Svensk pølseret er klassikeren fra skolekøkkenet og som kan spises hele året rundt. Hemmeligheden ved en god svensk pølseret med bacon er, masser af purløg, faste kartofler og gode pølser. Wienerpølser er helt perfekte til svensk pølseret da de har den rigtige røgede smag, som giver denne ret sit særpræg.
Prøv også klassisk svensk pølseret med purløg og fløde
Gå til
📋 Opskrift
Svensk pølseret med sprød bacon
Ingredienser
- 800 g Kartofler (kogte)
- 150 g Bacon
- 8 stk. Wienerpølser
- 2 spsk. olivenolie
- 2 dl. Purløg
- 2 stk. Forårsløg
- 2 dl Sødmælk
- 1 dl Piskefløde 38 %
- 1 stk. Zittauerløg
- 1 fed Hvidløg (presset)
- 1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
- 1 spsk. Vineddike
Krydderier
- 1 spsk. Paprika
- 1 knivspids Cayennepeber
- ¼ tsk. Chili (stødt)
- 1 ½ tsk. Groft salt
- 1 knivspids Friskkværnet peber
Pynt
- 3 stk. Forårsløg (eller purløg, snittet fint)
Sådan gør du
- Først koges kartofler møre og sættes derefter til afkøling. Når kartoflerne er kolde er de klar.
- Skær kartofler i ca. 2 cm firkanter og pølser på tværs eller skrå og i ca. 1 ½ cm tykke stykker.
- Skyl og snit forårsløg og purløg fint.
- Skær bacon i lidt grove stykker og steg dem gyldne og sprøde på en tør, varm pande. Drypper af på fedtsugende papir.
- Pil og hak løget.
- Kom lidt olivenolie på en pande og svits løg til de er blanke. Tilsæt paprika, chili, cayennepeber, hvidløg og pølser og lad det svitse med i et par min.
- Skru ned for varmen og tilsæt kartofler, tomatpuré og de øvrige ingredienser undtagen fløde og vineddike.
- Lad retten små simre til retten er godt varm. Tilsæt fløden under omrøring og lad retten simre et par minutter.
- Tilsæt bacon under omrøring.
- Tilsæt godt med friskhakket purløg og rør rundt.
- Smag til med vineddike, salt og peber.
Pynt
- Pynt med friskhakket purløg eller forårsløg
Servering
- Serveres straks
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid er ca. 20 minutter. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser
- 800 g Kartofler (kogte)
- 150 g Bacon
- 8 stk. Wienerpølser
- 2 spsk. olivenolie
- 2 dl. Purløg
- 2 stk. Forårsløg
- 2 dl Sødmælk
- 1 dl Piskefløde 38 %
- 1 stk. Zittauerløg
- 1 fed Hvidløg (presset)
- 1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
- 1 spsk. Vineddike
Krydderier
- 1 spsk. Paprika
- 1 knivspids Cayennepeber
- ¼ tsk. Chili (stødt)
- 1 ½ tsk. Groft salt
- 1 knivspids Friskkværnet peber
Pynt
- 3 stk. Forårsløg (eller purløg, snittet fint)
🔪 Sådan gør du
- Først koges kartofler møre og sættes derefter til afkøling. Når kartoflerne er kolde er de klar.
- Skær kartofler i ca. 2 cm firkanter og pølser på tværs eller skrå og i ca. 1 ½ cm tykke stykker.
- Skyl og snit forårsløg og purløg fint.
- Skær bacon i lidt grove stykker og steg dem gyldne og sprøde på en tør, varm pande. Drypper af på fedtsugende papir.
- Pil og hak løget.
- Kom lidt olivenolie på en pande og svits løg til de er blanke. Tilsæt paprika, chili, cayennepeber, hvidløg og pølser og lad det svitse med i et par min.
- Skru ned for varmen og tilsæt kartofler, tomatpuré og de øvrige ingredienser undtagen fløde og vineddike.
- Lad retten små simre til retten er godt varm. Tilsæt fløden under omrøring og lad retten simre et par minutter.
- Tilsæt bacon under omrøring.
- Tilsæt godt med friskhakket purløg og rør rundt.
- Smag til med vineddike, salt og peber.
Pynt
- Pynt med friskhakket purløg eller forårsløg
Servering
- Serveres straks
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan bruge både letmælk eller anden mælk
- Du kan servere en god salat til, gerne en salat med friske æbler eller appelsin
Nej, opskriften er dansk
Ca. 3 dage i tætsluttet beholder. Efter 3 dage, er der risiko for bakteriedannelser.
Skriv et svar