Der findes god is og så findes der rigtig god is. Denne opskrift på hjemmelavet abrikos is er en af de bedste vi selv bruger. Hvis du følger opskriften undgår du, at isen krystalliser, og bliver lige så utrolig lækker og blød som de is du køber hos de professionelle. Du kan bruge isen til, at lave ”gammeldags isvafler” som du kan købe i kiosken eller spise isen som den er.
Prøv også fersken is
Gå til
Sådan undgår du, at isen krystalliserer
Vi har lavet meget hjemmelavet is, og vi er tit blevet skuffet over resultatet. De ru iskrystaller kan ødelægge glæden over det færdige resultat. Men da vi erstattede sukker med glukosesirup kunne vi pludselig lave bedre is end dem vi køber. Nu er det smagen vi koncentrerer os om og ikke om isen krystalliserer. Nu er det også muligt, at lave den mest fantastiske vaniljeis, som virkelig smager af noget og er lækker cremet.
Opskrift med noter
Hjemmelavet Abrikos is med vanilje
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 4 stk. Æggeblommer (pasteuriserede )
- 1 dl Sukker
- 2 dl Mælk
- 1 ½ dl Piskefløde
- 1 dl Glukosesirup
- 2 dl Abrikosgrød
- ½ stk. Vaniljestang
Sådan gør du
- Æggeblommer og sukker piskes sammen til en æggesnaps.
- Skrab vanilje ud af vaniljestang.
- Tag en lille gryde og kom mælk, vanilje og vaniljestang, fløde og glukosesirup i og kog det op.
- Æggesnapsen piskes ned i den kogende mælkeblanding og tages af varmen.
- Derefter hældes det hele igennem en si.
- Tilsæt nu abrikos grøden og rør godt rundt.
- Sættes til afkøling og kommes i køleskabet, inden du sætter den i fryseren eller kommer den i en ismaskine.
- Kør blandingen i en ismaskine i ca. 40 min eller indtil den har fået god tyk konsistens.
- Hvis du ikke har en ismaskine hældes isen i en skål, som stilles i fryseren i minimum 5 timer.
- Rør i isen en gang imellem så du undgår at isen krystalliserer.
- Isen kan spises når den er helt nedkølet men ikke hård.
Noter
- Hvis du vil variere smagen, kan du tilsætte knust mørk chokolade, andre bær eller frugt til basis isen for, at variere smagen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Køletid ca. 5 timer. Samlet tid er ca. 5 timer 10 min. Opskrift til 12 personer.
- 4 Æggeblommer (pasteuriserede )
- 1 dl Sukker
- 2 dl Mælk
- 1 ½ dl Piskefløde
- 1 dl Glukosesirup
- 2 dl Abrikosgrød
- ½ stk. Vaniljestang
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Æggeblommer og sukker piskes sammen til en æggesnaps.
- Skrab vanilje ud af vaniljestang.
- Tag en lille gryde og kom mælk, vanilje og vaniljestang, fløde og glukosesirup i og kog det op.
- Æggesnapsen piskes ned i den kogende mælkeblanding og tages af varmen.
- Derefter hældes det hele igennem en si.
- Tilsæt nu abrikos grøden og rør godt rundt.
- Sættes til afkøling og kommes i køleskabet, inden du sætter den i fryseren eller kommer den i en ismaskine.
- Kør blandingen i en ismaskine i ca. 40 min eller indtil den har fået god tyk konsistens.
- Hvis du ikke har en ismaskine hældes isen i en skål, som stilles i fryseren i minimum 5 timer.
- Rør i isen en gang imellem så du undgår at isen krystalliserer.
- Isen kan spises når den er helt nedkølet men ikke hård.
📖Variation
Du kan variere abrikos is, ved at tilsætte andre ingredienser til basisopskriften.
- Koncentreret marmelade af jordbær, kirsebær og andre marmelader, har vi rigtig gode erfaringer med.
- Knust mørk chokolade tilsat lakrids er også rigtig godt.
- Prøv også, at koge en marmelade sammen sammen af f.eks. kirsebær som så tilsættes knuste makroner eller den italienske småkage amaretti.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Hvis du vil variere smagen, kan du tilsætte knust mørk chokolade, andre bær eller frugt til basis isen for, at variere smagen.
❓ FAQ
Isen krystalliserer fordi du bruger sukker. Du skal bruge glukosesirup, så undgår du, at isen krystalliserer.
Ja, vores opskrift er en basisopskrift, som vi så tilsætter forskellige ingredienser.
Kommentarer
Ingen kommentarer