Laks og fettuccine med spinat og basilikum er en lækker og enkel menu som kan laves på ca. en halv time. Naan eller flutes er rigtig godt til, at dyppe i saucen. Du kan udelade fløde og bruge mælk, hvis du vil have en mere kalorielet menu.
Gå til
Spinat eller grønkål
Laks i fad med spinat er en klassiker, som næsten ikke kan laves på andre måder. Men man kan udskifte spinat med grønkål, hvis man bedre kan lide grønkål. Hvis man bruger grønkål, kræver det dog lidt sukker også, da grønkål ellers bliver lidt bittert.
Opskrift med noter
Laks og fettuccine med spinat
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 800 g fettuccine (frisk )
- 800 gram spinat
- 4 stk. laksestykker (store )
- ½ stk. chili (rød finthakket)
- ½ stk. lime
- 2 fed hvidløg
- ¼ liter fløde
- 2 tsk. havsalt
- 1 knivspids kværnet peber
- 2 spsk. olivenolie
Tilbehør
- 1 stk. naanbrød (lunt)
- 500 g tomater (hakkede med basilikum)
- 50 g parmesan
- 250 g mozzarella (frisk)
- 400 g Naan (lunt)
- 1 håndfuld basilikum (frisk grofthakket)
Sådan gør du
- Smør laksefilet med lidt olie, krydr dem med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad.
- Bag laksestykker i en varm ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
- Imens kommes der lidt olie i en tykbundet gryde. Når olien er varm svitses hvidløg og chili i et minuts tid. Skrue ned for varmen og kom den frosne spinat i, og varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er tøet op.
- Tilsæt fløden og rør rundt.
- Når laksen er ved at være færdig, koges fettuccine efter anvisningerne på pakken.
- Sigt vandet fra den kogte fettuccine, og hæld det ud i en skål. Vend lidt olie i den varme fettuccine.
- Vask og skær tomater i grove skiver.
- Skær den friske mozzarella i skiver.
- Lun brødet.
Servering
- Kom fettuccine på en tallerken. Kom spinat ovenpå. Krydr med salt og peber
- Hak laksefilet i grove stykker og kom det over og vend det det hele rundt. Eller anret et helt stykke ovenpå spinat og fettuccinen.
- Drys frisk basilikum over og pres lidt saft fra lime over.
- Anret tomat og mozzarella stykkerne skiftevis på tallerkenen og drys hakket basilikum over.
- Læg en skive brød på tallerkenen, som kan dyppes i saucen.
- Stil en lille tallerken med lime, parmesanost og rivejern midt på bordet, som på billedet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 800 g fettuccine (frisk )
- 800 gram spinat
- 4 stk. laksestykker (store )
- ½ stk. chili (rød finthakket)
- ½ stk. lime
- 2 fed hvidløg
- ¼ liter fløde
- 2 tsk. havsalt
- 1 knivspids kværnet peber
- 2 spsk. olivenolie
🥗Tilbehør
- 1 stk. naan (lunt)
- 500 g tomater (hakkede med basilikum)
- 50 g parmesan
- 250 g mozzarella (frisk)
- 400 g Naan (lunt)
- 1 håndfuld basilikum (frisk grofthakket)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Smør laksefilet med lidt olie, krydr dem med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad.
- Bag laksestykker i en varm ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
- Imens kommes der lidt olie i en tykbundet gryde. Når olien er varm svitses hvidløg og chili i et minuts tid. Skrue ned for varmen og kom den frosne spinat i, og varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er tøet op.
- Tilsæt fløden og rør rundt.
- Når laksen er ved at være færdig, koges fettuccine efter anvisningerne på pakken.
- Sigt vandet fra den kogte fettuccine, og hæld det ud i en skål. Vend lidt olie i den varme fettuccine.
- Vask og skær tomater i grove skiver.
- Skær den friske mozzarella i skiver.
- Lun brødet.
🍽Servering
- Kom fettuccine på en tallerken. Kom spinat ovenpå. Krydr med salt og peber
- Hak laksefilet i grove stykker og kom det over og vend det det hele rundt. Eller anret et helt stykke ovenpå spinat og fettuccinen.
- Drys frisk basilikum over og pres lidt saft fra lime over.
- Anret tomat og mozzarella stykkerne skiftevis på tallerkenen og drys hakket basilikum over.
- Læg en skive brød på tallerkenen, som kan dyppes i saucen.
- Stil en lille tallerken med lime, parmesanost og rivejern midt på bordet, som på billedet.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Ønskes der stærkere eller mere smag tilsættes der mere hvidløg og chili.
Kommentarer
Ingen kommentarer