Sprød salat med nødder og feta hvor vi har tilsat lidt ekstra godt. Denne salat serveres som tilbehør til hovedretter eller som let aftensmad.
Salaten kan også bare spises som mellemmåltid inden aftensmaden. Ingefærdressingen giver smag og varme og gør denne salat ekstra lækker.
Hvis du ønsker mere stærk smag i salaten, kan du tilføje lidt mere ingefær.
Prøv også tabboulehsalat med kylling
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 10 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 400 g Salat (f.eks. blandet )
- 100 g Feta
- ½ dl Mandler
- ½ dl Hasselnødder
- ¼ tsk. Flagesalt
- 10 stk. Oliven (grønne)
🥣Dressing
- 1 dl Olivenolie
- 1 tsk. Balsamicoeddike
- 1 tsk. Honning
- 1 stk. Citron (halv)
- 3 cm Ingefær
- 1 knivspids Salt og friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skræl ingefær og riv den på den fine side på et rivejern. Du kan også presse små stykker ingefær gennem en hvidløgspresser.
- Kom fintrevet ingefær i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen.
- Smag til. Måske skal der tilføres mere honning eller citron.
- Riv lidt gul citronskal med ned i dressingen, hvis du ønsker en kraftigere smag af citron.
Salat
- Skyl salaten og dup den tør. Hak salaten lidt groft og kom det i en salatskål.
- Hak hasselnødder lidt groft og kom dem på en varm tør pande. Rist dem i ca. 1 minut. Drys lidt flagesalt over nødder. Tag det af varmen og hæld nødderne ud på en stor tallerken til afkøling.
- Kom salaten i en skål og fordel de ristede nødder over. Pynt med lidt oliven og hakket feta.
- Rør dressingen sammen og fordel den over salaten.
- Anret det hele på bordet og servér straks.
Opskrift med noter
Salat med nødder, oliven og feta
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 400 g Salat (f.eks. blandet )
- 100 g Feta
- ½ dl Mandler
- ½ dl Hasselnødder
- ¼ tsk. Flagesalt
- 10 stk. Oliven (grønne)
Dressing
- 1 dl Olivenolie
- 1 tsk. Balsamicoeddike
- 1 tsk. Honning
- 1 stk. Citron (halv)
- 3 cm Ingefær
- 1 knivspids Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skræl ingefær og riv den på den fine side på et rivejern. Du kan også presse små stykker ingefær gennem en hvidløgspresser.
- Kom fintrevet ingefær i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen.
- Smag til. Måske skal der tilføres mere honning eller citron.
- Riv lidt gul citronskal med ned i dressingen, hvis du ønsker en kraftigere smag af citron.
Salat
- Skyl salaten og dup den tør. Hak salaten lidt groft og kom det i en salatskål.
- Hak hasselnødder lidt groft og kom dem på en varm tør pande. Rist dem i ca. 1 minut. Drys lidt flagesalt over nødder. Tag det af varmen og hæld nødderne ud på en stor tallerken til afkøling.
- Kom salaten i en skål og fordel de ristede nødder over. Pynt med lidt oliven og hakket feta.
- Rør dressingen sammen og fordel den over salaten.
- Anret det hele på bordet og servér straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan tilsætte ristede pinjekerner
- Rosiner vil give god sødme og en rigtig god smag
- Vi bruger mix salat, men du kan nøjes med icebergsalat
❓ FAQ
Salat skal spises samme dag den er tilberedt pga. af bakterier
Ja, denne salat kan spises som et let hovedmåltid
Kommentarer
Ingen kommentarer