• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Supper

    Hokkaidosuppe

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 5 måneder siden

    Hokkaidosuppe med ristede græskarkerner

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total10
    • 9
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Hokkaidosuppe er en helt genial grøntsagssuppe. Det er opgradering af grøntsagssupperne fra 80èrne, hvor blendede supper i alle mulige varianter var almindelige. Denne opskrift på hokkaidosuppe er en grundopskrift som kan spises som den er, eller tilsættes forskellige former for kød. (Se tips).

    Gå til
    • Kylling
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Kylling

    Suppe er altid godt at begynde et måltid med. Det bruges også meget sydpå, hvor et måltid ofte består at flere menuer. Lav en stor hokkaidosuppe og brug den som forret et par dage. Hvis du ønsker lidt fyld til Hokkaidosuppen, kan du svitse lidt kylling og komme det i suppen.

    Prøv hokkaidosuppe med kylling.

    Hokkaidosuppe med æbler vendt i honning
    Hokkaidosuppe med æbler vendt i honning

    📋 Opskrift

    Hokkaidosuppe med croutoner

    Hokkaidosuppe

    Opskrift på Hokkaidosuppe med croutoner
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 20 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Supper
    Køkken Japansk
    Antal 6 Personer
    Kalorier 48 %

    Ingredienser
      

    • 1 stk. Hokkaido (græskar)
    • 2 stk. Æbler
    • 1 spsk. Honning
    • 1 stk. løg
    • 1 stk. porre (Tynd)
    • 4 fed hvidløg
    • 2 stk. gulerødder
    • 5 stk. kartofler
    • ½ stk. rød chili (uden kerner)
    • 1 cm. ingefær (frisk fintrevet)
    • 1 liter grøntsagsbouillon
    • 2 dl piskefløde
    • 1 spsk. olivenolie
    • 1 stk. citron (økologisk)
    • 1 spsk. citronsaft
    • ¼ tsk. spidskommen (friskkværnet)
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber

    Tilbehør

    • 1 dl. græskarkerner (ristede )
    • 6 stk. flutes eller groft brød
    • 2 spsk. smør
    • 400 g croutoner
    • 2 dl Græsk yoghurt

    Sådan gør du
     

    • Klargør grøntsager til suppen.
    • Hak hvidløg fint, skræl og skær gulerødder i små tern. Hak chili fint. Riv ingefær så du får en teskefuld. Klargør bouillon. Riv lidt citronskal af, så du får en teskefuld. Snit porre.
    • Skær Hokkaido græskar midt igennem.
    • Skrab alle kerner ud.
    • Skær græskar med skræl i lidt grove stykker.
    • Kom olivenolie i en stor gryde og svits grøntsagerne, citronskal, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i ca. 2 minutter.
    • Hæld grøntsagsbouillon op i gryden. Du skal stadig kunne se lidt af grøntsager, da du ellers får for meget væske og suppen bliver for tynd.
    • Lad det simre under låg i ca. 15-18 minutter.
    • Mærk på grøntsager om de er møre.
    • Nu skal du blende suppen.
    • Er den for tyk, tilsættes mere bouillon eller vand. Er den for tynd koges den mere ind.
    • Hokkaidosuppe skal blendes til den er blød og cremet.
    • Smag suppen til med fløde, citronsaft, salt og peber og blend suppen igen.
    • Server straks.

    Tilbehør

    • Rist græskarkerner på en tør pande i ca. 1 minut. Kom dem i en skål eller drys det over suppen.
    • Kom croutoner og græsk yoghurt i små skåle.
    • Skyl æbler, fjern kernehus, skær dem i mundrette stykker og kom dem i en lille skål. Vend dem rundt i honning.

    Servering

    • Anret skåle med Hokkaidosuppe og anret de andre skåle på bordet og servér straks.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 962kcal (48%) | Kulhydrater: 150g (50%) | Protein: 27g (54%) | Fedt: 32g (49%) | Mættet fedt: 13g (81%) | Flerumættet fedt: 6g | Enkelumættet fedt: 11g | Trans fedt: 1g | Fiber: 18g (75%) | Sukker: 24g (27%) | Vitamin A: 8407IU (168%) | Vitamin C: 110mg (133%) | Calcium: 253mg (25%) | Jern: 9mg (50%)
    Keyword Hokkaidosuppe, Hokkaidosuppe med croutoner
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Hokkaidosuppe med ristede græskarkerner
    Hokkaidosuppe med ristede græskarkerner og æbler vendt i honning
    • Hokkaido med grøntsager i gryde
      Hokkaido med grøntsager
    • Hokkaidosuppe med croutoner
      Hokkaidosuppe med croutoner
    • Hokkaidosuppe tilsat bouillon
      Hokkaidosuppe tilsat bouillon

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 10 min. Tilberedning ca. 20 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Opskrift til 6 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 1 stk. Hokkaido (græskar)
    • 1 stk. løg
    • 1 stk. porre (Tynd)
    • 4 fed hvidløg
    • 2 stk. gulerødder
    • 5 stk. kartofler
    • ½ stk. rød chili (uden kerner)
    • 1 cm. ingefær (frisk fintrevet)
    • 1 liter grøntsagsbouillon
    • 2 dl piskefløde
    • 1 spsk. olivenolie
    • 1 stk. citron (økologisk)
    • 1 spsk. citronsaft
    • ¼ tsk. spidskommen (friskkværnet)
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber

    🥗 Tilbehør

    • 1 dl. græskarkerner (ristede )
    • 6 stk. flutes eller groft brød
    • 2 spsk. smør
    • 400 g croutoner
    • 2 dl Græsk yoghurt

    🔪 Sådan gør du

    • Klargør grøntsager til suppen.
    • Hak hvidløg fint, skræl og skær gulerødder i små tern. Hak chili fint. Riv ingefær så du får en teskefuld. Klargør bouillon. Riv lidt citronskal af, så du får en teskefuld. Snit porre.
    • Skær Hokkaido græskar midt igennem.
    • Skrab alle kerner ud.
    • Skær græskar med skræl i lidt grove stykker.
    • Kom olivenolie i en stor gryde og svits grøntsagerne, citronskal, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i ca. 2 minutter.
    • Hæld grøntsagsbouillon op i gryden. Du skal stadig kunne se lidt af grøntsager, da du ellers får for meget væske og suppen bliver for tynd.
    • Lad det simre under låg i ca. 15-18 minutter.
    • Mærk på grøntsager om de er møre.
    • Nu skal du blende suppen.
    • Er den for tyk, tilsættes mere bouillon eller vand. Er den for tynd koges den mere ind.
    • Hokkaidosuppe skal blendes til den er blød og cremet.
    • Smag suppen til med fløde, citronsaft, salt og peber og blend suppen igen.
    • Server straks.

    🥗 Tilbehør

    1. Rist græskarkerner på en tør pande i ca. 1 minut. Kom dem i en skål eller drys det over suppen.
    2. Kom croutoner og græsk yoghurt i små skåle.
    3. Skyl æbler, fjern kernehus, skær dem i mundrette stykker og kom dem i en lille skål. Vend dem rundt i honning.

    🍽 Servering

    • Anret skåle med Hokkaidosuppe og anret de andre skåle på bordet og servér straks.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan tilsætte kød efter du har blendet suppen.
    • Særligt velegnet er møre kødtyper som, kylling, fisk og skaldyr.
    • Du kan tilsætte nudler

    ❓ FAQ

    Kan man spise hele Hokkaido?

    Ja, hele Hokkaido kan spises, også skrællen, som kan syltes.

    Hvordan smager Hokkaido?

    Hokkaido er mild i smagen.

    Hvilke krydderier til Hokkaido?

    Ingefær, spidskommen, paprika, chili, hvidløg, citron, vanilje, kanel og kardemomme, salt og peber.

    Hokkaidosuppe med croutoner
    Hokkaidosuppe med croutoner
    Del meget gerne
    • Total10
    • 9
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Hokkaidosuppe med kylling
    Luciaboller og lussekatte »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Grøntsager, Supper Tags: æbler, chili, citron, fløde, Græsk yoghurt, græskar, græskarkerner, grøntsagsbouillon, gulerødder, Hokkaido, honning, hvidløg, Ingefær, kartofler, kylling, løg, Porre, spidskommen

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind