Lækker Halloweenkage med spøgelser, som vi er sikker på, at de fleste børn og voksne vil elske pga. den lækre smag og det uhyggelige udseende.
Selve kagen består af Hokkaido, mandler, revet appelsin og citron og store tykke stykker mørk chokolade.
Kombinationen med revet appelsin, mandler og chokolade giver halloweenkagen en udsøgt lækker smag.
Kagen indeholder orange og sorte halloween ingredienser, som græskar, appelsin og chokolade og toppes med orange guf glasur. Kagen er pyntet med spiselige spøgelser.
Prøv også chokoladekage uden mel
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 18 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Græskarkage
- 400 g hokkaido
- 300 g hvedemel
- 375 g sukker
- 150 g chokolade (mørkt)
- 200 g smør (smeltet )
- 100 g mandler
- 6 stk. æg
- ¼ tsk. salt
- 1 spsk. bagepulver
- 1 stk. appelsin (revet skal og saften)
- ¼ stk. citron (revet saft og skal)
- 1 tsk. kanel (stødt )
Guf glasur
- 3 stk. æggehvider (pasteuriseret)
- 1 spsk. citron (saft)
- 200 g sukker
- 1 dl vand
- 1 stk. frugtfarve (gul)
- 1 stk. frugtfarve (rød)
Fondant spøgelser
- 50 g fondant
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Først skæres græskaret midt igennem. Så tager man en stor spiseske og udhuler græskaret og fjerner kerner og frugtkød.
- Derefter skrælles græskaret. Skær nu græskar i nogle grove stykker. Kom stykkerne i en blender eller foodprocessor og blend indtil du har en fin konsistens.
- Kom mandler op i en lille hakker eller hak dem med en kokkekniv. Hak mandlerne indtil du har små stykker mandler.
- Hak chokoladen groft, så du har store stykker.
- Skyl citron og dup den tør. Riv skallen af en hel appelsin. Riv skallen af en ¼ citron.
- Hæld græskarmassen op i en skål og tilsæt sukker og æg. Rør det hele sammen. Tilsæt nu hvedemel, mandelmel, salt, bagepulver, revet appelsinskal, revet citronskal og det bløde smør. Pisk eller rør det hele godt sammen. Til sidst tilsættes den grofthakkede chokolade og der røres igen.
- Fordel Halloweenkagedejen i en smurt bradepande på ca. 30 x 20 cm.
- Ovnen forvarmes til 200 grader.
- Bag kagen i ca. 30 minutter eller indtil den er gennembagt. Sæt kagen til afkøling. Du kan evt. lave kagen dagen før, da kagen skal være helt afkølet inden topping og pynt kommes på.
Guf glasur
- Kom vand og citronsaft i en gryde og kog det op. Tilsæt sukkeret og rør sukkeret ud i det varme vand. Tag gryden af varmen når sukkeret er opløst.
- Sæt vandet til afkøling.
- Pisk æggehvider og citronsaft indtil du har en sej guf. Tilsæt i en tynd stråle det afkølede sukkervand og pisk indtil sukkervandet er brugt.
- Bland gul farve med lidt rød farve indtil du har orange farve. Bemærk, det kan være svært, at få den helt rigtige orange farve. Fordel den orange guf glasur i et tykt og jævnt lag over den afkølede kage.
Fondant spøgelser
- Rul den hvide fondant ud på et bord. Udstik otte aflange cirkler til spøgelserne og form nogle spøgelser.
- Øjnene laves af hvid fondant tilsat sort farve eller sort fondant. Øjne kan også laves med chiafrø, som vi har gjort.
🍽Servering
Kom halloweenkagen i køleskabet en times tid inden den serveres, så farven bliver mere intens og guf glasur får en tykkere og bedre konsistens.
Opskrift med noter
Halloweenkage med spøgelser
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Græskarkage
Guf glasur
- 3 stk. æggehvider (pasteuriseret)
- 1 spsk. citron (saft)
- 200 g sukker
- 1 dl vand
- 1 stk. frugtfarve (gul)
- 1 stk. frugtfarve (rød)
Fondant spøgelser
- 50 g fondant
Sådan gør du
Græskarkage
- Først skæres græskaret midt igennem. Så tager man en stor spiseske og udhuler græskaret og fjerner kerner og frugtkød.
- Derefter skrælles græskaret. Skær nu græskar i nogle grove stykker. Kom stykkerne i en blender eller foodprocessor og blend indtil du har en fin konsistens.
- Kom mandler op i en lille hakker eller hak dem med en kokkekniv. Hak mandlerne indtil du har små stykker mandler.
- Hak chokoladen groft, så du har store stykker.
- Skyl citron og dup den tør. Riv skallen af en hel appelsin. Riv skallen af en ¼ citron.
- Hæld græskarmassen op i en skål og tilsæt sukker og æg. Rør det hele sammen. Tilsæt nu hvedemel, mandelmel, salt, bagepulver, revet appelsinskal, revet citronskal og det bløde smør. Pisk eller rør det hele godt sammen. Til sidst tilsættes den grofthakkede chokolade og der røres igen.
- Fordel Halloweenkagedejen i en smurt bradepande på ca. 30 x 20 cm.
- Ovnen forvarmes til 200 grader.
- Bag kagen i ca. 30 minutter eller indtil den er gennembagt. Sæt kagen til afkøling. Du kan evt. lave kagen dagen før, da kagen skal være helt afkølet inden topping og pynt kommes på.
Guf glasur
- Kom vand og citronsaft i en gryde og kog det op. Tilsæt sukkeret og rør sukkeret ud i det varme vand. Tag gryden af varmen når sukkeret er opløst.
- Sæt vandet til afkøling.
- Pisk æggehvider og citronsaft indtil du har en sej guf. Tilsæt i en tynd stråle det afkølede sukkervand og pisk indtil sukkervandet er brugt.
- Bland gul farve med lidt rød farve indtil du har orange farve. Bemærk, det kan være svært, at få den helt rigtige orange farve. Fordel den orange guf glasur i et tykt og jævnt lag over den afkølede kage.
Fondant spøgelser
- Rul den hvide fondant ud på et bord. Udstik otte aflange cirkler til spøgelserne og form nogle spøgelser. Øjnene laves af hvid fondant tilsat sort farve eller sort fondant. Øjne kan også laves med chiafrø, som vi har gjort.
Noter
- Du kan se om kagen er færdigbagt ved, at stikke en strikkepind eller lign. ind i kagebunden. Sidder der dej rester er kagen ikke færdigbagt.
- Når du blander gul og rød farve sammen, begynder du med, at komme gul farve i et glas. Derefter tilsætter du rød, indtil du får orange farve. Bemærk, farven bliver kraftigere når kagen har været i køleskabet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan se om kagen er færdigbagt ved, at stikke en strikkepind eller lign. ind i kagebunden. Sidder der dej rester er kagen ikke færdigbagt.
- Når du blander gul og rød farve sammen, begynder du med, at komme gul farve i et glas. Derefter tilsætter du rød, indtil du får orange farve. Bemærk, farven bliver kraftigere når kagen har været i køleskabet.
- Du kan lave edderkopper i edderkoppespind eller andre uhyggelige figurer med fondant.
❓ FAQ
I køleskabet, så guf glasur bliver tyk
Kommentarer
Ingen kommentarer