Rabarber Cupcakes med marcipan, spises lune og smager allerbedst helt friskbagte. De kan dog holde sig friske et par dage i en lukket pose.
Disse lækre cupcakes er nogle af de mest velsmagende der findes og de er heldigvis også rigtig nemme, at lave.
Du får syrlighed fra rabarber, sødme, nøddeagtig smag af marcipan, og dejlig aroma af vaniljen. Rabarber cupcakes, har derudover også en lækker svampet konsistens, som de fleste foretrækker.
Prøv også cupcakes med rabarber, hindbær og jordbær
Gå til
Derfor skal du lave rabarber cupcakes med marcipan
Rabarber cupcakes kan være et spændende og enestående twist, i stedet for de traditionelle cupcakes, muffins eller kager, og de giver mulighed for serveringer, der er nemme at dele med andre eller blot nyde på farten.
Derudover kan cupcakes være nemmere at portion anrette og dekorere end en kage i fuld størrelse.
Men hvis du foretrækker en kage, er der ingen grund til, at du ikke kunne lave en rabarberkage i stedet for! Valget afhænger i sidste ende af personlige præferencer og lejligheden.
👨🏻🍳Beskrivelse af Ingredienser
Æg – Brug almindelige æg størrelse medium.
Hvedemel – Vi bruger hvedemel af god kvalitet og gerne økologisk.
Sukker – Vi bruger almindelig stødt melis.
Marcipan – Her bruger vi Odense marcipan, men brug din foretrukne.
Smør – Lurpak
Rabarber – Her bruger vi små tynde og gennemfarvede røde rabarberstilke.
Vanilje – Vi bruger ægte vaniljestang
Kanel – Vi bruger stødt kanel
Yoghurt naturel – Vi bruger økologisk yoghurt naturel fra naturmælk.
Bagepulver – Ingen speciel
Honning – God flydende
Cremefraiche – Du kan bruge både den almindelige og den lette
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
3 stk. æg
150 g hvedemel
125 g sukker
100 g. marcipan (grofthakket )
75 g blødt smør
2 dl rabarber (, skåret i små stykker)
½ stk. vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
¼ tsk. kanel (kan udelades)
½ dl yoghurt naturel
½ tsk. bagepulver
🥣 Glasur
1 spsk. honning
Vaniljecremefraiche
3 dl cremefraiche
½ stk. vaniljestang
1 spsk. sukker
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Klargør rabarber og hak dem i små stykker.
Drys rabarber med lidt kanel, en spsk. sukker og al det hakkede marcipan.
Smør, sukker og vaniljekorn (vaniljesukker) piskes sammen til en luftig æggesnaps.
Tilsæt nu resten af ingredienserne lidt efter lidt. Først piskes æggene i et af gangen.
Derefter røres melet og bagepulver i og det røres godt sammen.
Rør sukker, marcipanblandingen og rabarber i dejen.
Bland det sammen indtil du har en ensartet blød dej.
Sæt silikone eller papir cupcakesforme i en fast metal cupcakesform,
Fyld kun dejen i formene ¾ op, da de hæver under bagningen.
Sæt Rabarber Cupcakes midt i en forvarmet ovn, og giv dem ca. 20 – 25 min. ved 175 grader almindelig varme.
Stik en strikkepind ind i cupcakes og se om der hænger dej ved. Hænger der dej på strikkepind, gives længere bagetid.
Sæt rabarbercupcakes til afkøling på en rist inden glasur eller frostingen smøres på.
Smør honning på toppen af et par stykker.
Lad nogle være som de er.
Giv andre Glasur af flormelis evt. tilsat lidt citronsaft.
Vaniljecremefraiche
Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv eller gaffel.
Bland vaniljekorn med lidt sukker.
Vanilje, sukker og cremefraiche røres godt sammen og serveres kold til de lune cupcakes.
🍽Servering
Sæt en lun cupcakes på en desserttallerken.
Kom 1 spsk. vaniljecremefraiche på tallerkenen. Kom lidt rabarberkompot på også hvid du har dette.
Servér straks
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle Tips til Rabarber Cupcakes med marcipan:
Du kan udelade marcipan
Du kan tilsætte lidt jordbær til rabarber og røre det sammen
Opskrift med noter
Rabarber cupcakes med marcipan
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 3 stk. æg
- 150 g hvedemel
- 125 g sukker
- 100 g. marcipan (grofthakket )
- 75 g blødt smør
- 2 dl rabarber (, skåret i små stykker)
- ½ stk. vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
- ¼ tsk. kanel (kan udelades)
- ½ dl yoghurt naturel
- ½ tsk. bagepulver
Glasur
- 1 spsk. honning
vaniljecremefraiche
- 3 dl cremefraiche
- ½ stk. vaniljestang
- 1 spsk. sukker
Sådan gør du
- Klargør rabarber og hak dem i små stykker.
- Drys rabarber med lidt kanel, en spsk. sukker og al det hakkede marcipan.
- Smør, sukker og vaniljekorn (vaniljesukker) piskes sammen til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt nu resten af ingredienserne lidt efter lidt. Først piskes æggene i et af gangen.
- Derefter røres melet og bagepulver i og det røres godt sammen.
- Rør sukker, marcipanblandingen og rabarber i dejen.
- Bland det sammen indtil du har en ensartet blød dej.
- Sæt silikone eller papir cupcakesforme i en fast metal cupcakesform,
- Fyld kun dejen i formene ¾ op, da de hæver under bagningen.
- Sæt Rabarber Cupcakes midt i en forvarmet ovn, og giv dem ca. 20 – 25 min. ved 175 grader almindelig varme.
- Stik en strikkepind ind i cupcakes og se om der hænger dej ved. Hænger der dej på strikkepind, gives længere bagetid.
- Sæt rabarbercupcakes til afkøling på en rist inden glasur eller frostingen smøres på.
- Smør honning på toppen af et par stykker.
- Lad nogle være som de er.
- Giv andre Glasur af flormelis evt. tilsat lidt citronsaft.
Vaniljecremefraiche
- Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv eller gaffel.
- Bland vaniljekorn med lidt sukker.
- Vanilje, sukker og cremefraiche røres godt sammen og serveres kold til de lune cupcakes.
Servering
- Sæt en lun cupcakes på en desserttallerken.
- Kom 1 spsk. vaniljecremefraiche på tallerkenen. Kom lidt rabarberkompot på også hvid du har dette.
- Servér straks
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer