Høje kanelsnegle med remonce i midten kaldes både for kanelsnegle eller direktørsnegle på Fyn. Kanelsnegle – Direktørsnegle som bagerens er crispy udenpå og bløde og saftige indeni. De høje kanelsnegle er bedst når stadig er lune, så lav dem evt. en halv time før de skal serveres.
Prøv også kanelsnegle med glasur
Gå til
Kanelsnegle – Direktørsnegle med kagecreme
Her får du opskriften på de populære store kanelsnegle eller direktørsnegle som de også kaldes. Her kommer vi creme i remoncen og masser af mørk chokolade og hakkede mandler, som bageren laver den. Direktørsnegl med kagecreme giver en dejlig kage, som kan spises når du har lyst.
Hævning
De store kanelsnegle skal hæve køligt i ca. fem timer, gerne mere, så kanelsneglen hænger bedre sammen og dejen ikke bliver for stor.
- Der er to vigtige ting man skal være opmærksom på når man laver kanelsnegle. Dejen skal rulles meget tyndt ud, ligesom en pizzadej.
- Kanelsnegle skal have stuetemperatur, når de sættes i ovnen.
Opskrift med noter
KANELSNEGLE / DIREKTØRSNEGLE – Bagerens opskrift
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Fyld
Chokoladeglasur
- 2 dl flormelis
- 2 spsk. kakao
- 1 spsk. vand (eller ekstra)
Pynt
- 10 gram mandler (hakket eller i flager)
Sådan gør du
Kagecreme
- Følg anvisningen på pakken. F. eks. hæld 2 dl. Mælk op i en skål, og drys cremepulver ned i mælken, mens der røres med en elpisker, indtil blanding er tilpas cremet.
Fyld
- Hak mandler i minihakker, eller hak dem medium fint med en kokkekniv.
- Rør det bløde smør sammen med rørsukker, kanel og hakkede mandler, til det er helt ensartet og vend kagecremen heri.
Kanelsnegle – Direktørsnegle
- Tag en skål og kom gæren i. Derefter kommes mælken i og gæren udrøres i den lune mælk. Tilsæt resten af ingredienserne i og rør det sammen.
- Nu rulles dejen ud til den er tynd og ligner en rektangel.
- Fyldet fordeles over hele dejen.
- Dejen rulles nu sammen, så den ligner en roulade.
- Skær rouladen i 3 – 4 cm tykke skiver.
- Kanelsneglene lægges nu enkeltvis på en bageplade eller tallerken beklædt med bagepapir.
- Kanelsneglene skal nu hæve natten over i køleskabet.
- Tag Kanelsneglene ud af køleskabet og bag dem midt i ovnen i ca. 14 – 16 minutter ved 200 grader.
- Når kanelsneglene er afkølet, kommes chokoladeglasur på og de pyntes med lidt hakkede mandler eller mandelflager.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid er ca. 16 min. Hævetid 1 dag. Samlet tid er ca. 1 dag og 26 min. Opskrift giver 18 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Dej
Fyld
- 110 g smør
- 200 g rørsukker eller brun farin
- 1 spsk. mørk sirup
- ½ brev kagecreme
- 2 dl mælk
- 1 spsk. stødt kanel
- 50 g mandler (hakkede eller i flager)
Chokoladeglasur
- 2 dl flormelis
- 2 spsk. kakao
- 1 spsk. vand (eller ekstra)
🥬Pynt
- 10 gram mandler (hakket eller i flager)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Kagecreme
- Følg anvisningen på pakken. F. eks. hæld 2 dl. Mælk op i en skål, og drys cremepulver ned i mælken, mens der røres med en elpisker, indtil blanding er tilpas cremet.
🍳Fyld
- Hak mandler i minihakker, eller hak dem medium fint med en kokkekniv.
- Rør det bløde smør sammen med rørsukker, kanel og hakkede mandler, til det er helt ensartet og vend kagecremen heri.
Kanelsnegle – Direktørsnegle
- Tag en skål og kom gæren i. Derefter kommes mælken i og gæren udrøres i den lune mælk. Tilsæt resten af ingredienserne i og rør det sammen.
- Nu rulles dejen ud til den er tynd og ligner en rektangel.
- Fyldet fordeles over hele dejen.
- Dejen rulles nu sammen, så den ligner en roulade.
- Skær rouladen i 3 – 4 cm tykke skiver.
- Kanelsneglene lægges nu enkeltvis på en bageplade eller tallerken beklædt med bagepapir.
- Kanelsneglene skal nu hæve natten over i køleskabet.
- Tag Kanelsneglene ud af køleskabet og bag dem midt i ovnen i ca. 14 – 16 minutter ved 200 grader.
- Når kanelsneglene er afkølet, kommes chokoladeglasur på og de pyntes med lidt hakkede mandler eller mandelflager.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan f.eks. bruge smeltet chokolade eller som en rom snegle med flormelis blandet med rom eller bare vand og flormelis glasur
- Flormelis og rom, smeltet chokolade, flormelis og vand
Kommentarer
Ingen kommentarer