Finskbrød er en dejlig nem småkage at bage og en rigtig mormor småkage, som man gemmer i kagedåsen, og tager frem og byder gæster. Man kan komme forskelligt drys på finskbrødet, for at variere smagen lidt. Eller komme lidt vanilje i dejen.
Gå til
Opskrift med noter
Finskbrød klassisk juleopskrift
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 150 g smør
- 80 g sukker
- 2 spsk. vand (koldt)
- 1 knivspids salt
Pensling
- 1 stk. æg (pisket)
Sådan gør du
- Smørret smuldres i melet sammen med sukker og salt. Fordel det godt og kom vandet i. Lad dejen hvile i 30 min.
- Del derefter dejen i fire stykker og rul dem ud til pølser på ca. 30 cm.
- Tryk dem med let hånd, så de bliver firkantede. Pensl dem med det piskede æg.
- Drys med perlesukker og mandler eller hvad du lige har i huset.
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Skær stængerne ud i aflange passende stykker på ca. 5 cm. Og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne på midterste rille ved 180 grader i ca. 10 – 12 min eller til de er lidt gyldne.
- Alternativt, sæt ovnen på 200 grader, og bag dem i ca. 7 – 10 min.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 12 min. Samlet tid ca. 32 min. Opskrift giver 60 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 250 g hvedemel
- 150 g smør
- 80 g sukker
- 2 spsk. vand koldt
- 1 knivspids salt
🥣Pensling
- 1 stk. æg pisket
Drys
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Smørret smuldres i melet sammen med sukker og salt. Fordel det godt og kom vandet i. Lad dejen hvile i 30 min.
- Del derefter dejen i fire stykker og rul dem ud til pølser på ca. 30 cm.
- Tryk dem med let hånd, så de bliver firkantede. Pensl dem med det piskede æg.
- Drys med perlesukker og mandler eller hvad du lige har i huset.
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Skær stængerne ud i aflange passende stykker på ca. 5 cm. Og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne på midterste rille ved 180 grader i ca. 10 – 12 min eller til de er lidt gyldne.
- Alternativt, sæt ovnen på 200 grader, og bag dem i ca. 7 – 10 min.
💭 Tips
- Bag finskbrød på en smurt bageplade, for perfekt resultat.
Kommentarer
Ingen kommentarer