Nu tænker du måske – suppekur? Og så op til jul? Aldrig i livet.
Men den er god nok og grunden til jeg har valgt og smide denne op nu er, fordi mange gerne vil have lov til netop og spise alle de her lækre ting i julen.
Så her er en lille suppekur som ikke tager mere end 4 dage (der er til 8 portioner og du skal spise dem middag og aften), og så skulle du gerne være klar til de ekstra kilo, som juledagene måske kunne byde på.
Så kan du i hvert fald spise med god samvittighed – hvis du ikke allerede gør det i forvejen.
Og ellers kan du altid gemme denne til julen er forbi, fordi vi ved det jo – slankekur i januar og alt det der :D!
Obs! suppekuren er også god til, hvis man en weekend eller i noget tid bare har spist for meget usundt og man føler sig oppustet og lige har brug for et par dage hvor man lige får ”renset ud” og føler sig til rette igen.
Så kan denne kur lige tage den værste topmave så du er klar til weekenden og den stramme kjole 😀
Antal: 8 portioner i alt – skal spises middag og aften
Af Julie Fie – Min Madopskrift
Prøv også fedtfattige tunmousse ruller
eller
Gå til
Sådan opretholder du vægttabet
Da suppekuren “kun” varer i 4 dage, vil du højst sandsynligt opleve et let vægttab. For at opretholde det opnåede vægttab, anbefaler vi motion, som gå eller løb. Hvis du ikke gør dette, vil du højst sandsynligt miste det opnåede vægttab.
Inden du går i gang med suppekuren
Før du begynder på denne opskrift, skal du være opmærksom på følgende:
Ingredienser: Læs ingredienslisten igennem og tjek om du har de nødvendige ingredienser, eller mulige erstatninger inden du køber ind.
Ingredienser klargjort: Som nævnt skal du have alle de nødvendige ingredienser klar på forhånd. Sørg for at have dem ved hånden for at undgå afbrydelser under tilberedningen.
Mål: Sørg for, at du forstår de måleenheder, der bruges i opskriften (f.eks. gram, liter) og har passende måleværktøjer til rådighed.
Madlavningsudstyr: Tjek, om du har alt det nødvendige udstyr, der er nævnt i opskriften, såsom gryder, pander, knive og skærebrætter, for at forberede suppen ordentligt.
Tilberedningstid: Vær opmærksom på den anslåede tilberedningstid, der er nævnt i opskriften. Dette vil hjælpe dig med at planlægge i overensstemmelse hermed og sikre, at du har nok tid til rådighed.
Diætrestriktioner: Hvis du eller nogen, der spiser suppen, har nogen diætrestriktioner eller allergier, skal du omhyggeligt gennemgå ingredienserne for at sikre, at de er egnede. Bekræft desuden, om opskriften stemmer overens med en specifik kostplan, du følger.
Færdighedsniveau: Overvej kompleksiteten og det færdighedsniveau, der kræves til opskriften. Hvis du er nybegynder, skal du sørge for at forstå de involverede trin eller søge hjælp, hvis det er nødvendigt.
Sundhedsmæssige overvejelser: Hvis du har nogen sundhedsmæssige bekymringer eller medicinske tilstande, skal du rådføre dig med en sundhedspersonale eller en ernæringsekspert, før du starter en specifik kostplan, kur eller opskrift. Dette er en kur, og må kun spises i nævnte periode.
Ved at være opmærksom på disse faktorer, vil det være lettere for dig at forberede suppen med succes og imødekomme eventuelle specifikke krav eller præferencer, du måtte have.
Hønsebouillon
Det er nemmest og hurtigst, at bruge færdiglavet hønsebouillon. Du kan bruge både det der er i glas eller de små hønsebouillonterninger.
Du kan også lave hønsebouillon selv, og den er klart bedst, men der skal du sætte en del tid af, da det er en længere proces, da der skal bruges en rigtig suppehøne.
Kylling duer ikke rigtig til hønsebouillon, da de ikke indeholder meget smag.
Hvis du kan få fat i frilandshøns, vil det være det bedst.
Suppekuren – den originale
Når du spiser denne suppe, får du en dejlig mæthedsfornemmelse, selvom du ikke spiser samme mængde mad, som du normalt ville spise.
Derudover, er ingredinserne gode ved dine tarme, da suppe ikke er “stoppende”, men er tværtimod med til, at få maden igennem tarme, så suppekuren er også god for maven.
Husk også at motion, som f.eks. løb, er med til, at give en bedre fordøjelse og vægttab, da rystelserne i kroppen sætter gang i systemet.
Opskrift med noter
Suppekuren – den originale opskrift
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Kød
- 600 g kylling (eller kalkunkød uden skind)
Grøntsager
- 400 g bønner (hvide i vand, dåse)
- 3 stk. tomater (store)
- 2 stk. løg (store hvide eller alm.)
- 2 fed hvidløg (store)
- 2 stk. gulerødder
- 2 stilke bladselleri
- 1 stk. chili (frisk med kerner)
Ekstra tilbehør
- 2 spsk. jomfruolivenolie
- 2½ l hønsebouillon (ca. 2½ terning. Eller gerne hjemmelavet hønsebouillon)
- 60 g parmesan (revet)
- 1 tsk. oregano (tørret elle 1 spsk. frisk)
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl chili. Pil løg og hvidløg. Først hakkes løg, hvidløg og chili fint.
- Dernæst skæres kylling- eller kalkunkødet i små stykker.
- Skræl gulerødder. Snit nu gulerødder, bladselleri og tomater i større stykker og lad de hvide bønner dryppe af.
- Nu opvarmes olien i en stor gryde og løgene tilsættes og lad dem svitse i ca. 5 min.
- Tilsæt kødet og brun det i ca. 5 min.
- Kom hvidløg, chili, gulerødder, bladselleri og oregano i gryden og rør det godt sammen med kød og løg.
- Tilsæt bouillonen, giv suppen et opkog og lad den småkoge i 5 min.
- Tilsæt derpå tomater og bønner og lad det hele koge i et par minutter.
- Smag suppen til med lidt salt og peber (evt. noget ekstra chili hvis det gerne må smage af noget – det sætter også forbrændingen i gang) og sluk for varmen.
- Nu kan du fordele suppen i 8 portioner og så har du en ”lyn kur” til 4 dage.
Servering
- Hver portion suppe skal/kan serveres med 1-2 tsk. revet parmesan på toppen – det giver lige lidt ekstra god smag og mæthed.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til suppekuren:
*** HUSK og drikke en masse vand til og indimellem i disse dage. Væske giver mæthedsfornemmelse og derudover kan suppen også være lidt stærk så et stort glas vand kan blive tiltrængt ved siden af.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Det skal du bruge:
2 store hvide løg
2 store fed hvidløg
1 frisk chili med kerner
600 g kylling- eller kalkunkød uden skind
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
3 store tomater
400 g hvide bønner i vand (konserves)
2 spsk. jomfruolivenolie
1 tsk. oregano
2½ l fedtfattig kyllingebouillon
Salt og peber
Ca. 60 g revet parmesan
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl chili. Pil løg og hvidløg. Først hakkes løg, hvidløg og chili fint.
- Dernæst skæres kylling- eller kalkunkødet i små stykker.
- Skræl gulerødder. Snit nu gulerødder, bladselleri og tomater i større stykker og lad de hvide bønner dryppe af.
- Nu opvarmes olien i en stor gryde og løgene tilsættes og lad dem svitse i ca. 5 min.
- Tilsæt kødet og brun det i ca. 5 min.
- Kom hvidløg, chili, gulerødder, bladselleri og oregano i gryden og rør det godt sammen med kød og løg.
- Tilsæt bouillonen, giv suppen et opkog og lad den småkoge i 5 min.
- Tilsæt derpå tomater og bønner og lad det hele koge i et par minutter.
- Smag suppen til med lidt salt og peber (evt. noget ekstra chili hvis det gerne må smage af noget – det sætter også forbrændingen i gang) og sluk for varmen.
- Nu kan du fordele suppen i 8 portioner og så har du en ”lyn kur” til 4 dage.
🍽Servering
Her er vores forslag på servering af opskriften.
- Hver portion suppe skal/kan serveres med 1-2 tsk. revet parmesan på toppen – det giver lige lidt ekstra god smag og mæthed.
VELBEKOMME og ”held og lykke” med kuren – håber den virker for dig.
Mange varme julehilsner Julie Fie Geisle
Madskribent på Min madopskrift.
OBS!
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften. Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂
Vi ses!
Mia
Det var bare en god opskrift Fie !
Tine Frederiksen
Hvor kan jeg få fat i fedtfattig kyllingebouillion? Eller hvordan laver man den? Vil mega gerne på kuren til at kickstarte mit vægttab….
På forhånd tak
Bjørn Nielsen
Hej Tine
Tak for dit spørgsmål.
Du kan evt. prøve om du kan købe fedtfattig kyllingebouillon i Rema 1000
Men du kan også lave kyllingebouillon selv. Det er også sundere 🙂
Håber du kan bruge svaret
Hilsen
Bjørn
Min Madopskrift
Sandra
Hej.
Er der tanken man skal nøjes med de to måltider om dagen?
Mange hilsner Sandra
Bjørn Nielsen
Hej Sandra
Ja det er det 🙂
Det er også vigtigt at huske, at drikke rigeligt vand.
Du følger bare opskriften som beskrevet.
Velbekomme og god fornøjelse med suppekuren 🙂
Hilsen
Min Madopskrift