Lækker asiatisk ret på under en halv time. Mør kylling, cashewnødder og sprøde bambusskud giver masser af smag, til kylling i hoisin sauce. Du kan tilsætte andre grøntsager hvis du vil variere retten. Grønne ærter, små mini majs, små syltede karotter eller små blomkålsbuketter, er særdeles velegnede i denne ret og kan kommes i som de er, uden kogning eller stegning.
Prøv også oksekød i hoisin sauce
Gå til
Opskrift med noter
Kylling i hoisin sauce og ris
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 400 g Kylling (bryst eller filet)
Grøntsager
- 5 stk. Forårsløg
- 2 stk. Peberfrugter (Rød og gul)
- 1 dåse Bambusskud (lille dåse)
- 1 stk. Løg
- ½ stk. Chili (frisk)
Sauce
- 5 dl Hønsebouillon
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Soya
- 1 dl Hoisin sauce
- 1 tsk. Salt
Tilbehør
- 2 dl Ris
- 3 dl Vand
- 1 håndfuld Cashewnødder (usaltede)
Sådan gør du
- Hæld cashewnødderne ud på en varm stegepande. Skru op for varmen og rist nødderne uden fedtstof og under omrøring. Tag dem af varmen og fordel dem ud på en tallerken til afkøling, så snart de begynder at dufte og tage farve.
- Skær kyllingekødet i 1 til 1 ½ cm tykke strimler.
- Pil og skær løg i halve ringe. Skyl peberfrugter, fjern indmad og skær dem i lidt grove stykker. Skyl og hak chili fint. Skyl forårsløg og skær dem i skrå 2 cm. skiver.
- Hæld olivenolie på en stegepande og svits kyllingekødet indtil det tager farve.
- Tilsæt nu peberfrugter og svits det hele godt et minuts tid. Tilsæt løg, forårsløg, bambusskud og chili. Rør godt rundt et minuts tid.
- Hæld Soya og hoisinsauce i under omrøring. Til sidst tilsætter du hønsebouillon og varm retten op igen.
- Tilsæt soya og hoisinsauce og varm retten igennem. Smag til med lidt salt.
Tilbehør
- Kog ris som anvist på posen.
Servering
- Kom lidt ris i bunden af skålen. Kom kylling i hoisin sauce ovenpå og drys cashewnødder ovenpå.
Noter
- Du kan erstatte kyllingebryst eller kyllingefilet med mørt oksekød. F.eks. culotte, flanksteak, mørbrad eller filet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 400 g Kylling (bryst eller filet)
🥦Grøntsager
- 5 stk. Forårsløg
- 2 stk. Peberfrugter (Rød og gul)
- 1 dåse Bambusskud (lille dåse)
- 1 stk. Løg
- ½ stk. Chili (frisk)
🥣Sauce
- 5 dl Hønsebouillon
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Soya
- 1 dl Hoisin sauce
- 1 tsk. Salt
🥗Tilbehør
- 2 dl Ris
- 3 dl Vand
- 1 håndfuld Cashewnødder (usaltede)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hæld cashewnødderne ud på en varm stegepande. Skru op for varmen og rist nødderne uden fedtstof og under omrøring. Tag dem af varmen og fordel dem ud på en tallerken til afkøling, så snart de begynder at dufte og tage farve.
- Skær kyllingekødet i 1 til 1 ½ cm tykke strimler.
- Pil og skær løg i halve ringe. Skyl peberfrugter, fjern indmad og skær dem i lidt grove stykker. Skyl og hak chili fint. Skyl forårsløg og skær dem i skrå 2 cm. skiver.
- Hæld olivenolie på en stegepande og svits kyllingekødet indtil det tager farve.
- Tilsæt nu peberfrugter og svits det hele godt et minuts tid. Tilsæt løg, forårsløg, bambusskud og chili. Rør godt rundt et minuts tid.
- Hæld Soya og hoisinsauce i under omrøring. Til sidst tilsætter du hønsebouillon og varm retten op igen.
- Tilsæt soya og hoisinsauce og varm retten igennem. Smag til med lidt salt.
🥗Tilbehør
- Kog ris som anvist på posen.
🍽Servering
Servering
- Kom lidt ris i bunden af skålen. Kom kylling i hoisin sauce ovenpå og drys cashewnødder ovenpå.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
❓ FAQ
Ja
Retten kan holde ca. 3 måneder i fryseren.
Retten skal spises indenfor 3 dage.
Ja, tilsæt lidt finthakket rød chili eller 1 tsk. tørret.
💭 Tips
Du kan erstatte kyllingebryst eller kyllingefilet med mørt oksekød. F.eks. culotte, flanksteak, mørbrad eller filet.
Kommentarer
Ingen kommentarer