Sund og sød glutenfri æblekage uden tilsat sukker. Æblekagen er sødet med dadler og rosiner. I almindelig æblekage bruges der sukker.
Selvom kagen er lavet helt uden sukker, er det en sød og lækker æblekage, som en rigtig æblekage skal være. Æblerne skal helst skal være madæbler som belle de boskoop eller Filippa, da de er mest velegnede. I denne opskrift er der brugt Belle de boskoop.
Opskrift med noter
Glutenfri Æblekage med dadler og rosiner
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Skyl og vask æblerne grundigt. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde skiver. Vend æblestykker i kanel til de er dækket.
- Bland mandelmel med vanilje og salt.
- Fjern sten fra dadlerne og blend dem sammen med margarine/kokosolie og mandelmel til en blød masse.
- Fordel dejen i en smurt form (22 cm i diameter) eller et ildfast fad.
- Fordel og stik æbleskiver ned i dejen så de stikker ca. ⅔ op af dejen. Drys kanel over.
- Bag æblekagen i ca. 25 min ved 180 C°
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tips
- Du kan bage bunden i ca. 15 minutter inden du kommer fyld på. Derved får du en mere sprød bund og undgår den bliver klæg.
Kommentarer
Ingen kommentarer