De krydrede italienske kødboller giver en dejlig smag til denne tomatsauce. Hemmeligheden er, at retten simrer et par timer under låg. Smagen kommer rigtig til sin ret og de rigtige noter fra krydderier toner frem på denne måde. Vi siger bare – prøv dem !
Italiensk kødboller skal laves lidt store, så de kan halveres på tallerkenen mens man spiser. Vi bruger magert oksekød på ca. 7 % og max 12 % da smagen fra fedtet i oksekødet ikke rigtig passer så godt til krydderier og sauce.
Prøv også lady og vagabonden spaghetti eller bedste opskrift på lady og vagabonden kødboller
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
1 time og 30 minutter. Til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Fars til kødboller
- 500 gram Oksekød
- 1 stk. Løg
- 1 håndfuld Basilikumblade
- 1 spsk. Oregano
- 2 fed Hvidløg
Tomatsauce
- 1 spsk. Tomatpure Koncentreret
- ½ tsk. Chili Stødt
- 1 spsk. Oregano
- 1 spsk. Vineddike
- 1 spsk. Honning
- 1 stk. Løg
- 2 ds. Tomater Hakkede
- 1 håndfuld Basilikum Frisk
- 2 fed Hvidløg
- 4 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Kødboller
- Kom oksekødet op i en skål. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl basilikum og hak det groft. Kom det hele i skålen sammen med resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
- Lad farsen hvile en times tid i køleskabet.
Tomatsauce
- Pil løg og hvidløg og hak det fint. Kom olivenolie på en varm pande og svits, løg, hvidløg og chili et minut. Hæld tomatpure på og rør rundt. Tilsæt hakkede tomater og krydderier og rør rundt. Smag til med honning, salt og peber.
- Lad tomatsaucen simre under låg og ved lav varme i en 1 ½ time og rør rundt ind i mellem.
Italienske kødboller
- Når farsen har hvilet i en times tid er det tid til, at tage farsen ud af køleskabet. Form kødboller med en teske i og form dem runde i hånden. Læg dem på tallerken efterhånden som du får dem formet.
- Svits kødboller i lidt olivenolie på alle sider indtil de har fået farve.
- Når de er brunet færdige kommes de i tomatsaucen og simrer under låg i ca. 30 minutter.
- Kog pastaen imens.
🍽Servering
- Anret spaghetti eller pasta på en tallerken. Kom tomatsauce med kødboller over. Drys godt med revet ost over.
- Fordel finthakket basilikum på toppen. Kan serveres med hvidløgsflutes og friske salat eller spises som den er.
💭 Tips
- Retten bliver endnu bedre dagen efter, så gem endelig resterne. Kog evt. en ny gang pasta og kom lidt friskhakket basilikum ovenpå.
- Du kan også komme lidt andre krydderier i retten som f.eks. timian og sar.
Er retten fryseegnet
Ja, du kan fryse ned i portionsstørrelse og varme den op under låg i en gryde. Tilsæt gerne en anelse vand.
Kan noget laves i forvejen ?
Ja, man kan lave tomatsaucen i forvejen, med alle krydderier og lade den simre et par timer under låg og så tilsætte kødbollerne. De skal så simre i ca. 30 minutter.
Er der noget man skal være opmærksom på ?
Pas på med, at tilsætte for meget chili og hvidløg. Ikke alle elsker dem 🙂
Må man komme mel eller havregryn i kødboller ?
Nej, det vil ødelægge smagen.
Opskrift med noter
Italienske kødboller i tomatsauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Fars til kødboller
- 500 gram Oksekød
- 1 stk. Løg
- 1 håndfuld Basilikumblade
- 1 spsk. Oregano
- 2 fed Hvidløg
Tomatsauce
Sådan gør du
Kødboller
- Kom oksekødet op i en skål. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl basilikum og hak det groft. Kom det hele i skålen sammen med resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
- Lad farsen hvile en times tid i køleskabet.
Tomatsauce
- Pil løg og hvidløg og hak det fint. Kom olivenolie på en varm pande og svits, løg, hvidløg og chili et minut. Hæld tomatpure på og rør rundt. Tilsæt hakkede tomater og krydderier og rør rundt. Smag til med honning, salt og peber.
- Lad tomatsaucen simre under låg og ved lav varme i en 1 ½ time og rør rundt ind i mellem.
Italienske kødboller
- Når farsen har hvilet i en times tid er det tid til, at tage farsen ud af køleskabet. Form kødboller med en teske i og form dem runde i hånden. Læg dem på tallerken efterhånden som du får dem formet.
- Svits kødboller i lidt olivenolie på alle sider indtil de har fået farve.
- Når de er brunet færdige kommes de i tomatsaucen og simrer under låg i ca. 30 minutter.
- Kog pastaen imens.
Servering
- Anret spaghetti eller pasta på en tallerken. Kom tomatsauce med kødboller over. Drys godt med revet ost over. Fordel finthakket basilikum på toppen. Kan serveres med hvidløgsflutes og friske salat eller spises som den er.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer