Opskrift på svampede muffins med store stykker mørk chokolade, der smelter i munden, imens du spiser disse lækre bananmuffins med chokolade og mandler. Bananmuffins er perfekte til, at komme i madkassen, som en lækker dessert. Eller de kan tages med på tur, og nydes i naturen sammen med en dejlig varm kop kaffe eller Te.
Prøv også bananmuffins med chokolade og vanilje
Gå til
Til turen
Mangler du en dejlig svampet kage til turen, madpakken, eller stranden, er hjemmelavede banan muffins er godt alternativ til slik, eller købte kager. Opskriften herunder er på 12 muffins, men hvis i er en større familie, kan opskriften ændres ved at justere op i ingredienslisten.
Opskrift med noter
Bananmuffins med mandler og chokolade
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Muffinsform
Ingredienser
- 2 stk. bananer (, store modne)
- 125 g mørk chokolade (, hakket)
- 125 g hvedemel
- 125 g mandler
- 125 g smør (, blødt og stuetempereret)
- 125 g rørsukker
- 3 stk. æg
- ½ tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Hak chokolade og mandler lidt groft.
- Tag en skål og kom smør og sukker i skålen. Pisk det grundigt indtil det er let og luftigt. Tilsæt et æg mens der piskes og gentag indtil alle æg er brugt.
- Mos bananer i en dyb tallerken.
- Rør og vend de mosede bananer, hakkede chokolade og mandler i dejen.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver og salt under omrøring.
- Fordel dejen i 12 muffins forme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 15 til 20 minutter eller indtil de er gennembagte.
- Sæt muffins til afkøling, og spis dem lune.
Noter
- Det er vigtigt, at bananer er modne
- Brug en god mørk chokolade
- rørsukker kan erstattes af almindeligt sukker
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift giver 12 muffins
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 bananer, store modne
- 125 g mørk chokolade, hakket
- 125 g hvedemel
- 125 g mandler
- 125 g smør, blødt og stuetempereret
- 125 g rørsukker
- 3 æg
- ½ tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hak chokolade og mandler lidt groft.
- Tag en skål og kom smør og sukker i skålen. Pisk det grundigt indtil det er let og luftigt. Tilsæt et æg mens der piskes og gentag indtil alle æg er brugt.
- Mos bananer i en dyb tallerken.
- Rør og vend de mosede bananer, hakkede chokolade og mandler i dejen.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver og salt under omrøring.
- Fordel dejen i 12 muffins forme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 15 til 20 minutter eller indtil de er gennembagte.
- Sæt muffins til afkøling, og spis dem lune.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Det er vigtigt, at bananer er modne
- Brug en god mørk chokolade
- Rørsukker kan erstattes af almindeligt sukker
❓ FAQ
3 dage i kagedåse
Ja, hasselnødder er særdeles velegnede
Ja, vanilje er velegnet
Kommentarer
Ingen kommentarer