Her får du vores påskesalat med feta. Salat med røget mørbrad, er en slags grundsalat, da der jo kan ændres og tilsættes de grøntsager til salaten, som man synes rigtig godt om. Den røgede mørbrad, passer godt sammen med de dejlig sprøde grøntsager og den lækre bacondressing. Du kan bruge røget mørbrad i skiver. Du kan købe røget mørbrad i supermarkedet, det ligger sammen med pålæg. Se mere i tips.
Prøv også tomatsalat med mozzarella
Gå til
Røget mørbrad
I denne lækre forårssalat og påskesalat, har vi brugt røget mørbrad, men du kan lave salaten helt uden den. Du kan også tilsætte skinke, laks eller noget helt andet, hvis du ønsker der skal være noget andet kød i salaten.
Opskrift med noter
Salat med røget mørbrad
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 stk. icebergsalat
- 1 håndfuld rucolasalat
- 200 g feta
- 6 stk. tomater
- 2 stk. avocado
- 4 stk. forårsløg
- 250 g røget mørbrad i tynde skiver
Bacondressing
- 100 g bacon (skåret i små terninger)
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. smør
- 1 stk. rødløg
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. honning
- 1 spsk. vineddike
- 1 knivspids Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Klargør alle grøntsagerne først. Skyl icebergsalat og slyng den tør. Snit den fint.
- Rucolasalat skylles og duppes tør og lægges nederst på fadet. Kom icebergsalaten ovenpå. Pil og skær rødløget i halve ringe. Bland det hele lidt sammen.
- Skyl tomater og skær dem ud i små stykker. Tag sten ud af avocado og skrab frugtkødet ud. Skær det i små stykker. Anret det ovenpå salaten.
- Bland alle ingredienser sammen til salaten og anret det på et stort smuk fad.
- Til dressingen steges baconterninger gyldne og sprøde på panden.
- Flyt panden fra varmen, tilsæt olie og smag til med vineddike, salt og peber.
- Lad dressingen blive håndvarm og bland den så med salaten, der serveres med det samme.
- Bacondressing
- Skær bacon i meget små stykker og steg dem gyldne og sprøde på en glohed stegepande i lidt smør og olivenolie.
- Pil og hak løget fint og kom det på panden og rør godt rundt. Giv det ca. 1 minut eller indtil løg har fået lidt farve.
- Flyt panden fra varmen, og smag til med lidt vineddike, salt og peber.
- Lad dressingen blive håndvarm og dryp dressingen over salaten. Servér straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. icebergsalat
- 1 håndfuld rucolasalat
- 200 g feta
- 6 stk. tomater
- 2 stk. avocado
- 4 stk. forårsløg
- 250 g røget mørbrad i tynde skiver
Bacondressing
- 100 g bacon (skåret i små terninger)
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. smør
- 1 stk. rødløg
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. honning
- 1 spsk. vineddike
- 1 knivspids Salt og friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Klargør alle grøntsagerne først. Skyl icebergsalat og slyng den tør. Snit den fint.
- Rucolasalat skylles og duppes tør og lægges nederst på fadet. Kom icebergsalaten ovenpå. Pil og skær rødløget i halve ringe. Bland det hele lidt sammen.
- Skyl tomater og skær dem ud i små stykker. Tag sten ud af avocado og skrab frugtkødet ud. Skær det i små stykker. Anret det ovenpå salaten.
- Bland alle ingredienser sammen til salaten og anret det på et stort smuk fad.
- Til dressingen steges baconterninger gyldne og sprøde på panden.
- Flyt panden fra varmen, tilsæt olie og smag til med vineddike, salt og peber.
- Lad dressingen blive håndvarm og bland den så med salaten, der serveres med det samme.
- Bacondressing
- Skær bacon i meget små stykker og steg dem gyldne og sprøde på en glohed stegepande i lidt smør og olivenolie.
- Pil og hak løget fint og kom det på panden og rør godt rundt. Giv det ca. 1 minut eller indtil løg har fået lidt farve.
- Flyt panden fra varmen, og smag til med lidt vineddike, salt og peber.
- Lad dressingen blive håndvarm og dryp dressingen over salaten. Servér straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Røget mørbrad kan erstattes af både varmrøget og koldrøget laks
- Der kan tilsættes agurk, sukkerærter, rosiner, brøndkarse, appelsiner og meget mere til salaten.
Kommentarer
Ingen kommentarer