Selvfølgelig skal der også være gløgg til børn, når de voksne nu skal have. Vi har lavet en dejlig krydret børnegløgg helt uden alkohol, som kan serveres til børn. Gløggen til børn serveres når den er kølet lidt ned, og inden gløggen serveret i glas, så de ikke brænder sig.
Prøv også hurtig og nem gløgg opskrift
Gå til
Gløgg til børn af æblemost eller solbærsaft
Du kan bruge æblemost eller solbærsaft når du tilbeder gløggen til børn. Hvad for en der er bedst, er en smagssmag. Men solbærsaft giver den mest krydrede og søde smag, som mange børn godt kan lide. Du kan også bruge f. eks. blandet saft af god kvalitet, bare det er en saft som du ved børnene godt kan lide. Solbærsaft er nok nr. 1, hvis det skal ligne ægte gløgg.
Opskrift med noter
Gløgg til børn
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 liter solbærsaft (eller æblemost)
- 1 stk. citron (saft og skal)
- 2 stk. appelsin (saften)
- 2 spsk. farin (mørk)
- 2 stk. nelliker (hele)
- 1 stk. kanelstang
- 50 gram mandelsplitter
- 2 dl rosiner
Sådan gør du
- Skyl citron og riv lidt skal af. Pres appelsin og citron. Kom citronsaft, citronskal, appelsinsaft, mørk farin og krydderier og ½ liter solbærsaft i en gryde og varm det op.
- Lad det hele simre i 10 minutter.
- Si saften fra og kom den tilbage i gryden.
- Tilsæt nu resten af æblemost eller solbærsaften og kom mandelsplitter og rosiner i gryden.
- Varm børne gløggen op og server den når den er afkølet lidt, så børnene ikke brænder sig på gløggen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 25 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 liter solbærsaft (eller æblemost)
- 1 stk. citron (saft og skal)
- 2 stk. appelsin (saften)
- 2 spsk. farin (mørk)
- 2 stk. nelliker (hele)
- 1 stk. kanelstang
- 50 gram mandelsplitter
- 2 dl rosiner
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl citron og riv lidt skal af. Pres appelsin og citron. Kom citronsaft, citronskal, appelsinsaft, mørk farin og krydderier og ½ liter solbærsaft i en gryde og varm det op.
- Lad det hele simre i 10 minutter.
- Si saften fra og kom den tilbage i gryden.
- Tilsæt nu resten af æblemost eller solbærsaften og kom mandelsplitter og rosiner i gryden.
- Varm børne gløggen op og server den når den er afkølet lidt, så børnene ikke brænder sig på gløggen.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Børnegløgg er særdeles god sammen med varme pandekager og æbleskiver.
❓ FAQ
Nej
Nej, den skal være akkurat så varm, at man ikke kan brænde sig på den. Så smag på den inden servering.
Kommentarer
Ingen kommentarer