Her får du opskriften på en helt fantastisk svampet brombærkage med marcipan og friske lækre smagfulde brombær, som har ligget i en lage med sukker og sirup. Lyder det godt, er denne kage noget for dig. Pluk dine brombær selv, der er masser af gode steder at plukke. Du får de bedste og sødeste og mest smagfulde brombær i skove og hegn langt væk fra trafik og forurening.
Du får en høj og svampet brombærkage med marcipan, når du bruger en springform på 20 cm. Bruger du en større springform, bliver kagen mere flad.
Gå til
Friske brombær
Vi elsker brombær og kan næsten ikke få nok af de krydrede blåsorte bær, så vi plukker løbende friske brombær, som vi bruger til kager og smoothies. De bær vi bruger til marmelade plukker vi sidst på sæsonen, så vi får meget modne brombær, som vi synes giver den bedste marmelade.
Plukker du dine brombær for tidligt er brombærrene mere syrlige og hårde, men til gengæld giver bærrene så et godt modspil til den søde kage. Men brombær skal være modne når de plukkes.
Erstat brombær med hindbær
Du kan lave en skøn kage med friske brombær, men du kan også udskifte de friske brombær med hindbær hvis du har dem i haven. Det er ret oplagt med denne opskrift.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 55 min. Samlet tid er ca. 1 time og 5 min. Opskrift giver 1 flaske kirsebærsaft.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 125 g Hvedemel
- 125 g Marcipan
- 100 g Smør Blødt
- 2 stk. Æg
- 125 g Sukker
- ½ tsk. Kardemomme
- ½ tsk. Bagepulver
- 250 g Brombær
Brombærlage
- 2 spsk. Sukker
- 1 spsk. Honning Eller Sirup
- ½ tsk. Kardemomme
- ¼ stk. Vaniljestang Kan udelades
🥬Pynt
- 1 spsk Brombær Friske
- 1 spsk Mandelflager Eller hakkede mandler
🥗Tilbehør
- 1 spsk. Vaniljecremefraiche Flødeskum eller is
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde Brombærlage
- Skyl brombær og dup dem tørre. Kom dem i en skål. Flæk vaniljestang og skrab korn ud. Bland sukker vaniljekorn, sirup og kardemomme sammen i en skål og hæld det over brombær. Fordel det godt over brombær og sæt det i køleskabet i ca. 2 timer.
- Riv marcipan groft. Smør, sukker og marcipan kommes i en skål og piskes indtil du har en luftig konsistens. Tilsæt nu æg mens der piskes indtil konsistensen er god og luftig.
- I en anden skål blandes mel, kardemomme og bagepulver sammen. Vend det i massen uden at der piskes. Rør det forsigtigt i og indtil det hele er rørt sammen.
- Tag springform og smør den ind. Hæld massen i skålen. Fordel brombær fra lagen over kagen og skub dem godt ned i massen. Hæld lagen over kagen og fordel mandelflager eller knust mandler over toppen.
- Kagen bages midt i en 170 grader varm ovn i ca. 55 minutter eller indtil kagen er gylden og gennembagt. Stik en strikkepind ind i kagen, hænger der dej ved er kagen ikke færdig.
- Sæt kagen til afkøling på en bagerist.
🍽Servering
- Spis kagen som den er, eller tilbyd vaniljecremefraiche eller is til.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Der kan tilsættes vanilje til selve kagen.
- Du kan bruge frosne brombær
❓ FAQ
Ja
Mørkt og i en tæt lukket beholder, så fugtigheden i kagen bevares.
Kagen kan holde sig frisk i ca. 2 dage i plastboks.
Opskrift med noter
Brombærkage med marcipan
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Springform på 20 cm
Ingredienser
- 125 g Hvedemel
- 125 g Marcipan
- 100 g Smør (Blødt)
- 2 stk. Æg
- 125 g Sukker
- ½ tsk. Kardemomme
- ½ tsk. Bagepulver
- 250 g Brombær
Brombærlage
- 2 spsk. Sukker
- 1 spsk. Honning (Eller Sirup)
- ½ tsk. Kardemomme
- ¼ stk. Vaniljestang (Kan udelades)
Pynt
- 1 spsk. Brombær (Friske)
- 1 spsk. Mandelflager (Eller hakkede mandler)
Tilbehør
- 1 spsk. Vaniljecremefraiche (Flødeskum eller is)
Sådan gør du
Fremgangsmåde Brombærlage
- Skyl brombær og dup dem tørre. Kom dem i en skål. Flæk vaniljestang og skrab korn ud. Bland sukker vaniljekorn, sirup og kardemomme sammen i en skål og hæld det over brombær. Fordel det godt over brombær og sæt det i køleskabet i ca. 2 timer.
- Riv marcipan groft. Smør, sukker og marcipan kommes i en skål og piskes indtil du har en luftig konsistens. Tilsæt nu æg mens der piskes indtil konsistensen er god og luftig.
- I en anden skål blandes mel, kardemomme og bagepulver sammen. Vend det i massen uden at der piskes. Rør det forsigtigt i og indtil det hele er rørt sammen.
- Tag springform og smør den ind. Hæld massen i skålen. Fordel brombær fra lagen over kagen og skub dem godt ned i massen. Hæld lagen over kagen og fordel mandelflager eller knust mandler over toppen.
- Kagen bages midt i en 170 grader varm ovn i ca. 55 minutter eller indtil kagen er gylden og gennembagt. Stik en strikkepind ind i kagen, hænger der dej ved er kagen ikke færdig.
- Sæt kagen til afkøling på en bagerist.
Servering
- Spis kagen som den er, eller tilbyd vaniljecremefraiche eller is til.
Noter
- Der kan tilsættes vanilje til selve kagen.
- Du kan bruge frosne brombær
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer