Brug økologiske rødbeder til rødbedesuppe med chili for, at få den bedste smag. Denne rødbedesuppe er nem at lave og er sprængfuld af vitaminer og mineraler. Suppen giver en god mæthedsfornemmelse og “booster” dit helbred. Vi har tilsat andre grøntsager som f.eks. lidt rødkål og porre. Dette gør vi blandt andet for, at variere grøntsager men kan udelades eller varieres efter smag. Prøv også blendet grøntsagssuppe
Gå til

Rødbedesuppe vegetarisk og vegansk
Denne rødbedesuppe er helt uden animalske produkter og opskriften på rødbedesuppen er baseret på planter. Der er masser af god smag i de grøntsager der er brugt i opskriften, så det er ikke nødvendigt, at tilsætte fløde eller mælk.
Blendet suppe
Vi laver blendede supper en gang imellem og særligt om efteråret og vinter. Rødbedesuppen er måske den smukkeste af alle supper pga. af sin smukke dybe mørkerøde farve. Drys med almindelige tørrede græskarkerner, for at tilføre lidt sødme og fylde til suppen, da den kun får sin sødme fra gulerødder.
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Tilberedningstid er ca. 40 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser
- 4 stk. Rødbeder ca. 600 gram
- 3 stk. gulerødder ca. 100 gram
- 1 stk. Rødkål ca. 200 gram
- 1 stk. bagekartoffel
- 1 stk. porre
- 1 stk. pastinak
- 1 stk. jordskok
- 1 stk. lime
- 3 dl. vand eller bouillon
- ½ stk. rød chili
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. Olivenolie
🔪 Sådan gør du
- Klargør alle grøntsager ved at skylle dem i koldt vand og snitte dem groft.
- Kom alle grøntsagerne i en stor gryde med olivenolie.
- Svits nu grøntsager under omrøring i ca. 2 minutter.
- Tilsæt vand eller bouillon, læg låg på og lad det simre i ca. 40 minutter ved svag varme.
- Rør rundt i gryden så grøntsager bliver fordelt og kogt møre.
- Blend suppen helt lind og glat og smag til med saft fra lime og salt. Tilsæt evt. ekstra væde hvis suppen er for tyk.
- Tilsæt evt. ekstra væde hvis suppen er for tyk.
- Anret suppen i en dyb tallerken og drys græskarkerner over og server straks.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan smage suppen til med smør og fløde, hvis du ønsker en mildere smag og mere cremet suppe. Bemærk, at så er suppen knap så sund og fedtfattig.
- Du kan komme en klat cremefraiche på toppen.
- Hvis din rødbedesuppe er lyserød har du brugt for lidt rødbeder.
❓ FAQ
Ja
Ca. 5 dage
Ja, erstat vand eller bouillon med fløde, men så er opskriften ikke vegansk mere.
📖 Opskrift
Rødbedesuppe med chili
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 4 stk. Rødbeder (ca. 600 gram)
- 3 stk. Gulerødder (ca. 100 gram)
- 1 stk. Rødkål (ca. 200 gram)
- 1 stk. Bagekartoffel
- 1 stk. Porre
- 1 stk. Pastinak
- 1 stk. Jordskok
- 1 stk. Lime
- 3 dl. Vand eller bouillon
- ½ stk. Chili (rød)
- 2 tsk Salt
- 1 spsk. Olivenolie
Sådan gør du
- Klargør alle grøntsager ved at skylle dem i koldt vand og snitte dem groft.
- Kom alle grøntsagerne i en stor gryde med olivenolie.
- Svits nu grøntsager under omrøring i ca. 2 minutter.
- Tilsæt vand eller bouillon, læg låg på og lad det simre i ca. 40 minutter ved svag varme.
- Rør rundt i gryden så grøntsager bliver fordelt og kogt møre.
- Blend suppen helt lind og glat og smag til med saft fra lime og salt. Tilsæt evt. ekstra væde hvis suppen er for tyk.
- Tilsæt evt. ekstra væde hvis suppen er for tyk.
- Anret suppen i en dyb tallerken og drys græskarkerner over og server straks.
Noter
- Du kan smage suppen til med smør og fløde, hvis du ønsker en mildere smag og mere cremet suppe. Bemærk, at så er suppen knap så sund og fedtfattig.
- Du kan komme en klat cremefraiche på toppen.
- Hvis din rødbedesuppe er lyserød har du brugt for lidt rødbeder.
Skriv en kommentar