Lækker og pikant krydret udgave af den mexicanske ret, enchiladas med oksekød. Hvedetortillas og majs tacoskaller er standard tilbehør. Som tilbehør har vi sorte majschips og forskellige chilidips i tre udgaver. En mild chilidip, medium og en stærk chilidip. Du kan lave chilidips selv eller købe dem, hvis det skal være lidt nemmere.
Prøv også indbagte rejer med chili dip sauce
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 1 time og 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Kødsauce
- 500 g Oksekød hakket
- 1 stk. Løg
- 3 stk. Forårsløg
- 4 fed Hvidløg
- 4 spsk. Olivenolie til stegning
- 1 stk. Squash
- 2 stk. Gulerødder
- 1 stk. Aubergine
- 1 stk. Peberfrugt rød
- 1 dåse Tomater hakkede økologiske
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
- 70 g Tomatpuré koncentreret
- 1 dåse Baked beans
- 1 håndfuld kaffir limeblade
- 1 knivspids Spidskommen stødt
Krydderiblanding
- 1 tsk. Chiliflager tørret
- 2 tsk. spidskommen stødt
- 2 tsk. Paprika
- ½ tsk. kanel stødt
- 1 spsk. Olivenolie til stegning
Sød kartoffel fritter
- 1 stk. Sød kartoffel
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Paprika
🥗Tilbehør
- 8 stk. Hvedetortillaer
- 8 stk. Tacoskaller
- 1 dl Græsk yoghurt
- 200 g Majs på dåse
- 1 pose Sorte majschips
- Salsa dip
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Kødsauce
- Skyl grøntsagerne, skræl gulerødder. Skær squash, peberfrugt, gulerødder og aubergine i grove stykker.
- Pil og hak hvidløg og løg. Skyl forårsløg og skær dem groft. Svits det hele i olivenolie i en stor tykbundet gryde i ca. 1 minut.
- Kom grøntsagerne i gryden og svits det med under omrøring så det ikke brænder på. Tilsæt oksekødet og svits det hele et par minutter. Krydr med oregano, basilikum, salt og peber.
- Kom tomatpuré i gryden, rør rundt i ca. 1 minut inden du tilsætter de hakkede tomater. Læg låget på. Lad kødsaucen simre i ca. 30 minutter. Smag på kødsaucen og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Lad kødsauce simre en halv time igen. Smag igen til med salt og peber.
Bagte sød kartoffel fritter
- Tænd ovnen på 200°. Skræl Sødkartoffel, og skær den i aflange stave. Kom stavene i et ildfast fad og tilsæt godt med olivenolie. Krydr med salt og paprika og vend det hele godt sammen.
- Fordel stavene så de ikke rører hinanden og sæt det midt ind i ovnen og
- Vend græskaren i olivenolie, og drys med salt. Bag ternene i ovnen i ca. 25 minutter eller til de er gyldne og sprøde. Bemærk, at sødkartoffel indeholder en del sødestoffer som gør, at de bliver hurtigt sorte og bitre, så hold øje de sidste 10 minutter.
Sødkartoffel fritter efter ca. 30 minutter i ovnen. Vi har krydret med paprika og timian. Men de smager skønt som de er, og helt uden krydderier, så det kan udelades.
Krydderiblanding
- Tag en stor stegepande og tænd den op. Kom lidt olivenolie på panden og tilsæt så chiliflager, spidskommen, paprika og kanel og svits det hele kort under omrøring. Så snart du kan dufte krydderierne skal du tilsætte det til kødsaucen. Rør det hele godt rundt og tilsæt så de baked beans. Lad det hele simre i yderligere 10 minutter.
- Varm tortillas i ovnen ved, at pakke dem ind i folie på begge sider. Derved bevares fugtigheden i pandekagerne.
🍽Servering
- Anret tilbehøret i små skåle på bordet.
- Fyld pandekager eller tacoskaller med kødsauce og spis dem sammen med tilbehøret.
💭 Tips
Du kan købe forskellige dips baseret på tomat og chili, i det lokale supermarked, hvis du vil komme lidt mere ovenpå kødsaucen.
?♀️ FAQ
Ja, man kan lave kødsaucen på forhånd, evt. dagen før og sætte den i køleskabet.
Opskrift med noter
Enchiladas med oksekød
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Kødsauce
- 500 g Oksekød (hakket)
- 1 stk. Løg
- 3 stk. Forårsløg
- 4 fed Hvidløg
- 4 spsk. Olivenolie (til stegning)
- 1 stk. Squash
- 2 stk. Gulerødder
- 1 stk. Aubergine
- 1 stk. Peberfrugt (rød)
- 1 dåse Tomater (hakkede økologiske)
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
- 70 g Tomatpuré (koncentreret )
- 1 dåse Baked beans
- 1 håndfuld kaffirlimeblade
- 1 knivspids Spidskommen (stødt)
Krydderiblanding
- 1 tsk. Chiliflager (tørret)
- 2 tsk. spidskommen (stødt)
- 2 tsk. Paprika
- ½ tsk. kanel (stødt)
- 1 spsk. Olivenolie (til stegning)
Sød kartoffel fritter
- 1 stk. Sød kartoffel
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Paprika
Tilbehør
- 8 stk. Hvedetortillaer
- 8 stk. Tacoskaller
- 1 dl Græsk yoghurt
- 200 g Majs (på dåse)
- 1 pose Sorte majschips
- 3 skåle Salsa dips
Sådan gør du
Kødsauce
- Skyl grøntsagerne, skræl gulerødder. Skær squash, peberfrugt, gulerødder og aubergine i grove stykker.
- Pil og hak hvidløg og løg. Skyl forårsløg og skær dem groft. Svits det hele i olivenolie i en stor tykbundet gryde i ca. 1 minut.
- Kom grøntsagerne i gryden og svits det med under omrøring så det ikke brænder på. Tilsæt oksekødet og svits det hele et par minutter. Krydr med oregano, basilikum, salt og peber.
- Kom tomatpuré i gryden, rør rundt i ca. 1 minut inden du tilsætter de hakkede tomater. Læg låget på. Lad kødsaucen simre i ca. 30 minutter. Smag på kødsaucen og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Lad kødsauce simre en halv time igen. Smag igen til med salt og peber.
Bagte sød kartoffel fritter
- Tænd ovnen på 200°. Skræl Sødkartoffel, og skær den i aflange stave. Kom stavene i et ildfast fad og tilsæt godt med olivenolie. Krydr med salt og paprika og vend det hele godt sammen.
- Fordel stavene så de ikke rører hinanden og sæt det midt ind i ovnen og
- Vend græskaren i olivenolie, og drys med salt. Bag ternene i ovnen i ca. 25 minutter eller til de er gyldne og sprøde. Bemærk, at sødkartoffel indeholder en del sødestoffer som gør, at de bliver hurtigt sorte og bitre, så hold øje de sidste 10 minutter.
Krydderiblanding
- Tag en stor stegepande og tænd den op. Kom lidt olivenolie på panden og tilsæt så chiliflager, spidskommen, paprika og kanel og svits det hele kort under omrøring. Så snart du kan dufte krydderierne skal du tilsætte det til kødsaucen. Rør det hele godt rundt og tilsæt så de baked beans. Lad det hele simre i yderligere 10 minutter.
- Varm tortillas i ovnen ved, at pakke dem ind i folie på begge sider. Derved bevares fugtigheden i pandekagerne.
Servering og anretning
- Anret tilbehøret i små skåle på bordet.
- Fyld pandekager eller tacoskaller med kødsauce og spis dem sammen med tilbehøret.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Salsa dip til Enchiladas med oksekød
Vi har lavet tre slags dips som vi har anrettet i skåle. Chipotle lime, black bean mole og tacosauce. Alle baseret på chili og tomat. De er forskellige i styrken, så der er noget for enhver smag. De er nemme og lave, men de kan også købes i de fleste supermarkeder. Der kommer opskrifter på dem snart. Glæd jer de er vildt gode 🙂
Kommentarer
Ingen kommentarer