De er virkelig lækre når de serveres lune og de smager virkelig godt. Vi drypper lækker mørk smeltet chokolade over vores snurrer. Kanelsnurrer med remonce er i familie med kanelsnegle og direktørsnegle og hvis du laver dem helt perfekt, er de fyldt med skøn remonce.
Prøv også kanelsnegle
Gå til
Kanelsnurrer med remonce
Man skal øve sig lidt på teknikken når man skal sno dejen rundt om fingrene så der opstår en snoning. Du kan også bare lave snoningen på køkkenbordet uden, at løfte dejen op. Men se fremgangsmåden nedenunder.
Det er desuden vigtigt, at kanelsnurrer med remonce hæver en times tid inden bagningen, så de er luftige inden de bages, ellers risikeres det, at de bliver tunge og klæg.
Du kan bage disse lækre kanelsnurrer om morgenen, så du både kan spise dem efter et godt rundstykke og så derefter i løbet af dagen.
Vi har bagt dem når vi får gæster til eftermiddagskaffe og de er altid en stor succes.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 2 timer og 25 min. Opskrift giver 12 Kanelsnurrer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser Dej
- 5 dl Mælk
- 50 g Gær
- 1 stk. Æg
- 1000 g Hvedemel
- 150 g Sukker
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Kardemomme Stødt
- 150 g Smør Koldt
Ingredienser Remonce
- 250 g Smør Blødt
- 100 g Sukker
- 100 g Farin Brun
- 1½ spsk. Kanel Stødt
- 1 tsk. Kardemomme
Pensling
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde Dej
- Lun mælken. Tag en stor skål og hæld den lune mælk op i sammen med gæren. Rør gæren ud i mælken og lad det trække i 5 minutter så gæren virker.
- Kom æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme op i skålen og rør det sammen. Ælt dejen i ca. 5 minutter eller til den har samlet sig.
- Hak den bløde smør groft og kom det med i dejen og ælt dejen i ca. 10 minutter eller til den er glat og fin. Kom dejen i en stor skål og sæt den til hævning i ca. 1 time under et fugtigt klæde eller under madfilm.
- Hæld dejen ud af skålen og ælt den kort. Pak derefter dejen ind i film og kom den i en skål i køleskabet. Her skal den køle i ca. 2 timer.
Fremgangsmåde Remonce
- Tag en stor skål. Rør smør, sukker, brun farin, kardemomme og kanel sammen til en remonce.
- Pisk remoncen så den bliver mere fin i konsistensen. Den skal være lidt grovkornet og ikke luftig.
Fremgangsmåde Kanelsnurrer
- Drys lidt mel ud på bordet og læg dejen på bordet. Rul dejen ud så du får en rektangel på 60×30 cm. Tag remonce og fordel den ovenpå i et jævnt lag med en dejskraber.
- Nu skal snurrer laves og det kan godt være lidt svært. Marker midten først. Derefter folder du ⅓ af dejen ind mod midten. Tag nu den anden side af dejen og fold den helt over. Nu har du en dej i 3 lag. Rul dejen ud til 30×30 cm. Skær nu dejen ud i 12 lige store aflange stykker.
- Tag fat i hver ende af dejstykker og drej mod uret i den ene hånd og med uret i den anden, så der opstår en snoning. Lav ca. 6-8 snoninger.Nu tager du fat i den ene ende af den snoede stykke og drejer den over tre fingre og væk fra dig selv. Dette gøres to gange. Skub den anden ende ned gennem midten. Sæt snorre på bordet. Dette gøres 12 gange.Hvis det er nemmere at forstå, så laver man bare 2 ringe ovenpå hinanden og skubber snippen ned så den sidder i bunden.
- Sæt kanelsnurrerne på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir under et fugtigt klæde. Her skal de hæve mindst en time gerne 1½ time.
- Pensl kanelsnurrerne med æg og drys evt. lidt perlesukker på og bag dem midt i en 200 grader varm ovn, i ca. 15 minutter. Afkøl kanelsnurrerne på en rist.
- Smelt lidt mørk chokolade og dryp det over nogle kanelsnurrer.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Hold øje med, at kanelsnurrer er lukket i dejen, eller løber remoncen ud under bagningen.
- Du kan skære mandler eller nødder ud i flager og drysse over den smeltede chokolade.
❓ FAQ
Ja
Kanelsnurrer kan holde sig friske i ca. 3 måneder i fryser.
Ca. 1 dag. Efter 1 dag bør de lunes og spises lune.
Opskrift med noter
Kanelsnurrer med remonce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser Dej
- 5 dl Mælk
- 50 g Gær
- 1 stk. Æg
- 1000 g Hvedemel
- 150 g Sukker
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Kardemomme (Stødt)
- 150 g Smør (Koldt)
Ingredienser Remonce
- 250 g Smør (Blødt)
- 100 g Sukker
- 100 g Farin (Brun)
- 1½ spsk. Kanel (Stødt)
- 1 tsk. Kardemomme
Sådan gør du
Fremgangsmåde Dej
- Lun mælken. Tag en stor skål og hæld den lune mælk op i sammen med gæren. Rør gæren ud i mælken og lad det trække i 5 minutter så gæren virker.
- Kom æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme op i skålen og rør det sammen. Ælt dejen i ca. 5 minutter eller til den har samlet sig.
- Hak den bløde smør groft og kom det med i dejen og ælt dejen i ca. 10 minutter eller til den er glat og fin. Kom dejen i en stor skål og sæt den til hævning i ca. 1 time under et fugtigt klæde eller under madfilm.
- Hæld dejen ud af skålen og ælt den kort. Pak derefter dejen ind i film og kom den i en skål i køleskabet. Her skal den køle i ca. 2 timer.
Fremgangsmåde Remonce
- Tag en stor skål. Rør smør, sukker, brun farin, kardemomme og kanel sammen til en remonce. Pisk remoncen så den bliver mere fin i konsistensen. Den skal være lidt grovkornet og ikke luftig.
Fremgangsmåde Kanelsnurrer
- Drys lidt mel ud på bordet og læg dejen på bordet. Rul dejen ud så du får en rektangel på 60×30 cm. Tag remonce og fordel den ovenpå i et jævnt lag med en dejskraber.
- Nu skal snurrer laves og det kan godt være lidt svært. Marker midten først. Derefter folder du ⅓ af dejen ind mod midten. Tag nu den anden side af dejen og fold den helt over. Nu har du en dej i 3 lag. Rul dejen ud til 30×30 cm. Skær nu dejen ud i 12 lige store aflange stykker.
- Tag fat i hver ende af dejstykker og drej mod uret i den ene hånd og med uret i den anden, så der opstår en snoning. Lav ca. 6-8 snoninger. Nu tager du fat i den ene ende af den snoede stykke og drejer den over tre fingre og væk fra dig selv. Dette gøres to gange. Skub den anden ende ned gennem midten. Sæt snorre på bordet. Dette gøres 12 gange. Hvis det er nemmere at forstå, så laver man bare 2 ringe ovenpå hinanden og skubber snippen ned så den sidder i bunden.
- Sæt kanelsnurrerne på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir under et fugtigt klæde. Her skal de hæve mindst en time gerne 1½ time.
- Pensl kanelsnurrerne med æg og drys evt. lidt perlesukker på og bag dem midt i en 200 grader varm ovn, i ca. 15 minutter. Afkøl kanelsnurrerne på en rist.
- Smelt lidt mørk chokolade og dryp det over nogle kanelsnurrer.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer