• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Mad på 30 minutter

Oksekød og kartoffelmos i fad

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 måneder siden

Oksekød med kartoffelmos i fad

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total23
  • 17
  • 5
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Når kartoflerne ikke er nye mere, er de perfekte til, at lave en lækker cremet kartoffelmos. Når man derefter laver en krydret kødsauce, som kommes i bunden, ja så har man fået lavet den klassiske ret, oksekød og kartoffelmos i fad. Kartoffelmos i fad, er en gammeldags ret, som dog stadig er aktuel. Det er også en enkel ret, der ikke kræver den store tid. Oksekød og kartoffelmos i fad, består af krydret oksekødsauce i bunden og kartoffelmosen ovenpå. Retten spises især om efteråret og vinteren

Prøv også kartoffelmos med rodfrugter

Gå til
  • Oksekød med kartoffellåg
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💬 Kommentarer

Oksekød med kartoffellåg

Denne opskrift kaldes også for “hakket oksekød med kartoffellåg”, da det er nemlig er det retten består af. Men da det hakkede oksekød i dag, er lavet som en kødsauce, er navnet på opskriften ændret til det mere korrekte, “oksekød og kartoffelmos i fad”.

📖 Opskrift

Oksekød med kartoffelmos i fad

Oksekød og kartoffelmos i fad

Opskrift på oksekød og cremet kartoffelmos i fad
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 10 min
Tilberedningstid 30 min
Arbejdstid 15 min
Samlet tid 55 min
Ret Hovedret
Køkken England
Antal 4 Personer
Kalorier 66 %

Ingredienser
  

Kartoffelmos i fad

  • 1,5 kg kartofler
  • 2 dl mælk
  • 75 g smør
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 tsk. friskkværnet peber

Kødsauce

  • 75 g smør
  • 2 stk. løg (finthakkede )
  • 600 g oksekød (hakket magert )
  • 1 dl tomatketchup
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 2 tsk. paprika (delikatesse)
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 knivspids friskkværnet peber

Tilbehør

  • 650 g salat (frisk blandet )
  • 1 dl peanuts
  • 400 g saltede chips
  • 2 liter koldt vand
  • 1 stk. lime

Sådan gør du
 

Kartoffelmos

  • Skræl kartoflerne og fjern evt. urenheder som øjne og skær dem i mindre stykker.
  • Kog dem sagte i en tykbundet gryde i vand uden salt, i ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem blive i gryden, så de kan blive møre helt igennem. Mos derefter kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker.
  • Tilsæt mælken lidt efter lidt under rolig piskning. Tilsæt smørret og salt og peber.
  • Pisk mosen til den er let og luftig. Smag igen til med salt og peber.

Kødsauce

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middel til kraftig varme, men uden at smørret bruner.
  • Svits løg og kød i smørret og tilsæt tomatketchup, tomatkoncentrat, paprika, salt og peber.
  • Lad kødsaucen simre ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til med salt og peber.
  • Hæld saucen i et smurt højt ovnfast fad og læg kartoffelmosen over som et låg.
  • Bag retten midt i ovnen i ca. 25 – 30 min. ved 200° til den er gylden og færdig.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 1323kcal (66%) | Kulhydrater: 104g (35%) | Protein: 46g (92%) | Fedt: 84g (129%) | Mættet fedt: 35g (219%) | Flerumættet fedt: 9g | Enkelumættet fedt: 32g | Trans fedt: 3g | Fiber: 15g (63%) | Sukker: 17g (19%) | Vitamin A: 2155IU (43%) | Vitamin C: 98mg (119%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 5mg (33%) | Vitamin K: 60µg (57%) | Calcium: 246mg (25%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 202µg (51%) | Jern: 8mg (44%) | Mangan: 2mg (100%) | Magnesium: 211mg (53%) | Fosfor: 710mg (71%)
Keyword Oksekød og kartoffelmos i fad
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 55 min. Opskrift til 4 personer

🥘 Ingredienser

Kartoffelmos i fad

  • 1,5 kg kartofler
  • 2 dl mælk
  • 75 g smør
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 tsk. friskkværnet peber

Kødsauce

  • 75 g smør
  • 2 stk. løg (finthakkede )
  • 600 g oksekød (hakket magert )
  • 1 dl tomatketchup
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 2 tsk. paprika (delikatesse)
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 knivspids friskkværnet peber

🥗Tilbehør

  • 650 g salat (frisk blandet )
  • 1 dl peanuts
  • 400 g saltede chips
  • 2 liter koldt vand
  • 1 stk. lime

🔪 Sådan gør du

Fremgangsmåde kartoffelmos

  1. Skræl kartoflerne og fjern evt. urenheder som øjne og skær dem i mindre stykker.
  2. Kog dem sagte i en tykbundet gryde i vand uden salt, i ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem blive i gryden, så de kan blive møre helt igennem. Mos derefter kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker.
  3. Tilsæt mælken lidt efter lidt under rolig piskning. Tilsæt smørret og salt og peber.
  4. Pisk mosen til den er let og luftig. Smag igen til med salt og peber.

Fremgangsmåde Kødsauce

  1. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middel til kraftig varme, men uden at smørret bruner.
  2. Svits løg og kød i smørret og tilsæt tomatketchup, tomatkoncentrat, paprika, salt og peber.
  3. Lad kødsaucen simre ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til med salt og peber.
  4. Hæld saucen i et smurt højt ovnfast fad og læg kartoffelmosen over som et låg.
  5. Bag retten midt i ovnen i ca. 25 – 30 min. ved 200° til den gylden og færdig.
Oksekød med cremet kartoffelmos i fad
Oksekød med cremet kartoffelmos i fad

Mere fra samme kategori:

Hakkebøf med brun sauce og løg
Brunede kartofler
Penne pasta roma
Langtidsstegt svineskank braiseret i øl
Fransk æblegalette - Fransk æbletærte
Enchiladas med oksekød
Del meget gerne
  • Total23
  • 17
  • 5
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Mad på 30 minutter

  • Svinemørbrad med kartoffelmos
    Svinemørbrad med kartoffelmos
  • Hollandsk pandekage
    Pandekager med bacon og æg
  • Koteletter med bacon og asparges
    Koteletter med bacon og pasta
  • Hakkebøffer med røsti kartofler og gulerodssalat
    Hakkebøffer med brun sauce og røsti kartofler

Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Hovedretter, Mad på 30 minutter, Oksekød og kalvekød Tags: kartofler, lime, løg, mælk, oksekød, paprika, peanuts, salat, tomatpuré

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Dorthe

    februar 23, 2022 at 7:17 pm

    Nemt og godt

    Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·