Der er kun brugt ganske få ingredienser til denne rigtig lækre pastinak salat, så det er en ganske nem opskrift at lave. Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du rive pastinak på et rivejern i stedet. Hvis du ikke lige har en citron i køleskabet, kan du bare bruge en økologisk lime. Vi har lavet en rigtig “mormor” dressing, som vi synes passer godt til, men en almindelig olie/eddike dressing kan også serveres til.
Prøv også græsk salat og fennikel salat
Gå til
Rodfrugt salat
Hvis man ønsker at ændre pastinak salaten til en rodfrugt salat, kan man tilsætte andre rodfrugter som f.eks. persillerod, jordskok, rødbede, gulerod og andre lignede rodfrugter.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 400 g Pastinak
- 2 stk. Æbler Søde
- 2 stk. Gulerødder
- 200 g frissesalat
- 1 spsk sesamfrø
Ingredienser dressing
- 1 dl kærnemælk
- 1 dl piskefløde
- 1 stk. citron citronsaft + revet citron
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skræl pastinak og gulerødder og snit pastinak meget fint som høvlspåner. Brug et mandolinjern for bedste resultat. Gulerødder skæres i strimler.
- Skyl æbler og fjen kernehuset. Snit dem på samme måde.
- Skyl salat og vend det hele sammen i en skål.
Fremgangsmåde dressing
- Skyl citron og dup den tør. Pres saften og riv lidt skal.
- Pisk kærnemælk og fløde sammen.
- Riv en teskefuld citronskal og kom det op i en sigte. Med bagsiden af skeen, presser du citronskal igennem sigten, så det bliver fint. Kom citronskal i citronsaften og hæld det i dressingen lidt efter lidt, mens du smager på dressingen.
- Hæld dressingen over salaten og server straks.
💭 Tips
Denne salat skal spises straks, da pastinak ellers bliver blød.
Opskrift med noter
Pastinak salat med flødedressing
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Mandolinjern
Ingredienser
- 400 g Pastinak
- 2 stk. Gulerødder
- 2 stk. Æbler (Søde)
- 200 g frissesalat
- 1 dl sesamfrø
Ingredienser dressing
- 1 dl kærnemælk
- 1 dl piskefløde
- 1 stk. citron (citronsaft + revet citron)
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skræl pastinak og gulerødder og snit pastinak meget fint som høvlspåner. Brug et mandolinjern for bedste resultat. Gulerødder snittes i aflange strimler.
- Skyl æbler og fjen kernehuset. Snit dem på samme måde.
- Skyl salat og vend det hele sammen i en skål.
Fremgangsmåde dressing
- Skyl citron og dup den tør. Pres saften og riv lidt skal.
- Pisk kærnemælk og fløde sammen.
- Riv en teskefuld citronskal og kom det op i en sigte. Med bagsiden af skeen, presser du citronskal igennem sigten, så det bliver fint. Kom citronskal i citronsaften og hæld det i dressingen lidt efter lidt, mens du smager på dressingen.
- Hæld dressingen over salaten og server straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer