Man kan sagtens lave “pommes frites” af græskar og de kan laves i ovnen, ligesom man gør med kartofler og andre rodfrugter. Ovnbagt hokkaido græskar bliver lidt sprøde udenpå og meget bløde indeni og er særdeles velegnet at spise sammen med rodfrugter.
Faktisk er græskar særdeles velegnet til at komme i ovnen. Brug græskar sammen med kartofler og andre rodfrugter. Kartofler tilfører sprødhed til retten.
Opskrift med noter
Ovnbagt Hokkaido græskar med rodfrugter
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
- Skyl og klargør alle grøntsager.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skær Hokkaido græskar midt igennem. Brug kun den ene halvdel og skær den ud i to både.
- Skrab kernerne ud med en kniv, og skær frugtkødet ud.
- Skær græskar, gulerødder, pastinak og kartofler i aflange stave.
- Porren skæres ud i passende skiver og kasser det grønne.
- Hak hvidløgsfed fint.
- Bland grøntsager og hvidløg på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olivenolie over og bland det hele sammen, så der er olivenolie på alle grøntsager. Ellers bliver grøntsager ikke sprøde.
- Efter ca. 20 minutter åbnes oven og det hele blandes godt sammen igen og der krydres med timian, olivenolie, salt.
- Grøntsagerne Skal have ca. 35 min. eller til de er gyldne og møre.
- Rist græskarkerner i en stegepande, til de er blevet sprøde.
- Skær rugbrød i aflange pommes fritter og rist dem sprøde i olie og smør på en pande eller i ovn ved 200 grader.
Servering
- Drys de ovnbagte græskar og rodfrugter med ristede græskarkerner, og server ristet rugbrød ved siden af i et fad.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også lyonnaise kartofler i ovn.
Tips
- Ovnbagt græskar med rodfrugter er også særdeles velegnet som tilbehør til kylling eller steak.
- Du kan bruge andre græskar og andre rodfrugter som f.eks. rødbede, persillerod.
Kommentarer
Ingen kommentarer