Nem og enkel chokoladekage med kærnemælk og lækker snasket glasur med kanel og kardemomme. Ingredienser til chokoladekagen er valgt med omhu, så du får den vildeste lækre chokoladekage med masser af god smag. Her får du en svampet kage, som børn er SÅ vilde med. Sørg for for at servietterne er klar, for glasuren på chokoladekagen smitter af, så du får det på fingrene, hvis du ikke spiser den med en gaffel eller teske.
Prøv også chokoladekage med kokosglasur eller Klassisk chokolademed kærnemælk
Gå til
Klassisk svampet chokoladekage
Klassisk svampet chokoladekage, der er let at lave og som de fleste børn og voksne er vilde med. Du kan også bare transportere kagen direkte i bradepanden, hvis du skal have kagen med i byen. Denne kage er et sikkert hit og du kan lave den på ca. 35 min. + tiden til afkøling og forberedelse.
Opskrift med noter
Bedste chokoladekage med kærnemælk
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Glasur
- 50 g Sødmælk
- 25 g Kakao
- 200 g Flormelis
- 2 tsk. Kanel
- ¼ tsk. Kardemomme
- 50 g Smør (Kærgården)
Sådan gør du
- Kom smørret i en lille gryde og varm det op uden at det smelter. Rør kakaoen godt rundt i smørret, så det bliver brunt.
- Kom hvedemel, sukker, bagepulver, natron og salt i en skål og rør det sammen.
- Tag nu den største skål du har og hæld kærnemælken i skålen. Rør nu langsomt melblandingen i kærnemælken og tilsæt til sidst kakaosmør og æg. Rør og pisk det hele godt sammen.
- Tag nu en lille bradepande eller ildfast fad på ca. 35 X 25 cm og smør den ind i smør. Du kan også beklæde den med bagepapir. Hæld dejen i bradepanden og sæt den ind i en 175 grader varm ovn og bag den i ca. 30 minutter. Sættes til afkøling.
Glasur
- Kom mælken i en lille gryde og varm den op til håndvarm temperatur. Bland kanel, kardemomme, kakao og flormelis sammen og rør og drys det i den lune mælk. Når glasuren er ensartet og blank er den klar.
- Når chokoladekagen er kølet helt ned, hældes glasuren over. Kom nu chokoladekagen i køleskabet i ca. 10 minutter eller indtil glasuren er stivnet. Du kan også lade chokoladekagen stå til afkøling på køkkenbordet, så hele kagen ikke køles ned.
Noter
- Hvis du skærer kagen ud. Kan du drysse lidt krymmel eller kokosmel over nogle af stykkerne, så du får lidt forskellige stykker af chokoladekagen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 30 min. Samlet tid er ca. 45 min. Til 12 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 250 g Kærnemælk
- 150 g Smør Kærgården
- 60 g Kakao
- 250 g Hvedemel
- 300 g Rørsukker
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Natron
- 1 knivspids Salt
- 2 stk. Æg
Glasur
- 50 g Sødmælk
- 25 g Kakao
- 200 g Flormelis
- 2 tsk. Kanel
- ¼ tsk. Kardemomme
- 50 g Smør Kærgården
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kom smørret i en lille gryde og varm det op uden at det smelter. Rør kakaoen godt rundt i smørret, så det bliver brunt.
- Kom hvedemel, sukker, bagepulver, natron og salt i en skål og rør det sammen.
- Tag nu den største skål du har og hæld kærnemælken i skålen. Rør nu langsomt melblandingen i kærnemælken og tilsæt til sidst kakaosmør og æg. Rør og pisk det hele godt sammen.
- Tag nu en lille bradepande eller ildfast fad på ca. 35 X 25 cm og smør den ind i smør. Du kan også beklæde den med bagepapir. Hæld dejen i bradepanden og sæt den ind i en 175 grader varm ovn og bag den i ca. 30 minutter. Sættes til afkøling.
🥣 Glasur
- Kom mælken i en lille gryde og varm den op til håndvarm temperatur. Bland kanel, kardemomme, kakao og flormelis sammen og rør og drys det i den lune mælk. Når glasuren er ensartet og blank er den klar.
- Når chokoladekagen er kølet helt ned, hældes glasuren over. Kom nu chokoladekagen i køleskabet i ca. 10 minutter eller indtil glasuren er stivnet. Du kan også lade chokoladekagen stå til afkøling på køkkenbordet, så hele kagen ikke køles ned.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Hvis du skærer kagen ud. Kan du drysse lidt krymmel eller kokosmel over nogle af stykkerne, så du får lidt forskellige stykker af chokoladekagen.
❓ FAQ
I en tætsluttet boks med låg.
Ca. 2 dage kan kagen holde sig frisk.
Kommentarer
Ingen kommentarer