Bagels er særdeles velegnet som sandwich og konsistensen er virkelig saftig med en sprød krumme på samme tid. Grove bagels med æggesalat, laves som fuldkornsbagels og er rullet i små kerner og frø. Vi bruger ikke olie men koger bagels i vand, så fremgangsmåden er lidt anderledes. Det kan være lidt besværligt første gang du prøver, at koge dem i vand. Prøv også clubsandwich eller grove bagels.
Gå til
Bagels og æggesalat opskrift
Vi har lavet en dejlig æggesalat som vi kommer i de lækre hjemmelavede flækkede bagels. Du kan også komme fordele salat i bagels. Se opskriften nedenunder, hvordan du laver disse sunde og virkelig lækre bagels. Du kan servere grove bagels med æggesalat, som snack der spises imellem et måltid, eller du kan servere dem til frokost.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 8 timer og 30 min. Opskrift giver 8 bagels.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 450 gram Hvedemel
- 100 gram Ølandshvedemel
- 4 dl Vand
- 1 spsk Farin Brun
- 1 tsk. salt
- 25 gram Gær
Ingredienser æggesalat
- 5 stk. Æg Kogte
- 1 spsk Creme fraiche
- 1 spsk mayonnaise
- 1 tsk. Sennep
- 1 tsk. Karry
- ½ tsk. Gurkemeje
- 1 tsk. Salt
- 1 Knivspids Peber Friskkværnet
- 1 spsk. Purløg Hakket
- 10 stk. cherrytomat
🥬Pynt
- 1 stk. æg Til pensling
- 3 spsk. sesamfrø
- 3 spsk. Birkes
- 3 spsk. Solsikkekerner
- 3 spsk. Græskarkerner
🍳Fyld
- 1 stk. Blandet salat
- 1 Portion Æggesalat
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Lun vand og kom det i en skål og rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt mel, salt, og farin og rør og ælt det godt sammen. Dejen må godt være lidt blød og en anelse klistret. En røremaskine er god til dette.
- Sæt film over skålen og sæt det i køleskabet til næste dag.
- Næste dag tages dejen ud en time før den skal bruges, så den har fået stuetemperatur.
- Kom mel på bordpladen og ælt dejen og form 8 kugler.
- Med langemand og tommelfinger laver du et hul i midten af bollen og former et pænt hul på størrelse med tommelfinger og langemand mod hinanden. (Et hul som en bordtennisbold lige kan gå igennem)
- Smør en bageplade og kom de 8 bagels på. Kom et fugtigt rent viskestykker over og sæt dem til at hæve i ca. 1 time.
- Tag en stor gryde og kom koldt vand i og kog det op. Kom en bagels i af gangen og kog dem 1 minut på hver side. Du kan komme flere i, når du har erfaringen.
- Vend bagels med en hulske og tag dem op med hulske når de er færdige og læg dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir.
- Tænd ovn op på 220 grader.
- Bagels pensles med sammenpisket æg og drysses med frø og kerner og bages i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og færdigbagte. Sættes til afkøling på bagerist og serveres straks når de er afkølet.
Æggesalat
- Kog æg og køl dem ned. Derefter hakkes de groft.
- Tag en skål og rør creme fraiche, mayonaise, sennep, karry og gurkemeje godt sammen. Smag dressingen til med salt og friskkværnet peber.
- Hak purløg og skær tomat i både.
- Vend de hakkede æg og det meste af purløg forsigtigt rundt i dressingen.
- Pynt med tomat i både og lidt hakket purløg.
🍽Servering
- Flæk en bagels og kom æggesalat i bagels og fordel blandet salat ovenpå. Server straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan ændre mel og tilsætte rugmel, hvis du ønsker grovere bagels
- Du kan lave bagels i gryde som grydebrød
❓ FAQ
Ja
Ca. 1 måned
Opskrift med noter
Grove bagels med æggesalat
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Røremaskine
Ingredienser
- 450 gram Hvedemel
- 100 gram Ølandshvedemel
- 4 dl Vand
- 1 spsk Farin (Brun)
- 1 tsk. Salt
- 25 gram Gær
Ingredienser æggesalat
Pynt
- 1 stk. Æg (Til pensling)
- ½ dl Sesamfrø
- ½ dl Birkes
- ½ dl Solsikkekerner
- ½ dl Græskarkerner
Ingredienser fyld
- 1 stk. Blandet salat
- 1 Portion Æggesalat
Sådan gør du
- Lun vand og kom det i en skål og rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt mel, salt, og farin og rør og ælt det godt sammen. Dejen må godt være lidt blød og en anelse klistret. En røremaskine er god til dette.
- Sæt film over skålen og sæt det i køleskabet til næste dag.
- Næste dag tages dejen ud en time før den skal bruges, så den har fået stuetemperatur.
- Kom mel på bordpladen og ælt dejen og form 8 kugler.
- Med langemand og tommelfinger laver du et hul i midten af bollen og former et pænt hul på størrelse med tommelfinger og langemand mod hinanden. (Et hul som en bordtennisbold lige kan gå igennem)
- Smør en bageplade og kom de 8 bagels på. Kom et fugtigt rent viskestykker over og sæt dem til at hæve i ca. 1 time.
- Tag en stor gryde og kom koldt vand i og kog det op. Kom en bagels i af gangen og kog dem 1 minut på hver side. Du kan komme flere i, når du har erfaringen.
- Vend bagels med en hulske og tag dem op med hulske når de er færdige og læg dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir.
- Tænd ovn op på 220 grader.
- Bagels pensles med sammenpisket æg og drysses med frø og kerner og bages i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og færdigbagte. Sættes til afkøling på bagerist og serveres straks når de er afkølet.
Fremgangsmåde æggesalat
- Kog æg og køl dem ned. Derefter hakkes de groft.
- Tag en skål og rør creme fraiche, mayonaise, sennep, karry og gurkemeje godt sammen. Smag dressingen til med salt og friskkværnet peber.
- Hak purløg og skær tomat i både.
- Vend de hakkede æg og det meste af purløg forsigtigt rundt i dressingen.
- Pynt med tomat i både og lidt hakket purløg.
Servering
- Flæk en bagels og kom æggesalat i bagels og fordel blandet salat ovenpå. Server straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer