Når kartoflerne ikke er nye mere, er de perfekte til, at lave en lækker cremet kartoffelmos. Når man derefter laver en krydret kødsauce, som kommes i bunden, ja så har man fået lavet den klassiske ret, oksekød og kartoffelmos i fad. Kartoffelmos i fad, er en gammeldags ret, som dog stadig er aktuel. Det er også en enkel ret, der ikke kræver den store tid. Oksekød og kartoffelmos i fad, består af krydret oksekødsauce i bunden og kartoffelmosen ovenpå. Retten spises især om efteråret og vinteren
Prøv også kartoffelmos med rodfrugter
Gå til
Oksekød med kartoffellåg
Denne opskrift kaldes også for “hakket oksekød med kartoffellåg”, da det er nemlig er det retten består af. Men da det hakkede oksekød i dag, er lavet som en kødsauce, er navnet på opskriften ændret til det mere korrekte, “oksekød og kartoffelmos i fad”.
📖 Opskrift
Oksekød og kartoffelmos i fad
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Kødsauce
- 75 g smør
- 2 stk. løg (finthakkede )
- 600 g oksekød (hakket magert )
- 1 dl tomatketchup
- 2 spsk. tomatkoncentrat
- 2 tsk. paprika (delikatesse)
- 2 tsk. groft salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
Sådan gør du
Kartoffelmos
- Skræl kartoflerne og fjern evt. urenheder som øjne og skær dem i mindre stykker.
- Kog dem sagte i en tykbundet gryde i vand uden salt, i ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem blive i gryden, så de kan blive møre helt igennem. Mos derefter kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt under rolig piskning. Tilsæt smørret og salt og peber.
- Pisk mosen til den er let og luftig. Smag igen til med salt og peber.
Kødsauce
- Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middel til kraftig varme, men uden at smørret bruner.
- Svits løg og kød i smørret og tilsæt tomatketchup, tomatkoncentrat, paprika, salt og peber.
- Lad kødsaucen simre ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til med salt og peber.
- Hæld saucen i et smurt højt ovnfast fad og læg kartoffelmosen over som et låg.
- Bag retten midt i ovnen i ca. 25 – 30 min. ved 200° til den er gylden og færdig.
Ernærnærings fakta
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 55 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser
Kartoffelmos i fad
Kødsauce
- 75 g smør
- 2 stk. løg (finthakkede )
- 600 g oksekød (hakket magert )
- 1 dl tomatketchup
- 2 spsk. tomatkoncentrat
- 2 tsk. paprika (delikatesse)
- 2 tsk. groft salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
🥗Tilbehør
🔪 Sådan gør du
Fremgangsmåde kartoffelmos
- Skræl kartoflerne og fjern evt. urenheder som øjne og skær dem i mindre stykker.
- Kog dem sagte i en tykbundet gryde i vand uden salt, i ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem blive i gryden, så de kan blive møre helt igennem. Mos derefter kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt under rolig piskning. Tilsæt smørret og salt og peber.
- Pisk mosen til den er let og luftig. Smag igen til med salt og peber.
Fremgangsmåde Kødsauce
- Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middel til kraftig varme, men uden at smørret bruner.
- Svits løg og kød i smørret og tilsæt tomatketchup, tomatkoncentrat, paprika, salt og peber.
- Lad kødsaucen simre ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til med salt og peber.
- Hæld saucen i et smurt højt ovnfast fad og læg kartoffelmosen over som et låg.
- Bag retten midt i ovnen i ca. 25 – 30 min. ved 200° til den gylden og færdig.
Dorthe
Nemt og godt