Ovnbagte rodfrugter krydret med timian og honning, er perfekt som tilbehør til en hovedret, men kan også spises alene, som en sund hovedret.
Der er rigtig mange, som glæder sig til, at rodfrugterne kommer, så der kan laves ovnbagte rodfrugter.
Du kan variere rodfrugter i et utal af kombinationer, med de forskellige rodfrugter der findes.
Prøv også Ovnbagt hokkaido med rodfrugter
Gå til
Forskellige rodfrugter
Vi har lavet en liste herunder over rodfrugter egnet til ovn. Hver opmærksom på, at når du vælger rodfrugter, er der nogen som kræver længere bagetid end andre.
Sød kartoffel skal ikke bages i ovn så lang tid som f.eks. kartofler, som til gengæld er længere tid om, at blive møre.
Her er en liste med forskellige rodfrugter, som kan ovnbages:
Gulerødder
Sød kartoffel (Kort bagetid)
Jordskok
Kartofler
Knoldselleri ( i små mængder)
Kålroe (eller Kålrabi)
Persillerod
Radisser (Bagt og som frisk pynt)
Beder
Rødbede
Majroe
Ingefær
Løg
Hvidløg
Pastinak
Skorzonerrødder
Temperatur til rodfrugter
Når rodfrugter skal blive møre i en ovn, er det vigtigt, at temperaturen er høj nok, da rodfrugterne ellers har tildens til, at blive smagsløse og tørre.
Derfor synes vi, at rodfrugter som minimum skal ind i en 200 grader varm ovn. Vi bager altid vores rodfrugter ved 205 grader almindelig varme.
Husk at vende rodfrugterne en gang under bagningen, så de øverste ikke bliver tørre og kedelige.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
3 stk. gulerødder
½ stk. rødbede
1 stk. pastinak
2 stk. jordskok
4 fed hvidløg
1 spsk. timian
1 spsk. honning
1 tsk. flagesalt
3 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
1 knivspids friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Skræl de forskellige rodfrugter, skyl dem grundigt og lad dem dryppe af.
Skær nu rodfrugter ud i passende stykker og kom dem i et ildfast fad.
Tilsæt presset hvidløg, honning, timian, smørklat, salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt. Slut af med lidt mere timian på toppen.
Kom fadet ind i en 200 grader varm ovn og giv det hele ca. 30 minutter eller indtil alle rodfrugter er møre. Vend det hele rundt efter ca. 15 minutter.
Serveres straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til ovnbagte rodfrugter med timian:
Du kan bruge forskellige rodfrugter og kombinere med f.eks. porre og løg.
Du kan krydre med forskellige tørre krydderurter, som f.eks. oregano, timian og paprika.
Du kan også krydre med friske krydderurter. Prøv f.eks. at krydre med lidt frisk mynte eller estragon.
❓ FAQ
Ja, de indeholder også både vitaminer, mineraler og fibre.
Gulerødder,
Sød kartoffel (Kort bagetid),
Jordskok,
Kartofler,
Knoldselleri (I små mængder),
Kålroe (eller Kålrabi),
Persillerod,
Radiser (Bagt og som frisk pynt),
Beder,
Rødbede,
Løg, (kan bages, og er delvis en rodfrugt)
Hvidløg, (kan bages, og er delvis en rodfrugt)
Majroe,
Ingefær,
Pastinak,
Skorzonerrødder
Svaret er delvis ja. Løg er en grøntsag. En rodfrugt er en grøntsag, hvor det er rødderne eller knolde under jorden på planten, der bruges til madlavning. Løg gror og er under jorden og stænglen i luften. Løg vil dog ofte skyde op til overfladen under modningen. Både hvidløg og løg er meget velegnet til, at blive bagt i ovnen. Bagetiden er dog kort og lang bagetid giver løget en bitter smag.
Opskrift med noter
Ovnbagte rodfrugter med timian
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Skræl de forskellige rodfrugter, skyl dem grundigt og lad dem dryppe af.
- Skær nu rodfrugter ud i passende stykker og kom dem i et ildfast fad.
- Tilsæt presset hvidløg, honning, timian, smørklat, salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt. Slut af med lidt mere timian på toppen.
- Kom fadet ind i en 200 grader varm ovn og giv det hele ca. 30 minutter eller indtil alle rodfrugter er møre. Vend det hele rundt efter ca. 15 minutter.
- Serveres straks.
Noter
- Du kan bruge forskellige rodfrugter i større eller mindre portioner.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer