Opskrift på perfekt fødselsdagskage og fødselsdagslagkage med det danske flag der kommer frem når du skærer stykker ud af lagkagen. Fødselsdagskagen er perfekt til fødselsdage og andre begivenheder. Når du skærer et stykke fødselsdagslagkage ud, er motivet i lagkagen Dannebrog. Derfor kaldes kagen også for Dannebrogskage. Lagkagen serveres med masser af flødeskum og friske bær, som også giver lagkagen et flot udtryk.
Gå til
Lagkage til mærkedage
Fødselsdage
Denne fødselsdagskage er den sammen som Dannebrogskage, og som især laves til fødselsdage. Det er en lagkage som vi har lavet flere gange og hvor vi udskifter de friske bær, med årstiden bær og frugter. Men den røde og hvide farve er standard så det Danske flag dannes naturligt når kagen skæres ud. Ellers har man frit slag til f.eks. at udskifte jordbær med stikkelsbær, eller måske hindbær eller andet rødt bær.
Børnefødselsdag
Fødselsdagslagkagen vil give glæde og overraske dine gæster når du skærer kagen ud. Det er en lagkage som er lidt sværere at lave end almindelige lagkager, men resultatet er også derefter. Ny opskrift på fødselsdagslagkage er lavet så den passer perfekt til børnefødselsdage.
Bryllupskage
Fødselsdagslagkagen gør sig bemærket ved enhver fødselsdagsselskab og endda også til, studenterfester, jubilæum, nytårsaften og bryllupper, bare for at nævne nogle andre festlige lejligheder.
Opskrift med noter
Fødselsdagskage – Fødselsdagslagkage
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser Vaniljebunde
- 275 g hvedemel
- 250 g sukker
- 250 g smør
- 40 g rød frugtfarve
- 7 stk. æg
- 1 stk. vaniljestang
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl sødmælk
Ingredienser Limecreme
- 7 stk. husblas
- 300 g hvid chokolade
- 2 stk. vaniljestænger
- 4 tsk. sukker
- 1 l piskefløde
- 3 stk. lime (økologisk)
Pynt
- 1 håndfuld Brombær
- 1 håndfuld Jordbær
- 1 håndfuld blåbær
- 10 stk. citronmelisse (blade)
Sådan gør du
Fremgangsmåde Limecreme
- Udblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 30 min.
- Hak den hvide chokolade fint og kom den op i en anden skål.
- Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det op til chokoladen og rør det sammen.
- Tag en gryde og hæld fløden i gryden og varm det op til ca. 80 grader. Brug et termometer beregnet hertil. Hæld fløden over chokoladen lidt af gangen og under omrøring og indtil du ikke har mere fløde.
- Tag nu husblas og vrid den indtil der ikke er mere vand og kom den i chokoladen og rør husblassen ud i chokoladen.
- Skyl lime og riv skallen af uden at det hvide kommer med. Kom det ned i chokoladen. Pres limesaften ud af lime og hæld derefter saften gennem en sigte ned til chokoladen under omrøring. Sæt det til nedkøling i køleskabet.
Fremgangsmåde Bunde
- Kom smør og sukker i skålen. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det i skålen og pisk det hele indtil du har en cremet masse.
- Kom æg i skålen et af gangen mens der piskes. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen i en anden skål og vend det i æggemassen og rør rundt. Til sidst tilsætter du den lune mælk og rør den ind i massen.
- Tag en springform på 24 cm og smør siderne ind i smør. Læg et stykke bagepapir der passer til i bunden og hæld nu dejen i springform. Bank forsigtigt springform ned i bordet så dejen fordeler sig eller brug dejskraber. Bag bunden midt i en 175 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller indtil bunden er gylden og gennembagt. Stik evt. en strikkepind ind i bunden. Hænger der dej ved, er bunden ikke færdig og skal bages videre.
- Sæt bunden til afkøling på en bagerist.
Fremgangsmåde Dannebrogskage
- Skær den bagte top væk så den røde bund kommer frem. Skær bunden i to lige tykke og helt plane bunde.
- Rengør springform så den kan bruges igen.
- Klip lagkageplast eller køb det færdigt. Lagkageplast kommes rundt i springform, så lagkage slipper nemmere.
- Nu kommer det sjove arbejde og her skal du bruge udstikker. Men to tallerkener, skåle eller lign. til, at lave dannebrog inde i kagen, kan sagtens bruges. Se billeder hvordan vi gør.
- Læg den ene bund i bunden af springform. Tag nu dine tallerkener eller lign. som skal være ca. 18 cm og 14 cm i diameter.
- Skær rundt om tallerkener på 18 cm og 14 cm. Fjern ringen på 2 cm som er kommet i kagebund. Nu er der kommet et mellemrum af luft på 2 cm i kagebund.
- Gør det det samme med den anden bund. Lad den ene bund blive i springform.
- Tag limecreme ud af køleskabet og pisk den op igen. Tag en sprøjtepose, klip et passende hul. Kom den piskede creme op i sprøjteposen og sprøjt og fyld limecreme i mellemrummet mellem kagebund. Derefter sprøjter du ca. 2 cm højt lag over bund. Glat det helt jævnt med en paletkniv eller dejskraber der er dyppet i vand.
- Nu sætter du den yderste ring forsigtigt ovenpå og derefter den inderste. Nu fylder du igen mellemrummet op med limecreme og til sidst et lag ovenpå. Glat igen limecreme.
- Sæt dannebrogskagen i køleskabet, hvor den skal blive helt nedkølet inden den pyntes.
- Tag kagen ud af køleskabet. Pisk fløde op til flødeskum. Kom flødeskum over hele dannebrogskagen og skrab den fin og glat. Nu kan du evt. lave et flot mønster på kanten.
- Pynt med friske bær og sæt dannebrogskagen på køl indtil servering.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 2 timer. Samlet tid er ca. 3 timer og 20 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 275 g hvedemel
- 250 g sukker
- 250 g smør
- 40 g rød frugtfarve
- 7 stk. æg
- 1 stk. vaniljestang
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl sødmælk
Ingredienser Limecreme
- 7 stk. husblas
- 300 g hvid chokolade
- 2 stk. vaniljestænger
- 4 tsk. sukker
- 1 l piskefløde
- 3 stk. lime økologisk
🥬Pynt
- 1 håndfuld Brombær
- 1 håndfuld Jordbær
- 1 håndfuld blåbær
- 10 stk. citronmelisse blade
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde Limecreme
- Udblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 30 min.
- Hak den hvide chokolade fint og kom den op i en anden skål.
- Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det op til chokoladen og rør det sammen.
- Tag en gryde og hæld fløden i gryden og varm det op til ca. 80 grader. Brug et termometer beregnet hertil. Hæld fløden over chokoladen lidt af gangen og under omrøring og indtil du ikke har mere fløde.
- Tag nu husblas og vrid den indtil der ikke er mere vand og kom den i chokoladen og rør husblassen ud i chokoladen.
- Skyl lime og riv skallen af uden at det hvide kommer med. Kom det ned i chokoladen. Pres limesaften ud af lime og hæld derefter saften gennem en sigte ned til chokoladen under omrøring. Sæt det til nedkøling i køleskabet.
Fremgangsmåde Bunde
- Kom smør og sukker i skålen. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det i skålen og pisk det hele indtil du har en cremet masse.
- Kom æg i skålen et af gangen mens der piskes. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen i en anden skål og vend det i æggemassen og rør rundt. Til sidst tilsætter du den lune mælk og rør den ind i massen.
- Tag en springform på 24 cm og smør siderne ind i smør. Læg et stykke bagepapir der passer til i bunden og hæld nu dejen i springform. Bank forsigtigt springform ned i bordet så dejen fordeler sig eller brug dejskraber. Bag bunden midt i en 175 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller indtil bunden er gylden og gennembagt. Stik evt. en strikkepind ind i bunden. Hænger der dej ved, er bunden ikke færdig og skal bages videre.
- Sæt bunden til afkøling på en bagerist.
Fremgangsmåde Dannebrogskage
- Skær den bagte top væk så den røde bund kommer frem. Skær bunden i to lige tykke og helt plane bunde.
- Rengør springform så den kan bruges igen.
- Klip lagkageplast eller køb det færdigt. Lagkageplast kommes rundt i springform, så lagkage slipper nemmere.
- Nu kommer det sjove arbejde og her skal du bruge udstikker. Men to tallerkener, skåle eller lign. til, at lave dannebrog inde i kagen, kan sagtens bruges. Se billeder hvordan vi gør.
- Læg den ene bund i bunden af springform. Tag nu dine tallerkener eller lign. som skal være ca. 18 cm og 14 cm i diameter.
- Skær rundt om tallerkener på 18 cm og 14 cm. Fjern ringen på 2 cm som er kommet i kagebund. Nu er der kommet et mellemrum af luft på 2 cm i kagebund.
- Gør det det samme med den anden bund. Lad den ene bund blive i springform.
- Tag limecreme ud af køleskabet og pisk den op igen. Tag en sprøjtepose, klip et passende hul. Kom den piskede creme op i sprøjteposen og sprøjt og fyld limecreme i mellemrummet mellem kagebund. Derefter sprøjter du ca. 2 cm højt lag over bund. Glat det helt jævnt med en paletkniv eller dejskraber der er dyppet i vand.
- Nu sætter du den yderste ring forsigtigt ovenpå og derefter den inderste. Nu fylder du igen mellemrummet op med limecreme og til sidst et lag ovenpå. Glat igen limecreme.
- Sæt dannebrogskagen i køleskabet, hvor den skal blive helt nedkølet inden den pyntes.
- Tag kagen ud af køleskabet. Pisk fløde op til flødeskum. Kom flødeskum over hele dannebrogskagen og skrab den fin og glat. Nu kan du evt. lave et flot mønster på kanten.
- Pynt med friske bær og sæt dannebrogskagen på køl indtil servering.
Kommentarer
Ingen kommentarer