Dette er en dejlig mild og krydret indisk inspireret ret, hvor mango med sin krydrede smag, spiller en stor rolle og er en af de vigtigste ingredienser. Indisk kylling med kokosmælk, agurk, yoghurt naturel og mango, er en lækker cremet ret, med fine smagsnoter, og med en snert af chili.
Prøv også kylling i karry og kokosmælk
Gå til
Opskrift med noter
Indisk inspireret kylling med mango og kokosmælk
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 stk. løg
- 8 cm ingefær (frisk )
- 800 g kyllingefilet
- 1½ spsk. garam masala
- 1½ spsk. Indisk rørsukker (kan erstattes af alm. rørsukker.)
- 1 tsk. spidskommen (stødt )
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje (stødt )
- 1 tsk. chiliflager
- 2 tsk. salt og lidt friskkværnet peber (strøjet)
- 400 g kokosmælk (dåse )
- 3 spsk. olivenolie (til stegning)
Tilbehør
- 4 dl ris (basmatiris)
- 3 stk. mango (evt. fra frost)
- 6 stk. forårsløg
- 1 stk. agurk
- 2 dl yoghurt naturel
Sådan gør du
Marinade
- Først klargøres marianeden ved, at løget pilles og skæres i tynde halve ringe. Derefter skæres skrællen af ingefær og den skrællede ingefær hakkes meget fint.
- Skær kyllingekød i mundrette stykker og kom dem i en skål. Tilsæt de halve løgringe og finthakkede ingefær i skålen og rør rundt.
- Nu tilsættes de tørre krydderier og det hele røres godt sammen.
- Kom husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet i mindst en time eller mere. Man kan evt. lave dette om morgenen, men ikke aftenen før, pga. bakterier.
Tilberedning
- Tag en stor gryde og tilsæt den ønskede mængde olivenolie og varm gryden op. Tilsæt indholdet af skålen til gryden og svits det ved høj varme i ca. 5 minutter.
- Tilsæt nu kokosmælk og skrue lidt ned for varmen, så det hele bare står og simrer.
- Sæt låget på og lad retten simre i ca. 20 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.
- Kog ris som anvist på posen.
Tilbehør
- Skræl den modne mango og skær frugtkødet i tern. Der kan bruges frosne mango. Fordelen er, at mango er garanteret mør, når de købes frosne.
- Skyl og skrub forårsløg og dup dem tørre. Skær dem i tynde aflange strimler.
- Skyl agurken og skær den i tynde aflange strimler.
Servering
- Anret ris for sig selv i en skål, Gør det samme med mango og kyllingeretten. Pynt med forårsløg og agurk.
- Hæld yoghurt naturel op i en skål og sæt det på bordet, så der kan tilsættes efter behov.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedning ca. 20 min. Marinering 30 min. Samlet tid ca. 60 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. løg
- 8 cm ingefær (frisk )
- 800 g kyllingefilet
- 1½ spsk. garam masala
- 1½ spsk. Indisk rørsukker (kan erstattes af alm. rørsukker.)
- 1 tsk. spidskommen (stødt )
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje (stødt )
- 1 tsk. chiliflager
- 2 tsk. salt og lidt friskkværnet peber (strøjet)
- 400 g kokosmælk (dåse )
- 3 spsk. olivenolie (til stegning)
🥗Tilbehør
- 4 dl ris (basmatiris)
- 3 stk. mango (evt. fra frost)
- 6 stk. forårsløg
- 1 stk. agurk
- 2 dl yoghurt naturel
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Marinade
- Først klargøres marianeden ved, at løget pilles og skæres i tynde halve ringe. Derefter skæres skrællen af ingefær og den skrællede ingefær hakkes meget fint.
- Skær kyllingekød i mundrette stykker og kom dem i en skål. Tilsæt de halve løgringe og finthakkede ingefær i skålen og rør rundt.
- Nu tilsættes de tørre krydderier og det hele røres godt sammen.
- Kom husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet i mindst en time eller mere. Man kan evt. lave dette om morgenen, men ikke aftenen før, pga. bakterier.
Tilberedning
- Tag en stor gryde og tilsæt den ønskede mængde olivenolie og varm gryden op. Tilsæt indholdet af skålen til gryden og svits det ved høj varme i ca. 5 minutter.
- Tilsæt nu kokosmælk og skrue lidt ned for varmen, så det hele bare står og simrer.
- Sæt låget på og lad retten simre i ca. 20 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.
- Kog ris som anvist på posen.
🥗Tilbehør
- Skræl den modne mango og skær frugtkødet i tern. Der kan bruges frosne mango. Fordelen er, at mango er garanteret mør, når de købes frosne.
- Skyl og skrub forårsløg og dup dem tørre. Skær dem i tynde aflange strimler.
- Skyl agurken og skær den i tynde aflange strimler.
🍽Servering
- Anret ris for sig selv i en skål, Gør det samme med mango og kyllingeretten. Pynt med forårsløg og agurk.
- Hæld yoghurt naturel op i en skål og sæt det på bordet, så der kan tilsættes efter behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Kylling kan erstattes af svinemørbrad
- Brug frossen mango eller mango fra dåse, hvis du ikke kan få frisk moden mango.
- Vi blander lidt brune ris (ca. 20 %), sammen med de hvide ris, som det kan ses på billedet.
❓ FAQ
Indisk rørsukker er tørret saft fra sukkerrør. Også kaldet Jaggery. Denne rørsukker af typen Jaggery er uraffineret og har en lækker karamelagtig smag, der er velegnet til krydrede asiatiske gryderetter.
Jaggery er meget velegnet til Te og bagværk.
Ja, men der er mange krydderier i retten og kan være for krydret til nogle børn.
Ja.
Kommentarer
Ingen kommentarer