Hokkaidosuppe er en helt genial grรธntsagssuppe. Det er opgradering af grรธntsagssupperne fra 80รจrne, hvor blendede supper i alle mulige varianter var almindelige. Denne opskrift pรฅ hokkaidosuppe er en grundopskrift som kan spises som den er, eller tilsรฆttes forskellige former for kรธd. (Se tips).
Indhold i opskrift - Hop til:
Kylling
Suppe er altid godt at begynde et mรฅltid med. Det bruges ogsรฅ meget sydpรฅ, hvor et mรฅltid ofte bestรฅr at flere menuer. Lav en stor hokkaidosuppe og brug den som forret et par dage. Hvis du รธnsker lidt fyld til Hokkaidosuppen, kan du svitse lidt kylling og komme det i suppen.
Prรธv hokkaidosuppe med kylling.

๐ Komplet opskrift med noter

Hokkaidosuppe
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 1 stk. Hokkaido (grรฆskar)
- 2 stk. รbler
- 1 spsk. Honning
- 1 stk. lรธg
- 1 stk. porre (Tynd)
- 4 fed hvidlรธg
- 2 stk. gulerรธdder
- 5 stk. kartofler
- ยฝ stk. rรธd chili (uden kerner)
- 1 cm. ingefรฆr (frisk fintrevet)
- 1 liter grรธntsagsbouillon
- 2 dl piskeflรธde
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stk. citron (รธkologisk)
- 1 spsk. citronsaft
- ยผ tsk. spidskommen (friskkvรฆrnet)
- 1 tsk. salt og lidt friskkvรฆrnet peber
Tilbehรธr
- 1 dl. grรฆskarkerner (ristede )
- 6 stk. flutes eller groft brรธd
- 2 spsk. smรธr
- 400 g croutoner
- 2 dl Grรฆsk yoghurt
Sรฅdan gรธr du
- Klargรธr grรธntsager til suppen.
- Hak hvidlรธg fint, skrรฆl og skรฆr gulerรธdder i smรฅ tern. Hak chili fint. Riv ingefรฆr sรฅ du fรฅr en teskefuld. Klargรธr bouillon. Riv lidt citronskal af, sรฅ du fรฅr en teskefuld. Snit porre.
- Skรฆr Hokkaido grรฆskar midt igennem.
- Skrab alle kerner ud.
- Skรฆr grรฆskar med skrรฆl i lidt grove stykker.
- Kom olivenolie i en stor gryde og svits grรธntsagerne, citronskal, chili, spidskommen og ingefรฆr ved middelvarme i ca. 2 minutter.
- Hรฆld grรธntsagsbouillon op i gryden. Du skal stadig kunne se lidt af grรธntsager, da du ellers fรฅr for meget vรฆske og suppen bliver for tynd.
- Lad det simre under lรฅg i ca. 15-18 minutter.
- Mรฆrk pรฅ grรธntsager om de er mรธre.
- Nu skal du blende suppen.
- Er den for tyk, tilsรฆttes mere bouillon eller vand. Er den for tynd koges den mere ind.
- Hokkaidosuppe skal blendes til den er blรธd og cremet.
- Smag suppen til med flรธde, citronsaft, salt og peber og blend suppen igen.
- Server straks.
Tilbehรธr
- Rist grรฆskarkerner pรฅ en tรธr pande i ca. 1 minut. Kom dem i en skรฅl eller drys det over suppen.
- Kom croutoner og grรฆsk yoghurt i smรฅ skรฅle.
- Skyl รฆbler, fjern kernehus, skรฆr dem i mundrette stykker og kom dem i en lille skรฅl. Vend dem rundt i honning.
Servering
- Anret skรฅle med Hokkaidosuppe og anret de andre skรฅle pรฅ bordet og servรฉr straks.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธring ca. 10 min. Tilberedning ca. 20 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Opskrift til 6 personer.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 1 stk. Hokkaido (grรฆskar)
- 1 stk. lรธg
- 1 stk. porre (Tynd)
- 4 fed hvidlรธg
- 2 stk. gulerรธdder
- 5 stk. kartofler
- ยฝ stk. rรธd chili (uden kerner)
- 1 cm. ingefรฆr (frisk fintrevet)
- 1 liter grรธntsagsbouillon
- 2 dl piskeflรธde
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stk. citron (รธkologisk)
- 1 spsk. citronsaft
- ยผ tsk. spidskommen (friskkvรฆrnet)
- 1 tsk. salt og lidt friskkvรฆrnet peber
๐ฅTilbehรธr
- 1 dl. grรฆskarkerner (ristede )
- 6 stk. flutes eller groft brรธd
- 2 spsk. smรธr
- 400 g croutoner
- 2 dl Grรฆsk yoghurt
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Klargรธr grรธntsager til suppen.
- Hak hvidlรธg fint, skrรฆl og skรฆr gulerรธdder i smรฅ tern. Hak chili fint. Riv ingefรฆr sรฅ du fรฅr en teskefuld. Klargรธr bouillon. Riv lidt citronskal af, sรฅ du fรฅr en teskefuld. Snit porre.
- Skรฆr Hokkaido grรฆskar midt igennem.
- Skrab alle kerner ud.
- Skรฆr grรฆskar med skrรฆl i lidt grove stykker.
- Kom olivenolie i en stor gryde og svits grรธntsagerne, citronskal, chili, spidskommen og ingefรฆr ved middelvarme i ca. 2 minutter.
- Hรฆld grรธntsagsbouillon op i gryden. Du skal stadig kunne se lidt af grรธntsager, da du ellers fรฅr for meget vรฆske og suppen bliver for tynd.
- Lad det simre under lรฅg i ca. 15-18 minutter.
- Mรฆrk pรฅ grรธntsager om de er mรธre.
- Nu skal du blende suppen.
- Er den for tyk, tilsรฆttes mere bouillon eller vand. Er den for tynd koges den mere ind.
- Hokkaidosuppe skal blendes til den er blรธd og cremet.
- Smag suppen til med flรธde, citronsaft, salt og peber og blend suppen igen.
- Server straks.
๐ฅTilbehรธr
- Rist grรฆskarkerner pรฅ en tรธr pande i ca. 1 minut. Kom dem i en skรฅl eller drys det over suppen.
- Kom croutoner og grรฆsk yoghurt i smรฅ skรฅle.
- Skyl รฆbler, fjern kernehus, skรฆr dem i mundrette stykker og kom dem i en lille skรฅl. Vend dem rundt i honning.
๐ฝServering
- Anret skรฅle med Hokkaidosuppe og anret de andre skรฅle pรฅ bordet og servรฉr straks.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Du kan tilsรฆtte kรธd efter du har blendet suppen.
- Sรฆrligt velegnet er mรธre kรธdtyper som, kylling, fisk og skaldyr.
- Du kan tilsรฆtte nudler
โ FAQ
Ja, hele Hokkaido kan spises, ogsรฅ skrรฆllen, som kan syltes.
Hokkaido er mild i smagen.
Ingefรฆr, spidskommen, paprika, chili, hvidlรธg, citron, vanilje, kanel og kardemomme, salt og peber.




















Kommentarer
Ingen kommentarer