Denne friske og enkle salat bliver ofte serveret når du bestiller mad på de forskellige restauranter og Caféer i Grækenland. Basis ingredienser til Græsk salat er, tomat, agurk, løg, oliven, fetaost og en dressing af olivenolie. Disse ingredienser giver en salat de fleste virkelig værdsætter. Vi vil anbefale at du kun bruger oliven af meget høj kvalitet og de sorte oliven er bedst, da de er mere milde i smagen end de grønne. Se info om sorte og grønne oliven under opskriften.
Prøv også Græsk salat
Gå til
Grønne oliven
Når talen kommer på basis ingredienser til Græsk salat, vil de fleste nok tænke på oliven. Smagen af syltede oliven varierer betydeligt. De bedste sælges løse – hvilket også giver dig mulighed for, at prøve de forskellige varianter, før du køber. Generelt er grønne oliven de mest fyldige og fasteste men med en lidt skarpere smag da de ofte er syltet før de helt modne.
Sorte oliven
Sorte oliven har hængt på træet til de er helt modne og fået længere tid til at modne så de har et meget højere olieindhold, hvilket giver dem en mildere smag og blødere struktur. Når du skal købe oliven skal du se efter blank overflade for maksimal smag.
Pas på når du køber de billige sorte oliven i glas, det er grønne oliven som er lagt i en saltlage og er blevet farvet sorte. Deres smag har intet at gøre med ægte sorte oliven der er i lagt i en rigtig lage. Oliven købes på torvet, basaren eller hos de eksotiske grøntforretninger rundt omkring.
Kalamata oliven kommer fra byen med samme navn i Grækenland. Disse oliven er store med en lilla nuance og har en frugtagtig smag og anses for at være de bedste i landet. Og er derfor særdeles velegnede i den græske salat.
Opskrift med noter
Ingredienser til Græsk salat med feta og oliven
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
- Skyl alle grøntsager og dup dem tørre og klargør det hele. Skræl agurk.
- Kom alle grøntsager i en stor skål og vend det hele godt sammen.
- Skær feta ud og drys det over salaten sammen med oliven og vend det hele igen.
- Drys finthakket oregano i skålen og vend det hele igen.
- Rør ingredienser til dressingen sammen og hæld den op i salaten mens du vender det hele en sidste gang. Server salaten straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 4 stk. tomat store søde og skåret i kvarte
- ½ stk. agurk i tern
- 1 stk. rødløg i ringe eller både
- 100 g feta God kvalitet
- 16 stk. oliven Sorte f.eks Kalamata
- 1 spsk. frisk oregano eller 1 tsk. tørret finthakket
Ingredienser dressing
- 4 spsk. olivenolie
- 1 knivspids Salt og peber
- 1 tsk. vineddike
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl alle grøntsager og dup dem tørre og klargør det hele. Skræl agurk.
- Kom alle grøntsager i en stor skål og vend det hele godt sammen.
- Skær feta ud og drys det over salaten sammen med oliven og vend det hele igen.
- Drys finthakket oregano i skålen og vend det hele igen.
- Rør ingredienser til dressingen sammen og hæld den op i salaten mens du vender det hele en sidste gang. Server salaten straks.
Kommentarer
Ingen kommentarer