stegepande og tilsæt lidt olie. Steg de halve romaine til de har fået farve. Skær dem ud i kvarte.
- Kog ris som anvist på posen.
🍽Servering
- Servér kylling og sød kartoffel i karrysauce, med kogte ris. Lav skåle med peanuts og romaine.
- Pynt med plukket koriander, kvart romaine, peanuts, og limebåde.
- Sæt hoisinsauce og soya på bordet.
📖Variation
Du kan selvfølgelig variere denne skønne ret med karry og sød kartoffel.
Sød – Hvis du ønsker en mildere smag, skal du tilsætte ekstra gulerødder.
Mindre stærk – Brug gul karrypasta hvis du ønsker mildere smag. Og rød karrypasta, hvis du ønsker stærk karrysauce.
Tigerrejer – Du kan erstatte kylling med tigerrejer
Glasnudler – Du kan erstatte ris med glasnudler
Opskrift med noter
Kylling og sød kartoffel i karrysauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sød og middel stærk karrysauce
- 600 g kylling (bryst eller filet)
- 1 spsk. olivenolie (eller kokosolie til stegning)
Grøntsager
- 500 g søde kartofler
- 4 stk. gulerødder
- 4 cm ingefær (frisk)
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. romainesalat
- 1 dåse kidneybønner
- 1 stk. Løg
- ½ stk. spidskål
- ½ stk. chili (rød)
Sauce
- ½ tsk. gurkemeje (stødt)
- 1 tsk. karry (stødt)
- 2 tsk. karrypasta (gul eller rød)
- 1 dl kyllingebouillon (eller grøntsagsbouillon)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Tilbehør
- 4 spsk. soya
- 4 spsk. hoisinsauce
Sådan gør du
Kylling og sød kartoffel i karrysauce
- Pil og hak løget groft. Skyl kidneybønner.
- Søde kartofler og gulerødder skrælles og skæres i lidt grove tern.
- Skyl og skær spidskål i lidt grove strimler. Pil og hak hvidløgsfed. Skræl ingefær og hak den fint. Skyl og hak chili fint.
- Skyl romaine og skær dem igennem på langs.
- Skær kyllingekødet ud i store tern.
- Begynd med, at svitse kyllingekødet i en stor gryde. Tilsat lidt oliven- eller kokosolie og svits ved middelhøj varme, indtil kødet har fået lidt farve. Tag det af varmen kom kødet på en tallerken.
- Kom lidt ekstra oliven- eller kokosolie i gryden hvis det er nødvendigt og sæt gryden tilbage på komfuret og sæt varmen på middelhøj.
- Tilsæt og svits sød kartoffel, spidskål, løg og gulerødder og svits det i et par minutter. Skrue lidt ned for varmen. Lad det simre i et par minutter under omrøring.
- Tilsæt gurkemeje karry, karrypasta, chili, ingefær og hvidløg evt. med lidt ekstra oliven- eller kokosolie og steg det ved middelhøj varme par minutter under omrøring.
- Pas på at hvidløg og karry ikke brænder på, da smagen så bliver bitter.
- Hæld nu kokosmælk i gryden og rør rundt. Tilsæt lidt vand indtil du har en lidt cremet sauce. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Kom nu kyllingetern tilbage i gryden og rør rundt.
- Tilsæt kidneybønner og varm det hele igennem i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og lidt lime.
- Tag en stor stegepande og tilsæt lidt olie. Steg de halve romaine til de har fået farve. Skær dem ud i kvarte.
- Kog ris som anvist på posen.
Servering
- Servér kylling og sød kartoffel i karrysauce, med kogte ris. Lav skåle med peanuts og romaine.
- Pynt med plukket koriander, kvart romaine, peanuts, og limebåde.
- Sæt hoisinsauce og soya på bordet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Tilsæt lidt frossen spinat, hvis der ønskes ekstra grøntsager. Spinat er perfekt til denne ret.
- Pas på med, at tilføje for meget gurkemeje, da den tilføjer bitterhed.
- Du kan erstatte kylling med tigerrejer
- Sæt hoisinsauce og soya på bordet
❓ FAQ
Stødt karry er et krydderi, som kan variere i smagen. Tilsæt derfor din bedste karry for, at få den helt rigtige smag
Det er en smagssag, men gul karrypasta er meget mere mild i smagen end rød karrypasta, som til gengæld er noget stærkere.
Kommentarer
Ingen kommentarer