Hokkaidosuppe med kylling er en helt genial grรธntsagssuppe. Det er opgradering af grรธntsagssupperne fra 80รจrne, hvor blendede supper var in. Dengang fandtes de i alle mulige sunde og lรฆkre varianter. Hokkaidosuppe kan minde lidt om hummersuppe i smag og konsistens. Eftersmagen kan minde lidt om lakrids og er virkelig delikat.
Indhold i opskrift - Hop til:
Kรธd
Her fรฅr du en mild og cremet opskrift som kan tilsรฆttes forskellige typer lyst kรธd. Hokkaidosuppen kan tilsรฆttes forskellige former for “let” lyst kรธd efter den er blendet. Tilsรฆt f.eks. kylling, rejer eller hummerhaler.
๐ Komplet opskrift med noter

Hokkaidosuppe med kylling
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- ยฝ stk. Kylling (stegt)
- 1 stk. Grรฆskar (Hokkaido )
- 1 stk. Lรธg
- 1 stk. Porre (Tynd)
- 4 fed Hvidlรธg
- 2 stk. Gulerรธdder
- 5 stk. Kartofler
- ยฝ stk. Chili (rรธd uden kerner)
- 1 cm. Ingefรฆr (frisk fintrevet)
- 1 liter Grรธntsagsbouillon
- ยผ stk. Fennikel
- 2 dl Piskeflรธde
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Citron (รธkologisk)
- 1 spsk. Citronsaft
- ยผ tsk. Spidskommen (friskkvรฆrnet)
- ยผ tsk. Kvรฆrnet sort peber
Tilbehรธr
- 100 g Grรฆskarkerner (ristede)
- 2 stk. Flutes og smรธr
- 100 g Croutoner
Sรฅdan gรธr du
- Klargรธr kylling og fjern skind og skรฆr kylling ud i smรฅ stykker.
- Klargรธr grรธntsager til suppen.
- Hak hvidlรธg fint, skrรฆl og skรฆr gulerรธdder i smรฅ tern. Hak chili fint. Riv ingefรฆr sรฅ du fรฅr en teskefuld. Klargรธr bouillon. Riv lidt citronskal af, sรฅ du fรฅr en teskefuld. Skรฆr fennikel ud i smรฅ stykker.
- Skรฆr Hokkaido grรฆskar midt igennem.
- Skrab alle kerner ud.
- Skรฆr grรฆskar med skrรฆl i lidt grove stykker.
- Kom Olivenolie i en stor gryde og svits grรธntsagerne, citronskal, chili, spidskommen og ingefรฆr ved middelvarme i ca. 2 minutter.
- Hรฆld grรธntsagsbouillon op i gryden. Du skal stadig kunne se lidt af grรธntsager, da du ellers fรฅr for meget vรฆske og suppen bliver for tynd.
- Lad det simre under lรฅg i ca. 15-18 minutter.
- Mรฆrk pรฅ grรธntsager om de er mรธre.
- Nu skal du blende suppen.
- Er den for tyk, tilsรฆttes mere bouillon eller vand. Er den for tynd koges den mere ind.
- Hokkaidosuppe skal blendes til den er blรธd og cremet.
- Tilsรฆt nu stegt kylling der er skรฅret i smรฅ stykker og varm suppen op.
- Smag suppen til med flรธde, citronsaft, salt og peber og blend suppen igen.
- Server straks.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธr ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 6 personer.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- ยฝ stk. Kylling (stegt)
- 1 stk. Grรฆskar (Hokkaido )
- 1 stk. Lรธg
- 1 stk. Porre (Tynd)
- 4 fed Hvidlรธg
- 2 stk. Gulerรธdder
- 5 stk. Kartofler
- ยฝ stk. Chili (rรธd uden kerner)
- 1 cm. Ingefรฆr (frisk fintrevet)
- 1 liter Grรธntsagsbouillon
- ยผ stk. Fennikel
- 2 dl Piskeflรธde
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Citron (รธkologisk)
- 1 spsk. Citronsaft
- ยผ tsk. Spidskommen (friskkvรฆrnet)
- ยผ tsk. Kvรฆrnet sort peber
๐ฅTilbehรธr
- 100 g Grรฆskarkerner (ristede)
- 2 stk. Flutes og smรธr
- 100 g Croutoner
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Klargรธr kylling og fjern skind og skรฆr kylling ud i smรฅ stykker.
- Klargรธr grรธntsager til suppen.
- Hak hvidlรธg fint, skrรฆl og skรฆr gulerรธdder i smรฅ tern. Hak chili fint. Riv ingefรฆr sรฅ du fรฅr en teskefuld. Klargรธr bouillon. Riv lidt citronskal af, sรฅ du fรฅr en teskefuld. Skรฆr fennikel ud i smรฅ stykker.
- Skรฆr Hokkaido grรฆskar midt igennem.
- Skrab alle kerner ud.
- Skรฆr grรฆskar med skrรฆl i lidt grove stykker.
- Kom Olivenolie i en stor gryde og svits grรธntsagerne, citronskal, chili, spidskommen og ingefรฆr ved middelvarme i ca. 2 minutter.
- Hรฆld grรธntsagsbouillon op i gryden. Du skal stadig kunne se lidt af grรธntsager, da du ellers fรฅr for meget vรฆske og suppen bliver for tynd.
- Lad det simre under lรฅg i ca. 15-18 minutter.
- Mรฆrk pรฅ grรธntsager om de er mรธre.
- Nu skal du blende suppen.
- Er den for tyk, tilsรฆttes mere bouillon eller vand. Er den for tynd koges den mere ind.
- Hokkaidosuppe skal blendes til den er blรธd og cremet.
- Tilsรฆt nu stegt kylling der er skรฅret i smรฅ stykker og varm suppen op.
- Smag suppen til med flรธde, citronsaft, salt og peber og blend suppen igen.
- Server straks.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Du kan tilsรฆtte kรธd efter du har blendet suppen.
- Sรฆrligt velegnet er mรธre kรธdtyper som, kylling, fisk og skaldyr.
- Du kan tilsรฆtte nudler.
- Hokkaidosuppen med kylling skal helst ikke varmes op igen, sรฅ du skal ikke lave mere end du kan spise.




















Kommentarer
Ingen kommentarer