Opskrift på en herlig Italiensk ret, med masser af umami smag. Tagliatelle med skinke og parmesan er nem at lave, og kan serveres både som hovedret eller som forret til gæster.
Her laver vi den som forret, så derfor er portionerne tilpas små. Du kan tilsætte løg hvis du vil variere retten ind imellem.
Du bør bruge frisk tagliatelle eller båndpasta for bedste resultat. Men, du kan sagtens bruge købt pasta, bare det er den friske pasta.
Prøv også Tagliatelle i flødesauce med svampe
Gå til
Hovedret eller forret på 20 minutter
Tagliatelle med skinke og parmesan kan serveres både som en hovedret eller som en forret.
Denne opskrift er beregnet til 4 forretter eller 2 store hovedretter. Denne forret kan laves på 20 minutter og er derfor perfekt, at servere hvis man vil lave en enkel og lækker Italiensk forret.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid ca. 5 min. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 gram tagliatelle (eller båndpasta, frisk)
- 100 gram Parmaskinke (eller tysk Schwarzwälder skinke)
- 1 fed Hvidløg
- 1 knivspids Muskatnød
- 2 ½ dl Piskefløde
- 2 stk. Æggeblommer
- 50 gram Parmesan (, friskrevet)
- 1 spsk. Olivenolie
- ½ tsk. Salt og friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kog pasta i ca. 4 minutter eller som anvist på pakken og sæt det til afdrypning.
- Riv parmesan ned i en skål
- Skær skinken i tynde strimler eller stykker
- Pil og hak hvidløgsfed fint
- Tag en skål og pisk æggeblommer og fløde sammen til en luftig æggemasse
- Tilsæt lidt over halvdelen af den revne parmesan og rør det godt ind i æggemassen.
- På en stegepande steges det hakkede hvidløgsfed og skinkestrimler ved middel varme i lidt olie og under omrøring, indtil skinkestrimler er sprøde.
- Vend den kogte pasta i skinkestrimlerne på panden.
- Tag panden af varmen og hæld æggemassen over pasta på panden og rør det hele godt sammen.
- Sæt varmen til svag varme og kom panden tilbage på blusset. Krydr med lidt friskrevet muskatnød, salt og peber.
- Lad det hele simre ved svag varme under omrøring indtil saucen har en cremet og lækker konsistens.
🍽Servering
- Kom tallerkner i oven og lun dem op.
- Anret den varme pasta på de lune tallerkner. Krydr med salt og friskkværnet peber. Drys resten af parmesan over retten og Servér straks.
📖Variation
Tagliatelle med skinke og parmesan kan også varieres med godt resultat. Her får du nogle forslag.
Svampe – Du kan tilsætte forskellige stegte svampe
Grøntsager – Der kan tilsættes løg, forårsløg, eller porre i strimler
Spicy – Du kan gøre retten lidt mere spændende for mænd ved, at tilsætte lidt fintrevet chili
Luksus – Du kan erstatte citronsaft med lidt god hvidvin
Opskrift med noter
Tagliatelle med skinke og parmesan
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram tagliatelle (eller båndpasta, frisk)
- 100 gram Parmaskinke (eller Schwarzwälder skinke)
- 1 fed Hvidløg
- 1 knivspids Muskatnød
- 2 ½ dl Piskefløde
- 2 stk. Æggeblommer
- 50 gram Parmesan (, friskrevet)
- 1 spsk. Olivenolie
- ½ tsk. Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog pasta i ca. 4 minutter eller som anvist på pakken og sæt det til afdrypning.
- Riv parmesan ned i en skål
- Skær skinken i tynde strimler eller stykker
- Pil og hak hvidløgsfed fint
- Tag en skål og pisk æggeblommer og fløde sammen til en luftig æggemasse
- Tilsæt lidt over halvdelen af den revne parmesan og rør det godt ind i æggemassen.
- På en stegepande steges det hakkede hvidløgsfed og skinkestrimler ved middel varme i lidt olie og under omrøring, indtil skinkestrimler er sprøde.
- Vend den kogte pasta i skinkestrimlerne på panden.
- Tag panden af varmen og hæld æggemassen over pasta på panden og rør det hele godt sammen.
- Sæt varmen til svag varme og kom panden tilbage på blusset. Krydr med lidt friskrevet muskatnød, salt og peber.
- Lad det hele simre ved svag varme under omrøring indtil saucen har en cremet og lækker konsistens.
Servering
- Kom tallerkner i oven og lun dem op.
- Anret den varme pasta på de lune tallerkner. Krydr med salt og friskkværnet peber. Drys resten af parmesan over retten og Servér straks.
Noter
- Vi bruger Schwarzwälder skinke men du kan også bruge parmaskinke. Den tyske Schwarzwälder skinke, bliver sprød som bacon og er derfor perfekt til denne ret.
- Schwarzwälder skinke er en tynd og meget smagsfuld skinke
- Du kan tilsætte løg
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Vi bruger Schwarzwälder skinke men du kan også bruge parmaskinke. Den tyske Schwarzwälder skinke, bliver sprød som bacon og er derfor perfekt til denne ret.
- Schwarzwälder skinke er en tynd og meget smagsfuld skinke
- Du kan tilsætte løg, som ofte også bruges i denne typer forretter
❓ FAQ
Tagliatelle er lokal pasta fra Emilia-Romagna- og Marche-regionerne i Italien. Hvor spaghetti er lange, tynde og runde er tagliatelle lange, flade og kaldes også båndpasta.
Same, same, det er pasta fra forskellige regioner i Italien, men er egentlig det samme, nemlig båndpasta.
Løg, hvidvin og ristede svampe
20 minutter
Ja, to hovedretter svarer ca. til 4 forretter
Kommentarer
Ingen kommentarer