Du kan servere marineret svinemørbrad og peberfrugt på spyd, som et let hovedmåltid eller som en del af andre retter på grill.
Marinaden laves for, at kødstykkerne skal få en dejlig smag, men marinaden giver også kødet en flot overflade under grillningen.
Vi serverer en chilisalsa og kogte ris til, men ovnstegte kartofler vil også smage rigtigt godt.
Vi griller først svinemørbrad og peberfrugt og sætter derefter de grillede peberfrugter og grillede svinemørbrad stykker på grillspyd, men du kan også nøjes med, at grille grillspyd uden at gøre dette først.
Men, så skal du lave lidt luft mellem stykkerne, så kødet bliver gennemstegt.
Gå til
Gennemstegt kød
Det kan være svært, at se om svinekødet er gennemstegt, når de sidder på et spyd. Stykkerne sidder så tæt, at varmen har svært ved, at trænge ind til kødet, der hvor stykkerne sidder tæt.
Derfor skal man aldrig trykke stykker på grillspyd sammen, men lade lidt luft være mellem stykkerne.
Alternativt, kan man grille stykkerne individuelt, og så sætte stykkerne på et grillspyd til sidst, lægge spyd på grillen og grille indtil kødet og grøntsager er varme.
Sådan ser du om kødet er gennemstegt
Tag et stykke kød af grillspyd og skær det igennem og se om kødet er gennemstegt. Kød skal have lyst kødsaft.
Rød kødsaft er kendetegnet på kød, som ikke er helt færdigt og som skal have mere varme.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedning ca. 20 min. Marinering 30 min. Samlet tid ca. 60 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Grillspyd
- 250 g svinemørbrad
- 1 stk. peberfrugt (grøn)
- 1 stk. peberfrugt (gul)
Marinade
- 2 spsk. sojasauce (sød)
- 1 tsk. honning
- 2 tsk. chilisauce (stærk)
- 1 spsk. riseddike
Chilisalsa stærk
- 1 stk. chili (rød frisk)
- 1 stk. rødløg (eller skalotteløg)
- 1 håndfuld koriander (frisk)
- 1 spsk. riseddike
- 1 spsk. hvidvin (eller mirin)
- 2 tsk. olivenolie
- 1 knivspids salt
🥗Tilbehør
- 2 dl ris
- 3 dl vand
- 1 flaske sojasauce
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kog ris som anvist på posen.
Chilisalsa
- Skyl og hak chili fint. Hvis du ikke vil have stærk chili, kan du fjerne kernerne. Pil og hak løg fint. Pluk blade på koriander og skyl og hak dem groft.
- Koriander, løg, chili, eddike, hvidvin og lidt olie kommes i en skål og røres sammen. Sæt salsa i køleskabet indtil den skal bruges.
Svinemørbrad og peberfrugt
- Klargør svinemørbrad og skær den i skiver.
- Skyl og flæk peberfrugt og skær den i store tern.
Marinade
- Rør sojasauce, honning, chilisauce og eddike sammen i en stor skål.
- Vend kødstykkerne i marinaden, og lad kødet trække i mindst 10 minutter og gerne længere.
Grillspyd
- Tænd op for grillen. Læg svinemørbrad på grillen og grill dem på begge sider indtil de næsten er færdige. Tag dem op på en tallerken og grill nu peberfrugt indtil de har fået lidt farve.
- Sæt kødstykkerne og peberfrugt på grillspyd. Pensl dem med marinaden igen og kom det hele på grillen.
- Nu skal det grilles indtil svinemørbrad er gennemstegte og gyldne.
🍽Servering
- Servér grillspyddene sammen med kogte ris og chilisalsa. Evt. med sojasauce til.
Opskrift med noter
Marineret svinemørbrad og peberfrugt på spyd
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Grillspyd
Ingredienser
Grillspyd
- 250 g svinemørbrad
- 1 stk. peberfrugt (grøn)
- 1 stk. peberfrugt (gul)
Marinade
- 2 spsk. sojasauce (sød)
- 1 tsk. honning
- 2 tsk. chilisauce (stærk)
- 1 spsk. riseddike
Chilisalsa
Tilbehør
- 2 dl ris
- 3 dl vand
- 1 flaske sojasauce
Sådan gør du
- Kog ris som anvist på posen.
Chilisalsa
- Skyl og hak chili fint. Hvis du ikke vil have stærk chili, kan du fjerne kernerne. Pil og hak løg fint. Pluk blade på koriander og skyl og hak dem groft.
- Koriander, løg, chili, eddike, hvidvin og lidt olie kommes i en skål og røres sammen. Sæt salsa i køleskabet indtil den skal bruges.
Svinemørbrad og peberfrugt
- Klargør svinemørbrad og skær den i skiver.
- Skyl og flæk peberfrugt og skær den i store tern.
Marinade
- Rør sojasauce, honning, chilisauce og eddike sammen i en stor skål.
- Vend kødstykkerne i marinaden, og lad kødet trække i mindst 10 minutter og gerne længere.
Grillspyd
- Tænd op for grillen. Læg svinemørbrad på grillen og grill dem på begge sider indtil de næsten er færdige. Tag dem op på en tallerken og grill nu peberfrugt indtil de har fået lidt farve.
- Sæt kødstykkerne og peberfrugt på grillspyd. Pensl dem med marinaden igen og kom det hele på grillen.
- Nu skal det grilles indtil svinemørbrad er gennemstegte og gyldne.
Servering
- Servér grillspyddene sammen med kogte ris og chilisalsa. Evt. med sojasauce til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan komme grillspyd på grillen uden først, uden at grille svinemørbrad og peberfrugt. Vi gør det kun for, at være sikker på, at kødet er gennemstegt
- Du kan tilføje store stykker løg til grillspyd
- Du kan komme bacon imellem kødet
- Kig i køleskabet, om der er andet som kan kommes på grillspyd
Det kan være svært, at se om svinekødet er gennemstegt, når de sidder på et spyd. Tag et stykke kød af grillspyd og skær det igennem og se om kødet er gennemstegt.
Kommentarer
Ingen kommentarer