Her får du opskriften på en høj og svampet bagt æblekage med kanel og mandler, som er perfekt til, at servere til eftermiddagskaffen eller Te.
Når æblekagen skæres ud, får man nogle høje flotte stykker der ikke skiller af, men holder formen.
Vi serverer vaniljecremefraiche til, men vaniljeis er også meget velegnet. Denne bagte æblekage, er en af vores favorit opskrifter, som vi laver hvert efterår.
Du kan også lave denne bagte æblekage til en jule æblekage, hvis du tilsætter lidt ekstra krydderier, se vores forslag i artiklen.
Prøv også bagt æblekage
Gå til
Æbler
Vi anbefaler søde æbler til bagt æblekage med kanel og mandler, vi bruger danske rød aroma, men danske jonagold eller danske golden delicious også velegnede.
Grunden til, at vi bruger danske æbler er, de ofte har siddet længere på frugttræet og derfor er meget sødere, end de kedelige udenlandske æbler, som derfor er uegnede til bagværk.
Gennembagt
Denne bagte æblekage bliver høj, så det er vigtigt, at der lige tjekkes, at den er gennembagt inden den tages ud af ovnen.
Dette gøres ved, at der stikkes en strikkepind eller lign. ind i kagen når man tror kagen er færdig. Hænger der dej ved, er kagen ikke færdig og bages færdig.
Høj og svampet
Hvis du følger opskriften, vil du få en flot høj og svampet æblekage. Toppingen på æblekagen er en blanding af mandelflager og kanelsukker, som sammen gør denne bagte æblekage helt speciel.
Små stykker æbler i dejen giver også både saftighed og smag.
Jule æblekage
Det er så nemt, at lave denne æblekage til en juleæblekage, så den kan serveres i hele december. Riv 50 gram marcipan i dejen sammen med revet appelsinskal fra 1 appelsin.
Så vil det dufte af jul i hele huset. Og hvis du ikke kan få julekrydderier nok, kan der tilsættes en halv tsk. kardemomme til dejen også.
Kardemomme, kanel, marcipan, æbler og appelsin, så har du alle de rigtige ingredienser til en skøn bagt juleæblekage.
Klargøring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedning ca. 40 min. Samlet tid ca. 1 time. Opskrift til 12 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Æblekage
- 200 g hvedemel
- 200 g sukker
- 100 g smør (blødt)
- 2 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 stk. æble
- 1 spsk. smør
🍳Fyld
🥗Tilbehør
- 1 spsk. flormelis
- 1 liter vaniljeis (eller cremefraiche)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Æblekage
- I en skål piskes æg og sukker til en æggesnaps. Tilsæt det bløde smør lidt af gangen og pisk det hele godt sammen.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og pisk det hele godt sammen, så alle ingredienserne er godt fordelt.
- Skræl og fjern kernehuset i æblet. Skær det i små stykker og kom dem i dejen. Rør det hele godt sammen.
- Sæt ovnen til 200 grader og skrue ned til 180°, når kagen sættes i ovnen.
- Tag springformen frem og smør den godt med smør. Hæld dejen i formen og fordel den og glat dejen.
🍳Fyld
- Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æbler i tynde både. Fordel og placer dem tæt sammen oven på dejen. Tryk dem ganske let ned i dejen.
- Kanel og sukker blandes sammen til kanelsukker og drysses ovenpå.
- Skær mandler ud til mandelflager og læg dem ovenpå.
- Sæt æblekagen midt i ovnen og sæt nu temperaturen til 180°. Æblekagen bages i ca. 45 minutter, eller til den er gennembagt. Stik en strikkepind ind i æblekagen. Hænger der dej ved, er kagen ikke færdig og bages videre.
- Tag æblekagen ud af springformen og lad den køle af.
🍽Servering
- Sigt flormelis ovenpå. Æblekagen serveres med vaniljecremefraiche eller med vaniljeis.
- Hvis du vil lave vaniljecremefraiche, tager du 2 dl cremefraiche og 1 tsk. vaniljesukker og rører sammen.
- Servér gerne kagen, mens den endnu er lun. Drys med sigtet flormelis lige før servering. Byd vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt der er tilsat vanilje til.
📖Variation
Du kan variere denne æblekage efter behov. Hvis du f.eks. får børn på besøg. Se vores forslag til variation af æblekagen her:
Børnevenlig – Du kan hakke mørk chokolade groft og komme det i dejen, så der er store stykker chokolade i den færdigbagte æblekage. Chokolade og kanelsukker passer perfekt sammen.
Gammeldags – Hvis du ønsker en mere gammeldags bagt æblekage, skærer du et æble mere ud i stykker eller tynde både og kommer stykker eller skiver i dejen. Kagen vil få mere struktur og blødhed.
Flere nødder – Hvis du bare ikke kan få nok af nødder, kan du skære hasselnødder ud i flager og fordele sammen med mandler.
Jule æblekage – Hvis du vil lave æblekagen så den passer til jul, kan du rive ca. 50 gram marcipan ind i dejen. Derudover kan der kommes revet appelsinskal med i dejen. Så vil det dufte af jul i hele huset.
Opskrift med noter
Nem bagt æblekage med kanel og vanilje
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 springform, 22 cm i diameter
Ingredienser
Æblekage
- 200 g hvedemel
- 200 g sukker
- 100 g smør (blødt)
- 2 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 stk. æble
- 1 spsk. smør
Tilbehør
- 1 spsk. flormelis
- 1 liter vaniljeis (eller cremefraiche)
Sådan gør du
Æblekage
- I en skål piskes æg og sukker til en æggesnaps. Tilsæt det bløde smør lidt af gangen og pisk det hele godt sammen.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og pisk det hele godt sammen, så alle ingredienserne er godt fordelt.
- Skræl og fjern kernehuset i æblet. Skær det i små stykker og kom dem i dejen. Rør det hele godt sammen.
- Sæt ovnen til 200 grader og skrue ned til 180°, når kagen sættes i ovnen.
- Tag springformen frem og smør den godt med smør. Hæld dejen i formen og fordel den og glat dejen.
Fyld
- Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æbler i tynde både. Fordel og placer dem tæt sammen oven på dejen. Tryk dem ganske let ned i dejen.
- Kanel og sukker blandes sammen til kanelsukker og drysses ovenpå.
- Skær mandler ud til mandelflager og læg dem ovenpå.
- Sæt æblekagen midt i ovnen og sæt nu temperaturen til 180°. Æblekagen bages i ca. 45 minutter, eller til den er gennembagt. Stik en strikkepind ind i æblekagen. Hænger der dej ved, er kagen ikke færdig og bages videre.
- Tag æblekagen ud af springformen og lad den køle af.
Servering
- Sigt flormelis ovenpå. Æblekagen serveres med vaniljecremefraiche eller med vaniljeis.
- Hvis du vil lave vaniljecremefraiche, tager du 2 dl cremefraiche og 1 tsk. vaniljesukker og rører sammen.
- Servér gerne kagen, mens den endnu er lun. Drys med sigtet flormelis lige før servering. Byd vaniljeis, vanilje cremefraiche eller græsk yoghurt der er tilsat vanilje til.
Noter
- Hvis du vil lave vaniljecremefraiche, tager du 2 dl cremefraiche og 1 tsk. vaniljesukker og rører sammen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Hvis du ønsker mere smag af æble i dejen kan, der tilsættes flere æblestykker.
❓ FAQ
Ja, men smagen vil ikke være så intens og sød, som æbler fra haven
Danske rød aroma, men danske jonagold, Fillipa eller danske golden delicious også velegnede.
Bagt æblekage skal opbevares i en lufttæt beholder
3 dage
Stik en strikkepind midt ind i æblekagen. Hænger der dej ved, er kagen ikke bagt færdig og skal bage videre.
Kommentarer
Ingen kommentarer