Her får du en opskrift på en dejlig Italiensk pastasalat med kylling og bacon, som er lidt anderledes end den almindelige kolde pastasalat. I denne opskrift bruger vi også løg og tomat, som vi lige svitser kort på panden. I Italien er bacon ofte erstattet med pancetta, som er lidt mere fedtfattig, men bacon kan fint bruges. Du kan bruge alle former for pasta i denne opskrift og du kan udelade, at køle pasta ned, så du serverer en varm pastasalat i stedet.
Prøv også pastasalat med tigerrejer og chili
Gå til
Opskrift med noter
Pastasalat med kylling og bacon
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 stk. rødløg (skåret i halve. Eller 2 stk. forårsløg)
- 300 g kylling (Skåret i lidt grove stykker)
- 200 g bacon
- 150 g pasta
- 2 stk. tomat (skåret i små både)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamico (vineddike)
- 2 spsk. parmesan (revet )
- 1 spsk. basilikum (frisk grofthakket )
- 1 spsk. timian (frisk )
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Kog pastaen i letsaltet vand. (Følg anvisningen på pakken).
- Hæld vandet fra den færdige pasta og lad den køle af.
- Skær bacon i grove stykker og kom det på panden med lidt olivenolie og steg det sprødt.
- Tag bacon op og lad fedtet blive på panden,
- Skær kylling i grove stykker.
- Steg kylling stykkerne i fedtet på panden, og tilsæt ekstra olivenolie, hvis det er nødvendigt.
- Skær det færdig stegte bacon og kylling i passende stykker og vend det i den afkølede pasta
- Klargør løg og tomater og steg det kort på panden.
- Vend det i pastasalaten og smag til med balsamico.
Pynt
- Pynt med revet parmesan, frisk basilikum og timian.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 25 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. rødløg (skåret i halve. Eller 2 stk. forårsløg)
- 300 g kylling (Skåret i lidt grove stykker)
- 200 g bacon
- 2 stk. tomat (skåret i små både)
- 150 g pasta (Penne pasta)
- 2 spsk. olivenolie
- 3 spsk. balsamico (vineddike)
- 1 knivspids salt
- 2 spsk. parmesan (revet )
- 1 spsk. basilikum (frisk grofthakket )
- 1 spsk. timian (frisk )
- 1 spsk. honning
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kog pastaen i letsaltet vand. (Følg anvisningen på pakken).
- Hæld vandet fra den færdige pasta og lad den køle af.
- Skær bacon i grove stykker og kom det på panden med lidt olivenolie og steg det sprødt.
- Tag bacon op og lad fedtet blive på panden,
- Skær kylling i grove stykker.
- Steg kylling stykkerne i fedtet på panden, og tilsæt ekstra olivenolie, hvis det er nødvendigt.
- Skær det færdig stegte bacon og kylling i passende stykker og vend det i den afkølede pasta.
- Klargør løg og tomater og steg det kort på panden.
- Vend det i pastasalaten, smag til med balsamico og servér straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Pastasalat, er perfekt, at bruge til madpakke eller som et lille måltid, hvis der er rester til overs.
- Husk, kog pasta al dente, dvs. den stadig har bid.
- Overfyld ikke pasta
- Hvis man ønsker varm pastasalat, køles pasta ikke ned.
❓ FAQ
Ja, og den er perfekt dagen efter, så smid ikke rester ud
Kommentarer
Ingen kommentarer