Opskrift på nem spidskålssalat med dild, som kan serveres til hovedretter. Du vil bliver overrasket over, hvor velsmagende denne salat er, når du ser ingredienserne, men smagen sidder lige i skabet. Her er en eksplosion af spændende pikante smage, som hæver salaten over niveau. Vi serverer denne lille friske kålsalat til retter med stegt kød. Spidskål med dild er perfekt, som tilbehør til grillmad og stegeretter. Du kan erstatte dild med f.eks. persille, salvie eller estragon.
Prøv også Spidskålssalat med æble og nødder eller Kylling med spidskålsalat
Gå til
Opskrift med noter
Spidskålsalat med pinjekerner og dild
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Skær spidskålen i tynde skiver og skyl i koldt vand.
- Slyng spidskål grundigt, og læg til tørring i køleskab.
- Hak soltørret tomat, rødløget og dild fint.
- Rist pinjekerner på panden et par minutter eller indtil de får farve.
- Pisk eddike dressing ingredienserne sammen og sæt til side.
- Bland ingredienser i en lille skål, tilsæt dressing, og vend det hele rundt.
- Hæld over kålen og servér straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 3 min. Samlet tid er ca. 13 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Eddike dressing
- 3 spsk. balsamico (eller vineddike)
- 1 spsk. sennep
- 1 tsk. rørsukker (eller honning)
- 1 spsk. olivenolie ( eller rapsolie)
- 1 knivspids salt og peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skær spidskålen i tynde skiver og skyl i koldt vand.
- Slyng spidskål grundigt, og læg til tørring i køleskab.
- Hak soltørret tomat, rødløget og dild fint.
- Rist pinjekerner på panden et par minutter eller indtil de får farve.
- Pisk eddike dressing ingredienserne sammen og sæt til side.
- Bland ingredienser i en lille skål, tilsæt dressing, og vend det hele rundt.
- Hæld over kålen og servér straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Hvis du vil give dressing lidt ekstra god smag, kan der tilsættes lidt finthakket hvidløg eller ingefær.
❓ FAQ
Salat der ikke har været på bordet, og er uden oliedressing, kan opbevares i ca. 24 timer i køleskab.
Ja, spidskål kan erstattes med anden kål, f.eks. hvidkål eller kinakål
Kommentarer
Ingen kommentarer